Обява

Свий
Няма добавени обяви.

windows- софтуерен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• windows- софтуерен проблем

Здравейте, отскоро компютъра ми прави следния проблем- като натисна от Start менюто "Turn off computer" , PC-то започва да мисли адски дълго.....след 3-4 минути излиза менюто от което ме пита дали да изгаси , да рестартира или Хибелнейд режим. Давам му да изгасне и резултата е същия- трябват му още към 6-7 минути за да изгасне- забива на синия прозорец Windows is shutting down... Цялата операция по гасенето отнема минимум 10-15 мин.

На какво може да се дължи това и как да го оправя БЕЗ да преинсталирам?

Пробвах с разни антивирусни, но нищо не откриха

Мерси предварително !!!
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

До: windows- софтуерен проблем

Виж, дали на системния си диск не е останало много малко място. Генералното решение е да преинсталираш и поне за някой друг месец (седмица) ще се оправи.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Имам 8 празни гигабайта на системния, мързи ме да преинсталирам, но накрая ще се стигне до там

Коментар

От личен опит досега съм се убедил, че при подобни проблеми много по-малко време и по-бързо ще стане ако директно се заемеш с преинсталацията на ОС
        Иначе ще търсиш една седмица откъде може да е проблема и пак няма да се получи нищо накрая
        Честно да ти кажа, не знам откъде може да ти е проблема (може и някой "лош" ъпдейт от Майкрософт да е), но пък ти гарантирам, че ако преинсталираш и ще се оправи
        Между впрочем, същото важи и ако компютъра е заразен с вируси - докато сканирам цял ден за вируси (и те я се изчистят, я не), спокойно за това време ще го преинсталирам и ще съм забравил за проблемите

Казваш, че си сканирал за вируси, а за Spyware и Adaware софтуер сканира ли Пусни примерно един SpyBot Search & Destroy и виж как са нещата
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

На мен много пъти ми помага http://www.superantispyware.com/ - FREE версията, спасявала ме е 2-3 пъти от преинсталация заради някоя гад, която една камара програми (включително и аз) не откриват. Успех!

Коментар

Мразя да преинсталирам windows-a. При подобно положение проверявам какво тръгва със startup-а и премахвам ненужните неща. Удивително е колко глупости се натрупват там. Проверява се и се почиства лесно с run - msconfig - startup. След това с task manager-a пробвам да затварям всички външни процеси в системата. Обикновено някой от тях е сбъгясан и при изключване блокира като не е задължително windows-a да даде съобщение за това след shut down менюто.
            Разбира се има и много диагностични програми, които могат да свършат тази работа за теб и да открият проблема.
            Рядко обаче това е вирус или шпионин - те са по-интелигентни.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Мразя да преинсталирам windows-a.
              +1
              И аз мразя !
              Не помня от кога не съм го правил.
              LZ5ZI qth HASKOVO
              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Потърждавам. Никакви уиндоуси не съм преинсталирал от години. Едно разчистване на инсталираните и автоматично пускащи се програми обикновено върши работа. Друго което може да бави затварянето са торентите, ако много народ точи от теб, отнема известно време затварянето на всички сесии и отворени файлове. Някои антивируси също обичат да чегъртат баш тогава. Също така и програми, които автоматично дефрагментират харда във фонов режим, много бавно се затварят...

Щом се бави и преди да изведе екрана за шътдаун, може да се отвори таск мениджъра и да се следи кой точно процес заема най-голяма част от процесора или паметта, когато започне шътдаунването.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аа... Не съм против преинсталирането по принцип, а само когато няма да доведе до нищо ново.
                  Например преинсталирам често Линукс. И сега на лаптопа имам две от новите дистрибуции - Ubuntu 8.10 и Open Suse 11 за сравнение и... обща култура. А и там Windows-a ХР не съм го пипал от инсталирането му. Просто човек трябва да спазва определена... хигиена при ползването му.

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                    Здравейте, отскоро компютъра ми прави следния проблем- като натисна от Start менюто "Turn off computer" , PC-то започва да мисли адски дълго.....след 3-4 минути излиза менюто от което ме пита дали да изгаси , да рестартира или Хибелнейд режим. Давам му да изгасне и резултата е същия- трябват му още към 6-7 минути за да изгасне- забива на синия прозорец Windows is shutting down... Цялата операция по гасенето отнема минимум 10-15 мин.

На какво може да се дължи това и как да го оправя БЕЗ да преинсталирам?

Пробвах с разни антивирусни, но нищо не откриха

Мерси предварително !!!
                    Колега,
                    информацията поднесена по този начин не ми дава възможност да ти помогна.

Това от което имам нужда е:

1) STOP: 0x000000 - тук трябва да има точно определени символи - напиши ги и ще ти дам приблизителен отговор. Ако пък имаш читав апарат - снимай грешката. Ако това ти тежи като проблем - ами драсни едно лично и ще мога да се завъртя към теб след 20.00 - 20.30. По-рано просто не го виждам...

Коментар

Благодаря ви за помощта, ще пробвам с начините които посочихте, но накрая май ще преинсталирам, защото и интернет експлорера нещо взе да дава грешки- зарежда наполовина и излиза надпис, че страницата не може да бъде заредена....после забива и трябва да го затворя. А иначе грешка от рода на 0х000000 няма или поне не знам къде да видя. Просто си увисва за 5-6 минути и чак накрая гасне

Коментар

Преди да преинсталираш Джамовете, пробвай да преинсталираш само драйверите на дъното и разните там аудио и видео. И влез в менюто на биоса и му задай настройки по подразбиране. Аз един ден 4 пъти преинсталирах ХР-то преди да извърша горните операции и ефектът беше 0 ....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                          Благодаря ви за помощта, ще пробвам с начините които посочихте, но накрая май ще преинсталирам, защото и интернет експлорера нещо взе да дава грешки- зарежда наполовина и излиза надпис, че страницата не може да бъде заредена....после забива и трябва да го затворя. А иначе грешка от рода на 0х000000 няма или поне не знам къде да видя. Просто си увисва за 5-6 минути и чак накрая гасне
                          Извинявай - не съм разбрал добре частта със синия екран - помислих, че става въпрос за "BoSD"...

Това, което описваш за мен е някаква апликация (или процес), която Windows-а не може да угаси за да спре... не мисля, че е драйвер...

1-во стартирай системата в "Safe Mode" и я рестартирай. Виж дали ще се повтори проблема.
                          2-ро след рестарта виж в "Task manager"-а какви процеси имаш. Често има проблем, когато два препокриващи се процеса трябва да се спрат. Какво са два препокриващи се поцеса? process_1.exe и process_2.dll например, са два процеса, които за изпълнението си зависят един от друг. Когато ОС се опита да ги спре process_1.exe казва - "съжелявам, но от мен зависи process_2.dll" и обратното. Това или е вирус (много вероятно), или е наистина зле решен софтуерен проблем (доста специфично е да се решава проблем със софтуера по този начин - виждал съм го не повече от 3-4 пъти).

Ако искаш потърси spybot - това е една безплатна програма, която чисти адауеър.

Коментар

Благодаря на всички ви за изчерпателните отговори ! Вчера пробвах с run - msconfig - поразчестих там и след два рестарта проблема е се появи. Надявам се и занапред да не се появява !

Коментар

Придържай се към правилото да инсталираш колкото се може по-малко софтуеър и то само най-необходимия, махай всичко, което вече не ползваш и подобни случки ще намалеят.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X