Колеги, необходимо ми е да купя нов монитор за офиса. Ако някой от Вас има опит би ли споделил мнения и препоръки за типове и марки. Направо се шашнах от видовете предлагани на пазара. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
LCD монитор-въпрос
Свий
X
-
До: LCD монитор-въпрос
Гледай да не е ASUS и ACER,макар,че са най продаваните и на най ниски цени,непредават добре.За покупка от Технополис и Техномаркет се замисли дали си късметлия,при евентуален проблем са ужасно мудни в сервиза им.Всички останали стават,лично аз ти препоръчвам да е 4:3 защото 16:9 неможах да свикна да го гледам разпънат.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
-
Аз естествено бих ти препоръчал НР(в краен случай някое Eizo или iiama (не съм сигурен дали така се пише) примерно
)
Абе всичко зависи от това, колко пари си готов да дадеш
Benq са едни от най-ниско бюджетните също, картината им е супер, обаче пък май се трошат повечко
Откъде си между другото?
Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнениеЗа покупка от Технополис и Техномаркет се замисли дали си късметлия,при евентуален проблем са ужасно мудни в сервиза им.Примерно сега се сещам, че те са сервиз на Самсунг, значи не вземай Самсунг (не че са лоши, даже са доста добри)
Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Това е доста обширна тема. Много зависи и за какво ще се ползва мониторът - дали само за офис приложения или евентуално за някакви графични програми. Като цяло има няколко параметъра, които са важни при избора:
responce time(pixel responce rate) - желателно е да е 5ms и надолу
contrast ratio - поне 1000:1 и нагоре
съотношението на страните - 4:3 - нормален телевизорили 16:9 - широкоекранен
все пак всеки човек вижда субективно и е най-добре сам да прецениш на място, кой модел ще ти свърши работа.
Mога да ти препоръчам следните модели, до които достигнахме след доста обикаляне и тестове:
1. За 17" - NEC MultiSync 70GX2
2. за 19" - ViewSonic VP930b
3. за 22" - Samsung SyncMaster 226BW
Ако ще го изполваш за графичен дизайн или някакви CAD/CAM приложения може би ще се наложи да отделиш повече пари и да се сдобиеш с EIZO"Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
Коментар
-
Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнениеКолеги, необходимо ми е да купя нов монитор за офиса. Ако някой от Вас има опит би ли споделил мнения и препоръки за типове и марки. Направо се шашнах от видовете предлагани на пазара. Благодаря предварително.When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
Виж сега, монитор се ГЛЕДА и ако ти хареса образа и НЯМА изгорели пиксели - взимаш, всичко "на хартия" звучи добре, но в реалният живот "око да види, ръка да пипне".
Иначе призводителите на панели са 2-3, а всички останали купуват от тях и продават под собствената си марка, като често един и същ модел в различни месеци излиза с различна матрица, така че само ГЛЕДАНЕ и тогава.
Виж и НР, аз лично съм с такива (няколко смених през годините) и съм МНОГО доволен.
Успех
Коментар
-
Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнениеОсновно интернет и документи. Мисля да е Филипс 17 инчов.
За предпечат през септември ще вземам СРТ монитор
огледай за това - с mva матрица - заслужава си парите.When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
В магазините са наредение и показват една и съща картинка. Гледай зеленото да е красиво и червеното да не маже. Всичко друго е бошлаф, спрямо това за коеот ще го ползвашНе е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
В средния ценови клас за офис употреба мисля че LG и Philips са на много добро ниво и като качество и като гаранция, Самсунг кофти работа
има и други добри марки, въпроса е ако опре до гаранция колко са бързи и коректни
и ако може преди да го купиш го пусни и то на черен фон, ако има изгорял пиксел се вижда ясно как свети, защото ако е в кашон и се окаже че има изгорял пиксел до 2 такива се смята в рамките на нормалното
имаше един модел на Philips 170X7 който е с PerfectPanel т.е. няма лоши пиксели а има и други глезотии, или търси друг philips който е PerfectPanelHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение...в краен случай някое Eizo или iiama ...Warp. Timewarp.
Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
LZ1VAS
Коментар
-
Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнениеКолега, къде отиде ти, може би
Разбира се казах го с лек хумор- това са си профи марки и не е оправдано да си купуваш такива само за да се ровиш из Интернет или да пишеш на Ворд-а
Колега Флай Фрий - както беше споменато и по-горе, поразпитай и за гаранцийката как стоят нещата - кое, къде, как и колко
За НР ако те интересува мога да ти кажа всичко, дет се вика инфо направо от извора(например не знам дали знаеш, но НР монитор НЕ СЕ ремонтира - сменят ти го с друг направо, лошото е, че в повечето случаи се чака около 2 работни седмици, защото доставката е директно от НР
). Доколкото знам повечето други марки си ги ремонтират разни фирми, при което ми се е случвало уж отремонтиран монитор, пускам го, и той пак прави същия дефект
Всякакви ги има
Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар