Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PCMCI ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PCMCI ???

Здравейте!

Може ли някой да ми каже достъпно какво е това PCMCI слот, дали го има в ЕееРС (Asus), а ако го няма - има ли начин да се завинти. (Слот за карти машинката определено има, но никой не ти казва дали е PCMCI или, например WPCMCI - XY. )

Питам по две причини.

Първо, мераклия съм в не много далечно бъдеще да си взема VMC карта или модем. (Отскоро знам, че се казва VMC, но не знам какво значи.) Удоволствието е скъпо (струва ми се, че мобилните оператори са го монополизирали), а пък не съм сигурен, че джаджата ще проработи при мен.

Втората причина е възрастова. IT новостите все повече са или за професионалисти, или за млади хора с много енергия и с добра подготовка. Тъй като не принадлежа към тези щастливи категории, колкото по-отчаяно се опитвам да съм в час и криво-ляво да разбирам, толкова по-отчайващо изоставам. На моменти ме обхваща носталгия - струва ми се, че по DOS-ово време светът беше по-ясен и справедлив.

Ето ви за пример една инструкция, която хем е напълно измислена, хем е съвсем реална:

"Преди да започнете инсталиране на ЮЖХРВ, уверете се че функцията АЦЪКЦЪК на Вашия КЯУРДУ е изключена, а чрез ШГЗ порта няма връзка с РЧВОЙ устройство или ДЖЪЪГЛУН адаптор. Ако натискайки next-next-next, излезе съобщение, че Вашия ЕНИХрррЕПЩ path е в състояние not found, закупете от Вашия доставчик ОНДИЮКЩ драйвър, който се инсталира чрез РИЮМЪЧН слота..."

Някъде по света на такова нещо мо'е да му викат user friendly. В мойто село му викат Бахама мама.

Поздрави!
    Искам България чиста!

До: PCMCI ???

Да не говориш за PCMCIA?
    (People Can't Memorize Computer Industry Acronyms)

Eee няма такова нещо. Не може да му се завинти.

VMC е ново съкращение даже за мен. Какво искаш от него?

Коментар

Ако праввилно разбирам искаш да си вземеш модем за ГСМ мрежата, за да можеш да имап интернАт където и ГМТ-тата имат покритие. Ако не ме лъже паметта има два вида карти (устройства) за достъп:
      1. Такова каквото е на PCMCIA - на теб няма да ти върши работа
      2. ТАкива, които се вкарват в УСБ порт - модеми, които се базират на 3G стандарт. Не е евтни, но напоследък цените не са толкова астрономичски колкото бяха преди. Мисля, че това ще те уреди пректрасно. Голямо е колкото един малък ГСМ апарат и взема захранване от самия порт на компютъра!.

3. Сега ми хрумна. Би могъл да ползваш мобилния телефон за да се свързваш. В този случай трябва просто да си добавиш някакъв data аботнамент към настоящия.

Дано съм ти помогнал!
      Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
        3. Сега ми хрумна. Би могъл да ползваш мобилния телефон за да се свързваш. В този случай трябва просто да си добавиш някакъв data аботнамент към настоящия.
        За съжаление по някаква причина нашите мили GSM оператори, когато пуснат някоя от по-бързичките и съответно евтини дата тарифи на някоя карта, веднага й спират възможноста да провеждаш разговори от нея . Има си го в договора. През телефона става само за бавна връзка и малки обеми данни. Освен, ако не си носиш още един само за дата връзка, ама тогава пак по-добре да си взмеш USB модем. Още повече, че Еее-то няма и вграден блутут и пак ще трябва с кабели. За него обаче е важно с каква ОС е. Ако е с Уиндоус няма проблеми, но не всеки модем тръгва лесно с техния си Линукс.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ...VMC е ново съкращение даже за мен. Какво искаш от него?
          В многото приказки пропуснах да го кажа ясно. По принцип има начин (даже два начина) SIM картата на телефон да се включи пряко в лаптопа. И влизаш в Интернет - с плащане, но без усложнения - където и да си, стига да има покритие.

Едното VMC е "кутийка", която се включва чрез USB порта и има процеп за пъхане на телефонната карта. Другото е, да речем "калъфка", в която телефонната карта влиза, и която се слага в слота, който е като за карта от фотоапарат.

И с двете върви някакъв допълнителен софтуер.

Проблемът е, че оттук нататък нищо не разбирам. (Да не говорим защо, ако искаш да си купиш някое от горните устройства без абонаментен план, казват "Да, разбира се" и се готвят да ти отрежат главата до кръста.)

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
            Проблемът е, че оттук нататък нищо не разбирам.
            Основният въпрос е с каква операционна система си? Ако си му сложил Уиндус, връзваш USB кабела, слагаш диска със софтуеър и готово. Ако си с оригиналния Линукс е по-сложно и зависи и от самото устройсво, което ти продават различните оператори.

PCMCIA няма как да подкараш по разумен начин, има разни външни четци, които се връзват с кабел през USB, но е далеч по-лесно направо да си вземеш USB модема.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В многото приказки пропуснах да го кажа ясно. По принцип има начин (даже два начина) SIM картата на телефон да се включи пряко в лаптопа. И влизаш в Интернет - с плащане, но без усложнения - където и да си, стига да има покритие.

Едното VMC е "кутийка", която се включва чрез USB порта и има процеп за пъхане на телефонната карта. Другото е, да речем "калъфка", в която телефонната карта влиза, и която се слага в слота, който е като за карта от фотоапарат.

Проблемът е, че оттук нататък нищо не разбирам. (Да не говорим защо, ако искаш да си купиш някое от горните устройства без абонаментен план, казват "Да, разбира се" и се готвят да ти отрежат главата до кръста.)

Поздрави!
              Виж и тук http://www.globul.bg/bg/service.html?id=39
              "Кутийка" или нещо друго в общия случай не ти трябва.Ползваш си телефона.Зависи от апарата и мрежата-в 3G мрежа може да се провежда разговор и едновременно да имаш връзка с интернет.Компютъра с телефона е свързан чрез кабел или блутут,не е нужен допълнителен софт.
              0+

Коментар

Поздрави!
                Другояче казано, трябва ти GSM модем. Ще ти напиша като имам малко време как да си решиш въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от 0n4o Преглед на мнение
                  Виж и тук http://www.globul.bg/bg/service.html?id=39
                  "Кутийка" или нещо друго в общия случай не ти трябва.Ползваш си телефона.Зависи от апарата и мрежата-в 3G мрежа може да се провежда разговор и едновременно да имаш връзка с интернет.Компютъра с телефона е свързан чрез кабел или блутут,не е нужен допълнителен софт.
                  До колкото разбрах той и сега си го ползва така. Обаче е безумно скъпо, като за лаптоп, а не мобилно устройство...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    До колкото разбрах той и сега си го ползва така. Обаче е безумно скъпо, като за лаптоп, а не мобилно устройство...
                    Цената е на база мегабайт обмен и не зависи от това какво устройство ползваш. За проверка на поща или разглеждане на сайт (с филтриране на картинки и видео) обмена не е голям...
                    0+

Коментар

Първоначално публикуван от 0n4o Преглед на мнение
                      Цената е на база мегабайт обмен и не зависи от това какво устройство ползваш. За проверка на поща или разглеждане на сайт (с филтриране на картинки и видео) обмена не е голям...
                      Да, де. За това човекът иска да вземе карта от онези планове, при които нямаш възможност за гласови обаждания, но получаваш стотици мегабайти на десетки пъти по-ниски цени. А нея няма смисъл да я слагаш в телефон, при положение, че модемите обикновено са по-бързи.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                        Основният въпрос е с каква операционна система си? Ако си му сложил Уиндус, връзваш USB кабела, слагаш диска със софтуеър и готово...
                        Веднага след като го купих, сложих Windows XP. Благодаря за препоръката, а и за препоръките на всички колеги!

Поздрави!
                        Искам България чиста!

Коментар

Полвам уарлес,където имам възможност,у дома-кабел.На въм когато ми е спешно,както каза колегата он4о,включвам блутута,права връзка с телефона си и директно през компчето влизам в нета.Успех.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Здравейте и благодаря на всички за мненията!

PCMCI, за което толкова се чудих, най-вероятно е дупката, която се вижда на първата снимка. Това е слот за няколко вида карти, но е най-пригоден за "фотокарта", каквато виждате.

За други видове трябват допълнителни приспособления, едно от което носи SIM-карти и пряко свързва в мрежата.

Но тъй като избрах да използвам "дупката" за постоянна допълнителна памет, си купих т.нар. VMC модем /на втората снимка/. Прави малко въртели, защото още не съм овладял номерата му, но все пак върши работа, както виждате на третата снимка. /Не е фокус, вкъщи нямам безжичен интернет. А и това съобщение пращам с помощта на въпросната джаджа./

Мисля скоро да пробвам играчката и в съвсем полеви условия.

Поздрави!
                            Прикачени файлове
                            Искам България чиста!

Коментар

Здравейте и благодаря на всички за мненията!

PCMCI, за което толкова се чудих, най-вероятно е дупката, която се вижда на първата снимка. Това е слот за няколко вида карти, но е най-пригоден за "фотокарта", каквато виждате.

За други видове трябват допълнителни приспособления, едно от което носи SIM-карти и пряко свързва в мрежата.

Но тъй като избрах да използвам "дупката" за постоянна допълнителна памет, си купих т.нар. VMC модем /на втората снимка/. Прави малко въртели, защото още не съм овладял номерата му, но все пак върши работа, както виждате на третата снимка. /Не е фокус, вкъщи нямам безжичен интернет. А и това съобщение пращам с помощта на въпросната джаджа./

Мисля скоро да пробвам играчката и в съвсем полеви условия.

Поздрави!
                              Това което се вижда на първата снимка е слот за SD/MMC карта, който не е съвместим с PCMCIA. Ето как изглежда PCMCIA картата:

EEEPC няма такъв слот.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X