Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при стартиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при стартиране

От известно време имам следният проблем:
    когато пускам Windows и ми зареди менюто за избор на потребител,ако веднага цъкна върху профила ми зарежда до някъде и забива.Ако изчакам 15-20 секунди и тогава цъкна профила се зарежда нормално.От какво може да е това ?

Системата е:
    CPU - AMD Duron 1.6GHz
    Video - GF MX440 64MB
    RAM - 2x256 + 1x512
    А дъното,ще го погледна по-късно.

Слагах различни Windows-и и не е от тях.Свалях рам, откачах cd-тата, флопи, единя хард диск и не знам от какво може да е.Според мен е софтуерен проблем,но не мога да разбера какъв.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека да пише.

До: Проблем при стартиране

Колега определено проблема ти е софтуерен,но вероятно причината да стане такъв е хардуерен. Какво имам напредвид.Отвори си компютъра и огледай хубаво всички кондензатори по дъното и видеокартата.Също така отвори и захранващия блок там също огледай добре кондензаторите ако има някой надут отгоре и е протекъл,дори и само надут ги сменяй. Като ги сменяш трябва да гледаш 3 показателя:
    - колко микрофарада са
    - волтажа
    - и препоръчително е новите да са с температурна аплитуда до 105 градуса,защото продават такива и с по малка горна граница на градусите.
    И да не забравиш да видиш кое е + и кое -
    Ако не си добър с поялника помоли някои твой познат който може да ти ги презапои.

Другия вариант е да е изсъхнал некой кондензатор и няма как да разбереш на пръв поглед дали те са проблема. Можеш да пробваш с друго захранване. ако нямаш земи от некой приятел назаем колкото да тестваш ( по същия начин опитаи и с другите части: RAM, VGA..)

Коментар

Проблема ти вероятно е в някой надут кондензатор. Отвори си кутията прегледай добре дънната платка и видеокартата също така и захранващия блок. Ако има надути или надути и протекли кондензатори можеш да ги смениш и сам стига да си боравил с поялник. Какви показатели трябва да гледаш при смяната на кондензаторите с нови:
      - на колко микрофарада са
      - волтажа
      - максималната температурна граница ( препоръчително е да слагаш с такава до 105 градуса )
      Да не забравиш кое е + и кое -

Другия вариант е: неправилни дривери за видеокартата или дъното.

пс: Ако си открил и сменил такиви кондензатори и след подмяната им уиндоуса не се е оправил го преинсталирай.

Коментар

Благодаря,сега ще го огледам,а ще опитам и с друго захранване.Кондензаторите не са проблем,това уча в момента

Коментар

Оправи се,било е някакъв процес rundl132.dll нещо от сорта...Беше в папка на Windows с име Uninstall.Изтрих го и се оправи

Коментар

Точно rundl132.dll ли беше!? Има разни вируси, които така се маскират като системни процеси с имена, сходни на тях ... Тези са най-лесни за счупване и търкане.

Коментар

Re: Проблем при стартиране

Part of Spyware group - Spyware Bandler K
              Значи има и още парчета.
              Пробвай да си почисти компютъра с някоя Spyware програмка.
              Ъпдейтни си уиндолса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X