Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Router

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Router

Здравйте колеги.Значи въпроса ми е следния.Имам Rooter , но не виждам локалната мрежа на доставчика ми , някой може ли да ми каже какво трябва да направя за да ги виждам ... Ако някой ми помогне мерси ...
    三菱帕杰羅
    Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

До: Rooter

1. Пише се рутер, на български е известен като маршрутизатор. Ако го пишеш на Английски се пише router, идва от route или маршрут.

2. Трябва да се обадиш на доставчика ти и да го питаш какви настройки трябва да туриш. На първо премисляне се сещам за поне 4-5 начина за идентифициране на твоя рутер пред доставчика ти. А е напълно възможно твоя доставчик да не ти позволява да му гледаш мрежата.
    Георги Гатев

Коментар

До: Router

И аз имах подобни въпроси преди 2 месеца. Играх си 5 дни да превключвам кабелите м/у рутера и компютъра, защото рутера си "забравяше" настройките през 2-3 часа. Мислех, че доставчика ми, за да се защити от подобни машинки пуска някакви бъгчета- да ги шашка. Питах и в интернет, отговориха ми хората, опитаха да помогнат със съвети и идеи, ама то се иска и малко акъл от моя страна . Накрая, едни пичове с които се знаем от форумите, дойдоха в къщи, изтриха грешните настройки (а се бях старал толкова много и много внимателно следвах инструкциите ) и за 10 минути си имах работещ рутер.
      Според мен едва ли има още някъде доставчици на интернет, които да забраняват ползването на рутер!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
        ... едва ли има още някъде доставчици на интернет, които да забраняват ползването на рутер!
        Моите. За тяхно назидание съм боднал една безжична карта на компютъра и съм оставил целият квартал да се връзва безплатно към нея. Само торентите съм забранил, че има рядко нагли хора.

Коментар

Мисля, че при доста е забранено по принцип. Обикновено искат 50% да втори компютър(поне моя доставчик и доставчиците на много от моите приятели).

Коментар

Първоначално публикуван от mi6o6 Преглед на мнение
            Мисля, че при доста е забранено по принцип. Обикновено искат 50% да втори компютър(поне моя доставчик и доставчиците на много от моите приятели).
            Трафика от доставчика до рутера и от доставчика до компютър е един и същ. Само че в първият случай трафика след рутера се дели между колкото имаш включени компютри + тези на комшийте ако нямаш парола.
            Първоначално исках втора линия от външното устройство / мисля че и на него му казват рутер/ до втория компютър но доставчика ми предложи този вариянт. Не плащам нищо допълнително!
            Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
              Здравйте колеги.Значи въпроса ми е следния.Имам Rooter , но не виждам локалната мрежа на доставчика ми , някой може ли да ми каже какво трябва да направя за да ги виждам ... Ако някой ми помогне мерси ...
              Вариянта е следния; Вземаш рутера и при доставчика! Там го настройват и си плащаш /20-30лв./ Все едно си сложил нова ЛАНкарта - доставчика не я разпознава и няма трафик.
              Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Еееее, той рутера струва 40 лева(за настолни компютри де), сега да плати 20-30лв. за настройка... Нека някой негов човек го погледне първо, а до доставчика да се ходи като последен вариант. Иначе ми обясняваха колегите, че рутера "приема" IP-то на компютъра и доставчика въобще не разбира "с кого говори". След като се включих през рутера за първи път и не стана връзката с нета, звъннах на доставчика- да ми проверят връзката. Казаха, че не "виждат" нищо нередно, бяха много любезни и вече в края на разговора ме попитаха дали не съм с рутер?! След "Да" от моя страна казаха, че по всяка вероятност е нещо от настройките на рутера. Така и беше де!
                Сега- те или наистина не се усещат за рутера или са ме пробвали дали ще си призная- не знам!

Коментар

напиши къв модел е рутера и какво разбираш под локална мрежа - не виждаш шерингите или нещо друго ?
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X