Процесора ми е АМД СЕМПРОН 2.2гх, сложих си pc wizard и ми направи впечатление, че температурата на процесора е около 1-4 градуса, това нормално ли е, или програмата ме пързаля?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Температура на процесор
Свий
X
-
До: Температура на процесор
Най добре си провери температурата на проца от биоса защото различните програми показват различни стоиности,пример със програмата Lavalys.EVEREST на моя проц показва отрицателни температури а със hvmonitor се доближава до показанията от биоса.
Коментар
-
Пробвай с "Еверест" за сравнение.
Ето и един пресен report при мен с този продукт при средно натоварване на процесора [AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2109 MHz]:
Sensor Properties:
Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h)
Chassis Intrusion Detected No Temperatures:
Motherboard 35 °C (95 °F)
CPU 34 °C (93 °F)proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Ето какво показва
Voltage CPU : 1.30 V
+3.3V Voltage : 1.86 V
+5V Voltage : 5.64 V
+12V Voltage : 4.91 V
VTT : 2.48 V
VBAT : 3.01 V
Processor Fan : 2922 rpm
Chassis Fan : 10 rpm
Power/Aux Fan : 10 rpm
Processor Temperature : 1 °C
Mainboard Temperature : 26 °C
ACPI Thermal Zone : 30 °C
:
Processor : Thermal Diode
AMD Sempron (Diode) : 7 °C
:
Hard Disk Monitoring : S.M.A.R.T
Hard Disk Hitachi HDP725050GLA360 : 29 °C"Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Със сигурност те пързаля!
Коментар
-
Брей, тия вентилатори с 10 оборота .....А и е време да помислиш аз подгряване на процесора
Както беше казал един колега по-горе, ВИЖ В БИОС-аТам обикновено информацията е най-вярна, макар че пак не е 100 % сигурно, особено при Foxconn дъната
, а и някои други - имам предвид, че понякога пак има отклонения в показанията в температурите, но да кажем примерно показва 10-20 градуса повече, но никога няма да ти покаже 1 градус пък
Я пробвай последно и със SpeedFan, но според мене нещо датчиците са се побъркали май на дъното ...
А, и друго - я вземи си сложи последния ъпдейт на БИОС-а за твоето дънопонякога помага.
Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Свестните програми за температура на процесора (и ядрата по отделно) са: core temp и real temp.
Естествено най-добрия вариант е с термометър, а най-лесния е просто да пипнеш радиатора и да прецениш: ако си задържаш ръката спокойно, значи нямаш проблеми (40-50C).
Трябва да се обърне внимание обаче, че термопастата има също сериозна роля в температурата, повечето евтини пасти след определен период изгубват термопроводящите си свойства и стават твърди като камък. Поставянето им също има важно значение, като количеството зависи от грапавостта на охладителя и капачката на процесора, но обикновенно максималното количество е с размера на грахово зърно, ако се прекали се получава обратен ефект и действа като изолация.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар