Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Софтуерен проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Софтуерен проблем!

Тези дни ми изпуши компютъра софтуерно. Компютъра се рестартира непрекъснато, без да успее да зареди Windows. Не мога нито да го пусна в safe mode, нито да го оправя по някакъв начин да го подкарам временно да си подредя информацията преди да се преинсталира Windows. Та търся тук ако случайно някой се занимава със софтуер да му докарам компютъра да го оправи срещу съответната тарифа разбира се. Или да ми препоръчате някое място където ще се заемат. Трябва ми или по някакъв начин да се подкара компютъра временно, за да си оправя нещата и да си го преинсталирам windowса после сам или ако е много тежко положението направо да се преинсталира. От София съм. Имам достъп до комптър само вечер. 0889932208 Иво Мерси
    [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

До: Софтуерен проблем!

9 към 1 че не е софтуерно. Мога да се заема. Да ти се обадя утре?

Коментар

Колега... "слушайте внимателно, защото няма да повтарям" (англииски хумор?? Звучи като оксиморон )

1. След зареждането на BIOS-а т.е. точно преди да се появи Windows XP екрана със синия индикатор за зареждане отдолу натискаш няколко пъти "F8" бутона на клавиатурата си
      2. От менюто избираш "Disable autmatic restart"
      3. Рестартираш
      4. Изчакваш да забие и записваш какво точно пише срещу реда:
      Windows has encountered fatal error and had to shut down your computer to prevent damage.
      STOP: (тук ще има съобще от вида "Error 0x000000" - запиши всички нули и цифри!)
      Опционално:
      Ако не желаеш да чакаш резолюция от мен - отваряш един goolge.com и пишеш грешката във формат: "STOP 0x0000000" и ти излизат на първите места съпорт сайта на Microsoft или Knowledge base-а със грешките. Ако все още нямаш идея за какво става въпрос - подбутни ме на ICQ-то - има го в профила ми.

Успех!
      Последно редактирано от господин никой; 02-09-08, 22:21. Причина: Добавки...

Коментар

Имах подобен проблем и се оказа захранването ми.

Коментар

И аз да се присъединя към подозиращите хардуеърен промблем и то най-вече захранването.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
            Компютъра се рестартира непрекъснато, без да успее да зареди Windows. Не мога нито да го пусна в safe mode, нито да го оправя по някакъв начин да го подкарам временно да си подредя информацията преди да се преинсталира Windows...
            На мен определено ми изглежда като BSoD (Blues Screen of Death - синия екран /на смъртта/), който заради пуснатия по подразбиране Automatic restart, колегата не може да види - т.е. не мога да кажа дали е софтуер или хардуер! Моля не прибързвайте със спекулациите - правим лоша услуга на колегата!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              На мен определено ми изглежда като BSoD (Blues Screen of Death - синия екран /на смъртта/), който заради пуснатия по подразбиране Automatic restart, колегата не може да види - т.е. не мога да кажа дали е софтуер или хардуер! Моля не прибързвайте със спекулациите - правим лоша услуга на колегата!
              Точно. И в 9 от 10 случая обикновено се окзва, че това се случва поради хардуеърен проблем, като такъв в захранването може да бъде маскиран от какво ли не в системата - например да рапортува проблем в РАМ-а, харда или каквото и да е друго, че дори и липсващ DLL, защото захранването се е издънило в конкретния момент и съответния модул е дал грешка или четенето на някой файл се е издънило. Ако има възможност да се пробва с друго захранване, винаги си струва да се опита, преди да тръгне да се разследва защо например според кода на грешката РАМ-а се е повредил или да форматиш хард, който си е съвсем на ред, защото дава грешки във FAT-а(което доста е малко вероятно да се случи, ако не е чисто нов).
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Моят опит подсказва друго - че не бива да се прибързва. Добре е наистина да се види какво казва грешката. Ако колегата прецени - живея около паметника "Левски" и след работа мога да помогна. 0893256225 - Христо.

Коментар

Ясен - мерси за предложението ще се пробвам да го оправя както е предложил колегата и ще ти пиша PM да се разберем нещо ако не успея , а най-вероятно няма да успея! :Д

господин никой - мерси за подробното описание. Сега отивам на моя компютър да видя какво ще направя!

Ето как се появи проблема. Оказа се че имам 1 вирус, които ми пречеше на 1 игра! :Д И разбирасе си изтеглих по-хубава антивирусна като в бързината избрах да е "суперчувствителна". Тя по подразбиране си е избрала да трие съмнителните файлове. И тогава като свърши скан-а се оказа че ми е изтрила сумати файлове включително всички exe-та, много файлове от windowса и по няколко файла от доста програми. Започнах да си инсталирам отново развалените програми и една ми поиска да се рестартира pc-то след инсталацията, аз го рестартирам и започна това.

Захранването на компютъра е сменяно предииии 2 години, защото старото изпуши. Сега слизам да видякакво мога да направя.

Коментар

При F8 компютъра не реагира по никакъв начин .

Коментар

Менюто с "Disable automatic restart on system failure" е две-три позиции под "Safe mode" ако ме разбираш Ако нещата позволяват да стигнеш - дори и след много рестарти, до Windows ще приложа едно рег файлче. Кликаш два пъти на него и то ти сетва регистратурата, така че да не рестартира автоматично.

От там насетне като за теб има на практика само едно решение - ERD commander! Ако си чувал за нея, няма какво повече да говоря, ако не можем да продължим на лични или в ICQ-то.

Понеже форума не позволява фаил с разширение "REG", ще го сменя с "TXT", но ти махни "TXT" и си сложи обратно "REG".
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от господин никой; 03-09-08, 22:10.

Коментар

Изчисти си вентилатора на процесора. Или виж дали въобще работи.
                        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

ако компа се рестартира винаги на едно и също място докато зарежда windows-а - 99% софтуерен проблем
                          ако се рестартира в произволен момент - 99% хардуерен проблем - най-вероятно лошо захранване - захранващ блок, надути кондензатори по дъното и др.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X