Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интернет - навсякъде по света?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Интернет - навсякъде по света?!

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    - WiMAX - повечето големи градове са покрити, но устройствата обикновено са кодирани към един оператор и се купуват с договор, така че май не ти върши работа...
    Това е начинът. WiMax или още познато като 4G. Както Заарин казва, големите градове са покрити в цяла европа (дори света) и този вид мрежа набира яко скорост. Съвсем скоро ще бъде масово.

Другото хубаво нещо е, че всеки момент, ако не и вече да е станало, се подписва международно споразумение между 4G операторите за безплатен роуминг ! Тоест ти си купуваш дивайсчето и се абоминираш в София, пък можеш да ползваш където си поискаш - Токио, Париж, Шанхай, Москва... без да плащаш нищо повече.

Това ако още не е станало, ще стане всеки момент.
    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
      Това е начинът. WiMax или още познато като 4G. Както Заарин казва, големите градове са покрити в цяла европа (дори света) и този вид мрежа набира яко скорост. Съвсем скоро ще бъде масово.

Другото хубаво нещо е, че всеки момент, ако не и вече да е станало, се подписва международно споразумение между 4G операторите за безплатен роуминг ! Тоест ти си купуваш дивайсчето и се абоминираш в София, пък можеш да ползваш където си поискаш - Токио, Париж, Шанхай, Москва... без да плащаш нищо повече.

Това ако още не е станало, ще стане всеки момент.
      Пробвах тези дни maxtelecom на няколко места из София - и ще пробвам пак, може би след половин година.

Коментар

Абе тия с УайМакс у нас още са зле ... Нашият офис е с такъв интернет и оплакванията са много. И като се има предвид, че аз се грижа за мрежата там, сещайте се кого обвиняват ...
        В замисимост от това за какво наистина ще се ползва нет, в немалко заведения има безплатно уай-фи покритие, което може да се ползва за непретенциозни приложения ... Това не само у нас...

Коментар

Ей, не разбра българина, че като е за работа трябва да се поохарчи. Вай-макса му е рано още, а и не му е идеята за постоянна работа в офис. За офис - оптика. Нищо друго. Това е!
          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Ми да, wimax-а е за мобилен интернет, не за офис приложения.
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
              Ей, не разбра българина, че като е за работа трябва да се поохарчи. Вай-макса му е рано още, а и не му е идеята за постоянна работа в офис. За офис - оптика. Нищо друго. Това е!
              Да бе, оптика ще прокарвам до офис с 5 човека, при положение че интернета от кабелната телевизия идеално ни устройва и с капацитет, и с надеждност. WiMax - също, но да работеше. А той - още не.

И не, не е за мобилен интернет. На този тук му трябват СЕКУНДИ за да превключи от една клетка в друга, а модемът смуче яки ватове непрекъснато (чао-чао, батерии). Ако ми трябва мобилен, GPRS/3G е моето нещо. WiMax просто е лесно преносим домашен/офисен интернет.

Коментар

Ха така! Оптика за всичко дето не шава извън помещението.

Иначе какво се получава: преди години бях един от първите в София с безжичен (домашен) интернет. Първите шест месеца работеше безупречно, след това ефира взе да се пълни и скоростите и разстоянията паднаха драстично.

Преди около година инсталирах един wimax за проба. Като за в къщи става, но... предвиждам, че съдбата му ще бъде същата както и на радио модемите. Сега и в къщи съм на оптика.

P.S. По ирония на съдбата, горното го пиша от сервиза на "Юнитрейд" и го пращам с 3G карта на Mtel. Удобно, но не навсякъде и не винаги. Ето, в момента има някакви проблеми с връзката до сървера на форума.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Да бе, оптика ще прокарвам до офис с 5 човека, при положение че интернета от кабелната телевизия идеално ни устройва и с капацитет, и с надеждност. WiMax - също, но да работеше. А той - още не.

И не, не е за мобилен интернет. На този тук му трябват СЕКУНДИ за да превключи от една клетка в друга, а модемът смуче яки ватове непрекъснато (чао-чао, батерии). Ако ми трябва мобилен, GPRS/3G е моето нещо. WiMax просто е лесно преносим домашен/офисен интернет.
                  И за един да е, не за пет. Нали ти върши работа. Нали ти трябва да си пуснеш офертата и да получиш имейл.
                  Ама като ти спре или забави нета да не цитираш колко губиш на час. Щот има едни такива "клиенти" дето плащат по 20лв. на месец нет, ама като се скъса кабел и реват, че губят по 4000 евро на час.
                  А на кабелната нета не ми го хвали. Като почне "Дързост и Красота" и Гугъла нема отваряне
                  LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Айде сега не било за мобилен нет. Точно за това е, фактът, че ползваш модем първо поколение, който смуче ххх вата е друг проблем. Мобилните телефони с 4г да не мислиш, че идват с раница с батерии.

Не знам точно как е положението в БГ като покритие, но съм 100% убеден, че в рамките на месеци или година това ще бъде стандарта за мобилен интернет.
                    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                      ... в рамките на месеци или година това ще бъде стандарта за мобилен интернет.
                      Напълно съм съгласен. Затова и чакам.

Коментар

И за един да е, не за пет. Нали ти върши работа. Нали ти трябва да си пуснеш офертата и да получиш имейл.
                        Ама като ти спре или забави нета да не цитираш колко губиш на час. Щот има едни такива "клиенти" дето плащат по 20лв. на месец нет, ама като се скъса кабел и реват, че губят по 4000 евро на час.
                        А на кабелната нета не ми го хвали. Като почне "Дързост и Красота" и Гугъла нема отваряне
                        Хъ. Тука кабелната работи. Независимо от Дързост и Брадър, не знам твоя що така (няма логично обяснение да се влияе от телевизорите). Имаме си два интернета по 50лв и 3G за всеки случай. Ама случаи няма.

Бизнесите с обороти 4000 евро/час, ползващи кварталния лан и нямащи IT човек за 700 евро/месец са или "от оперативен интерес", или откровено лъжат за оборота си.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                          ...
                          Преди около година инсталирах един wimax за проба. Като за в къщи става, но... предвиждам, че съдбата му ще бъде същата както и на радио модемите. Сега и в къщи съм на оптика...
                          Защо? Според мен съдбата му ще бъде същата като на GSM - все по-развита мрежа, докато го приемем за даденост и престанем да му обръщаме внимание.

Разлика - WiFi страда от сгъстяване на популацията, WiMax - печели от това.

Коментар

Защо? Според мен съдбата му ще бъде същата като на GSM - все по-развита мрежа, докато го приемем за даденост и престанем да му обръщаме внимание.

Разлика - WiFi страда от сгъстяване на популацията, WiMax - печели от това.
                            WiMax има смисъл при ниска популация. Примерно, на село. Или в едноетажна Америка, където трябва да теглиш кабел до всяка една къща. В българските градове, където разстоянията между отделните клиенти са в пределите на 3-5 метра (съседа отгоре или този отдясно) преимуществата пред кабела са никакви. За какво ми е безжична връзка, когато оптиката е терминирана на два метра от вратата на апартамента?
                            Освен това, WiMax се влияе от времето.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                              WiMax има смисъл при ниска популация. Примерно, на село. Или в едноетажна Америка, където трябва да теглиш кабел до всяка една къща. В българските градове, където разстоянията между отделните клиенти са в пределите на 3-5 метра (съседа отгоре или този отдясно) преимуществата пред кабела са никакви. За какво ми е безжична връзка, когато оптиката е терминирана на два метра от вратата на апартамента?
                              Освен това, WiMax се влияе от времето.
                              Замени WiMax с GSM и ще видиш какво се получава. Скоро да си ползвал жичен телефон? В нашия офис вече няма.

Преимущества пред кабела:

1. кабелът (и прокарването му) струва пари. Ефирът си е вече там.
                              2. кабелът е неестетичен във всичките си форми. Радиовълните са невидими и красиви.
                              3. нарастващ проблем с изоставени кабели. Изоставеният ефир не пречи, а и отдалеч личи кой и дали го използва.
                              4. кабелът пренася гръмотевици и други проблеми надалече (айде, оптичният не толкова). Ефирът много трудно пренася това, което не си се приготвил да приемеш.
                              5. кабелът те връзва на едно място и към един доставчик. Другият трябва да прокара друг кабел. Като се преместиш - пак друг кабел. Като си на път - трябва да мислиш друг начин. Като те халоса хазяинът със забрана за нови кабели, ... Ефирът е навсякъде, има сигнали от всички доставчици, местиш се лесно, като си на път ползваш същото, а хазяинът да си гледа работата.

Коментар

Спора започва да ми заприличва на това

По време на разкопки в Америка, археолозите намери парчета меден проводник. След дълги изследвания било установено, че те са остатъци от древни кабели, които били използвани от индианците.
                                По време на разкопки в Германия пък били намерени късчета стъкло. След дълги изследвания било установено, че това е част от оптични линии използвани от древните жители.
                                В България копали, копали, копали… и не намерили нищо. По този начин било уставено, че още от древността българите използвали безжичен интернет
                                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X