Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компютър /HDD/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с компютър /HDD/

Здравейте колеги,проблемът ми е следният,имаше бурия и си изключих компютърът,но без кабелът на интернетът,той е 320 GB Hard Disk и след като премина бурията Windows-a ми даде грешка,тръгнах да го преинсталирам и ми разчита само 130 GB,а по принцип мисля че е само 1 диск,всмисъл не е 3 по 130 за да ми изгорят 2-та Ако имате предположения кажете Благодаря предварително
    [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
    [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

До: Проблем с компютър /HDD/

В BIOS-а колко ти го познава?
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от NiGhTy Преглед на мнение
      Здравейте колеги,проблемът ми е следният,имаше бурия и си изключих компютърът,но без кабелът на интернетът,той е 320 GB Hard Disk и след като премина бурията Windows-a ми даде грешка,тръгнах да го преинсталирам и ми разчита само 130 GBпо принцип мисля че е само 1 диск,всмисъл не е 3 по 130 за да ми изгорят 2-та Ако имате предположения кажете Благодаря предварително
      Здравей, колега.
      1. До сега като си ползвал компютъра, не си ли забелязал в explorer или в my computer твърдия ти диск как е форматиран - като едно цяло, на две, на три части?
      2. Как си решил да преинсталираш MS Windows? Върху сегашния или като нова инсталация. Препоръчвам ти ако имаш някое LiveCD с Windows да си "прибереш" важните файлове на дискове, след което направо давай на диска format (през dos), след което ако не е разделен - му направи поне два (даже и три ) дяла, като инсталирай на единия от тях MS Windows на чисто. Малко повечко е въртелът, но пък по този начин системата ти ще работи добре.
      Съвсем друг е въпросът, ако в резултат на токов удар са се получили хардуерно лоши сектори. Тогава проблемът е по-трудно разрешим. Обикновено се прави в сервиз.

Хайде, успех. И да споделиш кога и как се е оправило положението.

ПП. Всичко това - в случай, че компютърът ти не е в гаранция. Ако е обратното - свържи се с търговеца, от който си го купил и се разберете за сервиза. Консултирай се и с интернет-доставчика си по въпроса.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Много просто:

Windows XP преди SP1 и Windows 2000 преди SP4 не могат да броят до повече от 128 гигабайта. Има две решения:

или се ползва инсталационен диск с вграден правилния SP,
        или се инсталира като за 128 и след поставянето на SP се променя един ключ в registry за да се появи останалото място. Ключът е EnableBigLBA.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
          Съвсем друг е въпросът, ако в резултат на токов удар са се получили хардуерно лоши сектори. Тогава проблемът е по-трудно разрешим. Обикновено се прави в сервиз.
          Такова животно нема, колега
          ако се стигне до там, се пали свещ преди това, и като стигнеш до сервиза, не питаш за цената....
          ако е важно съдържанието на диска,
          щото цената започва с цената на новия диск, еквивалентен по обем със стария, + още доста....

успех!!!

Коментар

Първоначално публикуван от NiGhTy Преглед на мнение
            Здравейте колеги,проблемът ми е следният,имаше бурия и си изключих компютърът,но без кабелът на интернетът,той е 320 GB Hard Disk и след като премина бурията Windows-a ми даде грешка,тръгнах да го преинсталирам и ми разчита само 130 GB,а по принцип мисля че е само 1 диск,всмисъл не е 3 по 130 за да ми изгорят 2-та Ако имате предположения кажете Благодаря предварително
            начини много - било е възстановимо до момента до който не си тръгнал да преинсталираш операционната среда-320 гб ти е твърдия диск и е един-това е стандарт на "макстор и сеагате"-три диска по 130-такива параметри не съм срещал. "Бутващ" диск на WIN Xp слагаш и форматираш на NTFS или FAT32 която системна таблица избереш...и редиш всичко пак...поне с това, с което си свикнал да работиш/ползваш/...успех...
            [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

От контрол панел влизаш в административните инструменти, там компютър мениджмънт и там диск мениджмънт. Там се виждат и и ънлокейтнати и ънпартишани и можеш да делваш, форматваш и прочее, много лесно/ако слагаш голо XP сложи си до SP3 преди да търсиш хдд/. Успех.

Коментар

Колегата няма OS... така че не може да види какво има в Control Panel и т.н. Като начало НЕ ФОРМАТИРАЙ ДИСКА!!! Щом е бил 320, значи е на един дял и е с възможност да бъде инсталиран на него. Ако Windows XP-то не може и след инсталацията да види повече, по-добре е да използваш инструментите на производителя за буутване на големи дялове - например за Maxtor е MaxBlast. Повечето имат вариант за дискета или CD/DVD носител. Моя съвет е да си разделиш диска на максимум 200 GB - както е моя например - дялове. Използвам ръчно направен Windows XP със SP2 и драйвери за SATA контролера на дънната ми платка. Като цяло след инсталацията би трябвало да ти вижда целия диск. Виж хубаво дали не се е ресетнал BIOS-а. В някои ревизии има т.нар IDE Emulation, които емулират поведението на IDE контролер - удобно е да си инсталираш без допълнителни драйвери Windows-а, но може да прави този проблем, който имаш!

Успех колега и не забравяй да споделиш решението си!
                Последно редактирано от господин никой; 16-06-08, 12:05. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  Колегата няма OS... така че не може да види какво има в Control Panel и т.н. Като начало НЕ ФОРМАТИРАЙ ДИСКА!!! Щом е бил 320, значи е на един дял и е с възможност да бъде инсталиран на него. Ако Windows XP-то не може и след инсталацията да види повече, по-добре е да използваш инструментите на производителя за буутване на големи дялове - например за Maxtor е MaxBlast. Повечето имат вариант за дискета или CD/DVD носител. Моя съвет е да си разделиш диска на максимум 200 GB - както е моя например - дялове. Използвам ръчно направен Windows XP със SP2 и драйвери за SATA контролера на дънната ми платка. Като цяло след инсталацията би трябвало да ти вижда целия диск. Виж хубаво дали не се е ресетнал BIOS-а. В някои ревизии има т.нар IDE Emulation, които емулират поведението на IDE контролер - удобно е да си инсталираш без допълнителни драйвери Windows-а, но може да прави този проблем, който имаш!

Успех колега и не забравяй да споделиш решението си!
                  има и други начини, но колегата/респективно токов удар, чужда намеса, поправки, преинсталации пробни и т.н./ е "скапал" доста неща в диска си-той не вижда нищо и е по добре да форматира диска си и да започне на чисто, защото не се знае какво е увредено, какво ще спаси и т.н. А и "игрите" от този тип не винаги водят до 100% гаранция...Решението е негово...

Коментар

Абе, какво потънахте в темата сякаш имате сървър за банкови разплащания?

Човекът пита дали може да са му изгоряли 2/3 от диска, отдавна е затрил данните в опити за преинсталиране.

Отговор: нищо му няма на диска, или поне от сведенията дотук не личи да му има.

За сметка на това, е загубил кутията от софтуера, който инсталира. Иначе, на нея пише един телефонен номер, на който щяха да му кажат точно това, което аз му казах по-горе.

Добавям: има такова нещо като UPS и гръморазрядници. Изобретени са преди компютрите, и двете неща.

Коментар

за
                      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Абе, какво потънахте в темата сякаш имате сървър за банкови разплащания?

Човекът пита дали може да са му изгоряли 2/3 от диска, отдавна е затрил данните в опити за преинсталиране.

Отговор: нищо му няма на диска, или поне от сведенията дотук не личи да му има.

За сметка на това, е загубил кутията от софтуера, който инсталира. Иначе, на нея пише един телефонен номер, на който щяха да му кажат точно това, което аз му казах по-горе.

Добавям: има такова нещо като UPS и гръморазрядници. Изобретени са преди компютрите, и двете неща.
                      ...нали за това са дискусиите-да помогнат на потърпевшия да извлече правилните изводи...
                      относно сървъра: точно от такъв пиша...
                      Последно редактирано от rpkn; 17-06-08, 10:57. Причина: за по пълна яснота по въпроса...

Коментар

А трябва да има и доставчик, който си е вкарал оптиката под земята и няма висящи кабели, които да се късат и да правят всевъзможни мизерии по време на буря... Аз се надам, че ако стане проблем ще изгори рутер-а. А за десктопите без UPS си е играна късмет, енергото не си поплюва, един приятел в люлин остава регулярно без ток за по 2 минути...

Коментар

Благодаря на всички за отговорите,оправих го,влизах в контрол панел,сложих по-нов SP и се оправи,вече си е 320,благодаря ви
                          [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
                          [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
                          [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X