Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LCD монитор-въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LCD монитор-въпрос

Колеги, необходимо ми е да купя нов монитор за офиса. Ако някой от Вас има опит би ли споделил мнения и препоръки за типове и марки. Направо се шашнах от видовете предлагани на пазара. Благодаря предварително.
    Последно редактирано от Георги Крумов; 24-01-08, 09:06.

До: LCD монитор-въпрос

Гледай да не е ASUS и ACER,макар,че са най продаваните и на най ниски цени,непредават добре.За покупка от Технополис и Техномаркет се замисли дали си късметлия,при евентуален проблем са ужасно мудни в сервиза им.Всички останали стават,лично аз ти препоръчвам да е 4:3 защото 16:9 неможах да свикна да го гледам разпънат.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Аз естествено бих ти препоръчал НР (в краен случай някое Eizo или iiama (не съм сигурен дали така се пише) примерно )
      Абе всичко зависи от това, колко пари си готов да дадеш
      Benq са едни от най-ниско бюджетните също, картината им е супер, обаче пък май се трошат повечко
      Откъде си между другото?

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
      За покупка от Технополис и Техномаркет се замисли дали си късметлия,при евентуален проблем са ужасно мудни в сервиза им.
      Тук колегата Стефан се изрази малко неправилно според мен, и ще си позволя да го коригирам - няма проблем да си купиш монитор и от тези двете вериги, или от Метро примерно, само ще гледаш ДА НЕ СА ТЕ СЕРВИЗА Примерно сега се сещам, че те са сервиз на Самсунг, значи не вземай Самсунг (не че са лоши, даже са доста добри)
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Това е доста обширна тема. Много зависи и за какво ще се ползва мониторът - дали само за офис приложения или евентуално за някакви графични програми. Като цяло има няколко параметъра, които са важни при избора:

responce time(pixel responce rate) - желателно е да е 5ms и надолу
        contrast ratio - поне 1000:1 и нагоре
        съотношението на страните - 4:3 - нормален телевизор или 16:9 - широкоекранен

все пак всеки човек вижда субективно и е най-добре сам да прецениш на място, кой модел ще ти свърши работа.

Mога да ти препоръчам следните модели, до които достигнахме след доста обикаляне и тестове :

1. За 17" - NEC MultiSync 70GX2
        2. за 19" - ViewSonic VP930b
        3. за 22" - Samsung SyncMaster 226BW

Ако ще го изполваш за графичен дизайн или някакви CAD/CAM приложения може би ще се наложи да отделиш повече пари и да се сдобиеш с EIZO
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          Колеги, необходимо ми е да купя нов монитор за офиса. Ако някой от Вас има опит би ли споделил мнения и препоръки за типове и марки. Направо се шашнах от видовете предлагани на пазара. Благодаря предварително.
          Първо кажи каква работа ще се върши на този монитор - дали ти е жизненоважно качеството на цветовете (например ако се занимаваш с предпечат) или ще се пишат и четат основно документи.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Основно интернет и документи. Мисля да е Филипс 17 инчов.
            За предпечат през септември ще вземам СРТ монитор

Коментар

Виж сега, монитор се ГЛЕДА и ако ти хареса образа и НЯМА изгорели пиксели - взимаш, всичко "на хартия" звучи добре, но в реалният живот "око да види, ръка да пипне".
              Иначе призводителите на панели са 2-3, а всички останали купуват от тях и продават под собствената си марка, като често един и същ модел в различни месеци излиза с различна матрица, така че само ГЛЕДАНЕ и тогава.
              Виж и НР, аз лично съм с такива (няколко смених през годините) и съм МНОГО доволен.
              Успех

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                Основно интернет и документи. Мисля да е Филипс 17 инчов.
                За предпечат през септември ще вземам СРТ монитор
                HP LP1965
                огледай за това - с mva матрица - заслужава си парите.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

В магазините са наредение и показват една и съща картинка. Гледай зеленото да е красиво и червеното да не маже. Всичко друго е бошлаф, спрямо това за коеот ще го ползваш
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

В средния ценови клас за офис употреба мисля че LG и Philips са на много добро ниво и като качество и като гаранция, Самсунг кофти работа

има и други добри марки, въпроса е ако опре до гаранция колко са бързи и коректни

и ако може преди да го купиш го пусни и то на черен фон, ако има изгорял пиксел се вижда ясно как свети, защото ако е в кашон и се окаже че има изгорял пиксел до 2 такива се смята в рамките на нормалното

имаше един модел на Philips 170X7 който е с PerfectPanel т.е. няма лоши пиксели а има и други глезотии, или търси друг philips който е PerfectPanel
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Колеги много благодаря за мненията, както винаги точни.

Коментар

Ако имаш време и желание да четеш отзиви, погледни тук и тук, по към края на темите.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Филипс е отличен избор. Мога евентуално да те свържа с моя хардуерист и да ти излезе евентуално по-тънко /без да обещавам/. Ако си навит, драсни ЛС и ще ти дам мейла му.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                            ...в краен случай някое Eizo или iiama ...
                            Колега, къде отиде ти, може би
                            Warp. Timewarp.
                            Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
                            LZ1VAS

Коментар

Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
                              Колега, къде отиде ти, може би
                              На работа, едва ли не
                              Разбира се казах го с лек хумор - това са си профи марки и не е оправдано да си купуваш такива само за да се ровиш из Интернет или да пишеш на Ворд-а

Колега Флай Фрий - както беше споменато и по-горе, поразпитай и за гаранцийката как стоят нещата - кое, къде, как и колко
                              За НР ако те интересува мога да ти кажа всичко, дет се вика инфо направо от извора (например не знам дали знаеш, но НР монитор НЕ СЕ ремонтира - сменят ти го с друг направо, лошото е, че в повечето случаи се чака около 2 работни седмици, защото доставката е директно от НР ). Доколкото знам повечето други марки си ги ремонтират разни фирми, при което ми се е случвало уж отремонтиран монитор, пускам го, и той пак прави същия дефект Всякакви ги има
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X