Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко плащате и за какъв оптичен интернет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко плащате и за какъв оптичен интернет

Колко плащате и за какъв оптичен интернет ?

Моля без имена на провайдъри, за да не се приеме като реклама, просто фактологично - толкова за толкова пари, доволен съм, недоволен съм..

Ние в момента сме с 10 мегабита линия, би трябвало да е синхронизирана - 10 нагоре и 10 надолу, но не мисля да е така. Дори по-скоро мегабитите са около 5. Плащаме по 1200 лева с ДДС на месец.

На мен лично цената ми се струва височка, качеството на линията е доста добро, но все пак 1200 лв за нет на месец скоро ще ни дойде нанагорно. Та обмислям вариантите или да сменим провайдъра, или да го попритисна малко за по-добри цени.

При вас какво е положението ?
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Колко плащате и за какъв оптичен интернет

Когато кажеш можеш да получиш 10Мбит up + 10Mbit down + 20Мбит БГ peering up + същото down... + оптична свързаност на 100Мбит + възможност за файлова репликация на 100Мбит (реални са) + възможност за upgrade на 1GBit това всичкото за цена от ~750лв... като цената подлежи на корекция надолу в зависимост от още няколко условия... но само надолу...

Изграждането на оптиката е 1000 лева или по-малко...

За 5Мбит при горните условия ~450 лв...
    VPetrov.photography

Коментар

По принцип вие искате да ползвате услуга с симетрични канали,нормални са тези цени,защото при вас услугата е гарантирана,при по евтинините достига до 10 мегабита,но не и да ги подържа,това е максималната скрост,затова гледайте какво си взимате и подписвате

Поздрави

Коментар

Сега да видиш "Селсовете" как обясняват, защо е такава цената,
        като BTK дава 12 Мегабита за 20 лв

Коментар

Аз пък не знам колко мегабити ми дават, защото не ги разбирам тия компютърните работи! Иначе плащам 25лв. и като тегля нещо гледам че пише до 250 КБ/с. Сега пък като се чу това за БТК и нашата кабеларка обяви че ще вдига двойно скоростта за тия пари! Ама дали ще стане и кога, не знам!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Момчета правете разлика между гарантирана скорост,и максимално достижима
            при гарантиранеите услуги,времето за отстраняване в зависимост от фирмата и приоритета е от половин час до 2 часа,това са така наречените наети линий,манове,оптики и др.
            негарантираната скорост е друга бира,там няма гарантиране,скорост до толкова,ама кога,как,знае се че е само до толкова,и това е,претенций не можете да имате,в договора пише.
            По сериозните фирми си имат алтернативни доставчици,едният се скапи,другият работи,преминава се за отрицателно време и нета тръгва,върши се работа.В момента в България интернета е най- евтиният в цяла Европа,не може за 25 лева 12 мегабита,няма такова нещо,ако имаше,нали се сещате че интернета да е един за всички,гледа се не само данлоуда,ъплоуда също е много важен,тръгнете нещо да качвате в нета и се забавят много нещата,не търсете под вола теле,проучете пазара и тогава смело напред
            Пък и щом говорим за опичен нет,нещата са съвсем други,оборудването не за 1-2 лева,нета не е само най важното.
            Поздрави

Коментар

Да, интересува ме гарантирана скорост. При 10 машинки вързани с VPN и какво ли не с различни точки на света, максимални или сънувани скорости не ме интересуват. Само гарантиран капацитет по всяко време на денонощието.

За това и питам за оптика, на БТК и кабелярките интернета е за съвсем други цели. За офис с професионална нужда друго освен оптика не фърфи.
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                Сега да видиш "Селсовете" как обясняват, защо е такава цената,
                като BTK дава 12 Мегабита за 20 лв
                Изпуснал съм кавичките на ДАВА

Коментар

За кабеларките не знам,мога да ви кажа за БТК,тъй като там работя именно с интернета,когато искате гарантирана скорост и си наемете наета линия,или оптика ако има повреди се отстраняват до 2 часа без значение на повердата всички големи фирми,Еконт,Майкросфт,ползват такива услугу от нас,HDSl,MAN,където скоростта и качеството са гарантирани,няма лабаво,има много недовлни от домашните потрбители,те са друга тема не искам да ги засягам,каквото и да се говори за БТК международният интернет е може би най-добрият,докато в България наистина куца,няма да си кривя душата,но в към чуждестанни сайтове и сървъри няма проблеми.

Поздрави

Коментар

Незнам за какви повреди и какви 2 часа говорите и същото време намесвате и думата (гарантиран) но ще ви кажа че при мене има по малко от 1 час downtime (към външния нет) на година.
                    Последно редактирано от persuader; 07-04-08, 12:19.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Прав си не знаеш.Това което говорим е за гарнирана услуга,за домашните е ясно,всеки квартален може да ти даде връзка 1 мегабит,направи я на коефицент на сподляне с другите абонати,стани пиков час и олееелеее нета бози и бавен и така,когато ти зависи бизнеса нещата са съвсем други.
                      Гладате и къде се намирате,ако сте по в централната част на града всичко би трябвало да е ок,но в покрайнините,и кварталите са по друг начин нещата.

Поздрави

Коментар

Цената е такава, каквато я плащаш
                        Иначе, се съгласявам с Венци за цените само е едно уточнение. Това същото за двойна свързаност за пълно резервиране. Иначе, като минат едни багери (камиони) и се получват колизии

Коментар

200 лева 10 мегабита Локален/Интранет Даунлоад, 3 мбит Ъплоад, Интернет 1 мбит даунлоад/1мбит Ъплоад

5 гигахерца връзка през софия на 10км, даунтайм под 48 часа за година...

Цената найстина е такава каквато я договорите!

п.с. но пък 10 мегабита по оптика ми се струват пресилено упражнение, 100 или 1000 да ама надолу

Коментар

10 мегабита пресилено ?

Кое му е пресиленото, представи си 10 и повече компютри, това прави макс гаранция 1мбит на човече. Това е минимума за работа с нашите приложения.

Пък остави настрана, че под 3 гигабита керберос автентикацията изобщо дори и не работи..
                            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                              Пък остави настрана, че под 3 гигабита керберос автентикацията изобщо дори и не работи..

ВЕРНО ЛИ?
                              При нас когато се налага работи през VPN на 512 килобита симетричен канал.
                              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                              Walter Rohrl
                              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X