Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мобилен интернет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мобилен интернет

здравейте
    какъв ми е проблема
    пътувам много
    имам лаптоп
    имам гсм

1 как мога да ползвам мобилен интернет
    кой вариянт е най удачен от към скорост на трафика
    големина на трафика и цена на трафика
    кой оператор препоръчвате
    в момента ползвам Вивател но не е проблем да взема още един гсм

2дали да си купя отделен гпс -примерно 60csx
    или да си купя гпс антенка и да ползвам лаптопа в движение
    предимства недостатъци

не съм ползвал до момента подобни системи и затова като не знам предпочитам да питам
    благодаря предварително за отговорите
    BMW X6

До: мобилен интернет

Ми най-добре е WiFi доста GSM-и вече го имат,а и мисля че всички Лаптопи също,но проблемът е че не на всякъде го има,иначе разгледай сайтовете на Глобул,Мтел и Вивател и виж на кой е най-евтино,за GSM мисля че на вивател беше най-изгодно защото имаше безплатен трафик,а за Лаптоп там имаше някфи на Мтел и Глобул дет си го слагаш като карта ли е кфо е там,но не съм много запознат с тях Инче ако ползваш през GSM интернет чрез CSD е 6ст. на минута мисля към всички оператори,а през GPRS си е вече цената за 1мб трафик
    Поздрави.
    [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
    [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

аз у дома си имам рутер и настолен компютър а с лаптопа си хващам от рутера
      така че няма проблеми
      проблемът е че ми трябва нет на различни места и докато пътувам
      а там не мога да разчитам на интернет доставчици
      там влизат в действие гсм операторите
      за тях ми е въпросът как да стане
      по какъв начин и от кой оператор
      BMW X6

Коментар

Утре почва "Панаирът" .....в Пловдив де
        "Макс телеком" със сигурност ще участват.....пък може и други Wi МАХ-ита (ако устискат). Иди, виж, избери .....и не подписвай идиотски договори с отстъпка за 1-2-3 години(без значение от бюста на презентаторката)...месец за месец, може и с тестови период....май в корана беше писано: сутрин бавно, вечер полека
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Спасението ти е Водафон-лайф=60лв.на месец с неограничен достъп.

Коментар

От два месеца използвам предпланеният интернет на мобилтел.
            http://www.mtel.bg/mobiltel/prices/pricesurfing.php
            Една прима се зарежда с 10 или 25 лв съответно 25 или 250 МБ лимит който важи 1 месец. Имам нокия Е50 (GPRS) с която се свързвам към лаптопа през USB или блутут. Не е от най-евтините варианти но зорзаман става.

По втория въпрос: ползвал съм в кола лаптоп свързан по серийния порт с GPS ALAN MAP500 големия дисплей е удобен но трябва да има втори човек да гледа иначе много се отклонява вниманието + трябва някакво захранване от 12В към лаптопа.
            DEFENDER 110 - 300TDI
            LZ1CCD

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
              проблемът е че ми трябва нет на различни места и докато пътувам а там не мога да разчитам на интернет доставчици
              там влизат в действие гсм операторите за тях ми е въпросът как да стане
              по какъв начин и от кой оператор
              Зависи колко пари ти се дават и за какви цели ти трябва нет-а.

Щом си клиент на Вивател, най-лесния и евтин вариант ти е пакет 300 МВ през GPRS за 18 лв. Естествено, скоростта не е висока, особено ако имаш да качваш някакви файлове. Но за по-непретенциозни задачи става. Още повече, че не се обвързваш за някакъв по-дълъг период, а можеш да активираш този пакет и само за по 1 месец и да го спираш, когато не ти трябва (примерно няма да имаш пътувания).

Ако GPRS не те устройва като скорост, тогава отиваш на вариант през 3G мрежата и за това ти трябва телефон, който поддържа такава услуга, PCMCIA карта за данни или USB модем. Минимален срок да договора е 1 година, а месечният абонамент към момента - 36 лв за 2 GB трафик.

П.П. Използване на лаптоп за навигация разбира се е възможно, като големият екран ще е доста по-удобен. Само че имаш и не малки минуси. Ако ще се навигираш сам, а не някой на дясната седалка да държи лаптопа в скута си и да ти дава указания, ще трябва някаква солидна схема за закрепване на лаптопа. А далеч не всеки лаптоп може безболезнено да се използва в движение в кола, особено по нашите пътища (примерно как хард дискът ще понесе сътресенията или колко ще изтраят пантите на дисплея).
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-09-08, 01:06.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

благодаря за отговорите
                нета ми трябва за работа
                филми музика и игри са ми далеч от идеята и 2-4гб ми стигат
                а по въпросът за навигацията именно големият дисплей ми харесва
                понеже не ми се иска да си разбивам големият лаптоп
                мисля да взема един от тея малките дето са по 500-600 лв
                и гпс антена на гармин
                няма да се забождам в гори и сукаци
                проблемът са селата и междуселските пътища дето е 1980 година
                а знаците са нещо невиждано

другият вариянт е гпс устройство
                при него недостатъкът е малкият екран единствено

понеже не съм имал до момента и не съм ползвал такава техника
                затова питам коя комбинация е по-удачна
                BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                  ... понеже не ми се иска да си разбивам големият лаптоп мисля да взема един от тея малките дето са по 500-600 лв
                  ...
                  Дали ще е голям или малък няма да има особена разлика по отношение на това, което съм споменал по-горе, освен ако в конструкцията му не е предвидена някаква защита. Едно по-яко друсване, когато РС-то работи и дискът може да отиде на кино, като след това ще ти трябва специализирана помощ за евентуално възстановяване на информацията на него.

При всички случаи ще ти трябва и подходяща стойка за надеждно закрепване на лаптоп.

А, в крайна сметка, разходите на допълнителен "навигационен" лаптоп, GPS приемник и стойка ще отидат някъде около цената на едно GPS устройство с по-голямо екранче, което по-начало си е предвидено за използване в кола.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Дали ще е голям или малък няма да има особена разлика по отношение на това, което съм споменал по-горе, освен ако в конструкцията му не е предвидена някаква защита. Едно по-яко друсване, когато РС-то работи и дискът може да отиде на кино, като след това ще ти трябва специализирана помощ за евентуално възстановяване на информацията на него.
                    От малките има с 4, 8, 16 и 20 GB флаш дискове, които нямат такива проблеми.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И аз мисля, че колегата визира някоя машинка със SSD - хард
                      Асус имаха такъв модел, и мисля , че беше сискутиран тука
                      4 GB му е "хард"-а

Коментар

ами да
                        просто лаптопчето да служи за навигация
                        сърф в нета без сваляне и качване и скайп
                        другото е просто счетоводство
                        нищо особено
                        в най-тежкият случай да гледам някой предварително качен на харда филм
                        визирам едно моделче на асус с 10 инча екран и 120гб хард за 550лв с ддс
                        вибрацийте в камиона са с голяма амплитуда но са слаби като сила
                        в смисъл люлее повече от кола или джип но няма рязки сътресения
                        затова ми трябва
                        ще преценя и двата вариянта внимателно
                        благодаря ви за мненията и съветите
                        BMW X6

Коментар

Няма значение за какво се ползва,всяка една програма генерира трафик,дори и браузера,скайп и другите,например ползването почти 15-16 часа на ден да е онлайн с разговори не постояно разбира се и пощи от време на време е около 500-700 мв на месец,така че имай го и това впредвид

Поздрави

Коментар

Моя съвет е за специализирани задачи - специализиран хардуер... По твърде много причини.

За интернета - мисля MaxTelecom в България предлагат мобилен WiMax... не съм много сигурен - по-добре провери какви условия имат.

Коментар

На пръв поглед изглежда практично и удобно да осъвместяваш няколко устройства в една практична джаджа, но от опит знам, че не е нито удобно нито практично, нито дори по-евтино. Именно затова препоръчвам различни устройства за навигация, фото-видео, телефон, интернет и т.н.
                              За навигация ползвам GARMIN nuvi 205w +карта BG +карта EU – GARMIN са лидери в навигационните прибори. Няма GSM или PDA който да те позиционира така бързо и коректно както едно специализирано устройство пригодено само за навигация.

За интернет достъп ползвам Мтел (най-добри скорости и поктитие)
                              За снимки Канон ИКСУС 860 (снима дневни или нощни снимки както и перфектно видео)
                              И накрая за телефон Нокиа Е51 с 2х4
                              GB SDHC (ако си забравил някое от гореизброените устройства).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X