Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конвертиране от mp4 в avi - с какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Конвертиране от mp4 в avi - с какво?

Здравейте,

с хардуера се оправям, но със софтуера не мога толкова добре , та ето - проблемата е следната - трябва да конвертирам световните кръгове по мотокрос от тая година, които са в mp4 формат и да ги занеса на баща ми, който има двд плеър, но за съжаление не чете mp4 файлове (пробвах го вече ).

Та някой, който го е правил вече тоя номер моля да сподели, с какво програмче е най-удачно да се направи това
    Гледам из гугъла излизат хиляди резултати, ама не знам с коя програма ще стане добре. Важно е и да не се изгуби от качеството много много.
    Примерно с Virtual Dub дали ще стане кадърно? Трябва ми някаква такава програмка, която е само за конверт - щото примерно мога да си инсталирам Адоб премиер-ата или подобна и сигурно ще стане, ама и харда ми пък е пълничък

Също така да попитам с какви кодеци е най-добре да го конвертирам като за домашен ДВД плеър?

Предварително благодаря на отзовалите се!

П.П. Мога и сам да пробвам някоя и друга програма, но нямам много време за проби, та затова питам тук.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

До: Конвертиране от mp4 в avi - с какво?

mp4 формат за малките джобни плеърчета ли е?
    -----------------------------------------------

Не е за вярване!
    За този въпрос, който е съвсем резонен, получих картон от void.
    Ако void не знае какво е малко джобно плеърче, добре ще е да прочете, защото аз съм виждал - с размерите на 2,5 кибритени кутийки, което го прави наистина "малко и джобно". А за това, че вероятно не съм се сетил как е популярното му название, защото професионално се занимавам с филмов монтаж и нямам досег с такава техника, но исках да помогна - извинявам се. void като знае да каже!
    Последно редактирано от velio; 26-05-08, 21:23. Причина: Правопис

Коментар

Де да го знам - някъв измислен формат е , но мисля, че да ...

Сега пробвах Виртуал Дъб - не отваря изобщо мп4 файлове
      Hristo Draganov

Коментар

Ето една малка програмка, която мисля че ще ти свърши работа :
        http://sourceforge.net/projects/mp4cam2avi/

Ето и още няколко :

Total Video Converter

Ползвал съм и Power Director и май с нея беше най лесно и безпроблемно .

До колегата Вельо :
        Колега, не оспамвай всяка тема . Тук понякога задаваме и сериозни въпроси и хората чакат сериозни отговори .
        Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Напиши какво отваря DVD-то на баща ти и евентуално ще ми изпратиш по Скайп един файл, за да опитам.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            Напиши какво отваря DVD-то на баща ти и евентуално ще ми изпратиш по Скайп един файл, за да опитам.
            Вельо, това също е спам ! Мислиш ли че колегата търси някой на който да изпрати файл и той да експериментира с него ? Тук има достатъчно хора, които могат да му дадат конкретен отговор но след като ти си се намесил те няма да го направят .

Коментар

Виж, v0id е много прав Да не говорим, че въобще нямам представа какви формати отваря двд-то, което е на 130 км от мене в момента Освен това файловете са по 1GB, така че няма да стане тая работа със скайпа Аз по принцип не съм много много по филмите и прочие неща, свалям, зяпам на компютъра и друго не ме интересува, ама баща ми няма как да го гледа на компютър и сега се налага малко да се понапъна

Тая MP4Cam2AVI_v2.71 ми дава някаква грешка още при отварянето на мп4 файла, нещо не можела да намери някакъв audio ES config. Сега ще пробвам с тотал видео конвертора.

Та какъв кодек викате да ползвам за да е сигурно, че ще го отвори двд плеърчето? (самсунг е, не знам какъв модел, и е някъде на около 2 години може би)
              Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                Виж, v0id е много прав Да не говорим, че въобще нямам представа какви формати отваря двд-то, което е на 130 км от мене в момента Освен това файловете са по 1GB, така че няма да стане тая работа със скайпа Аз по принцип не съм много много по филмите и прочие неща, свалям, зяпам на компютъра и друго не ме интересува, ама баща ми няма как да го гледа на компютър и сега се налага малко да се понапъна

Тая MP4Cam2AVI_v2.71 ми дава някаква грешка още при отварянето на мп4 файла, нещо не можела да намери някакъв audio ES config. Сега ще пробвам с тотал видео конвертора.

Та какъв кодек викате да ползвам за да е сигурно, че ще го отвори двд плеърчето? (самсунг е, не знам какъв модел, и е някъде на около 2 години може би)
                Чист DivX ползвай, без разни цифри или букви . DivX, всички плейъри го четат .

Коментар

С Total Video Convertor-а май ще стане работата (добре, че съм го имал дръпнат отпреди, та да не губя време и с това ). Цъкнах го в DivX изходния файл, после като го отварям с BS Player дава някаква грешка, ама с Медиа плеъра пък си върви (та на двд плеъра не би трябвало да има проблем), че и почти няма загуба на качество

Засега темата е приключена, ако има нещо - ще пиша.

Благодаря на v0id за съдействието

П.П. Имам към 10GB матриал да конвертирам - дали ще успея до четвъртък включително, а?
                  Последно редактирано от HD; 26-05-08, 21:54.
                  Hristo Draganov

Коментар

На практика няма голямо значение дали разширението на фаила е mp4. Това, което ти трябва е кодека с който конвертираш да го компресира до близка степен. Използвал съм доста програми по въпроса, но повечето са за обработка, а не само за компресия - по лични причини. Virtual DUB е наистина това, което ти трябва - просто избери по-добра компресия. Остави фаила като avi, а избери компресия mp4 или по-добре според мен DivX/Xvid. Ако си чел някои от how2-тата на торент тракерите за ъплоуд на филми, там е доста обширно засегната темата - има дори обяснено как да постигнеш по-добър baud rate на звука и брой кадри. Ако все още имаш проблеми - драсни някое лично, да не спамя с глупости (външните линкове са забранени и освен ако не е 100% необходимо не обичам да ги поствам директно във форума!).

Успех!

П.С. По стар навик - пак пропуснах най-важното - МНОГО Е ВАЖНО КАКВИ КОДЕЦИ СИ ИНСТАЛИРАЛ!!! Разни простотии като ACE Media pack и други пакове направо ти разказват играта!
                    Последно редактирано от господин никой; 26-05-08, 22:46. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      ..МНОГО Е ВАЖНО КАКВИ КОДЕЦИ СИ ИНСТАЛИРАЛ!!!.
                      Ето това е най-важното! ffdshow поддържа всички формати, но може да включваш(използваш) само този който ти трябва.

Коментар

Както писах и по-горе, Тотал Видео Конвертор-а ме устройства напълно В момента съм на работа, пък в къщи съм пуснал компютъра да конвертира докато ме няма Изходния файл става почти толкова голям, колкото входния, че и с почти същото качество (май не виждам видими разлики). Много лесно се работи с него - само избирам изходния файл да е в DivX и толкоз (е, и да е на хай куалити).
                        А за инсталираните кодеци - отдавна инсталирам само и единствено K-Lite Codec Pack (обикновено фул версията) и нищо друго. Каквото има в него - това е.
                        Искам да уточня, че по принцип не се занимавам с видео простотии - интересува ме само да ми тръгне филма/клипа и т.н. и толкова Нямам двд плеър, защото имам компютър, затова не мога и да си пробвам конвертираните файлове дали ще работят нормално, така че като си отида ако работят ще работят
                        Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                          Де да го знам - някъв измислен формат е , но мисля, че да ...

Сега пробвах Виртуал Дъб - не отваря изобщо мп4 файлове
                          ...втория отговор, който ти е дал Void, е правилен...Действай с него...
                          [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Най-лесно ще се справиш с Nero Vision, част от пълния пакет на Неро. Следваш уизарда, добавяш си колкото файлове искаш и записваш директно на ДВД. Има голяма вероятност по-старите ДВД плеъри да не четат Divx. По-лесен начин не се сещам в момента.

Коментар

1. На баща ми двд плеъра със сигурност чете DivX - поне досега съм му носил няколко филмчета в такъв формат и няма проблем (все пак не е чак толкова стар, на година и малко е);

2. Вече почти конвертирах каквото имах за конверт с Тотал Видео Конвертор-а, така че за момента темата е изчерпана

Благодаря!
                              Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X