Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Програма за реклама и презентация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Програма за реклама и презентация

Доколкото разбирам, трябва програмата да търси снимки на имоти, отговарящи на зададени критерии. Например, търсим само едностайни апартаменти. Ама, от всички едностайни, търсим тези, дето са старо строителство. Ама, от всички едностайни, които са старо строителство, търсим тези, дето имат южно изложение...
    Ако става дума за подобно търсене, най- важното нещо е файловете да са подходящо подредени в групи, подгрупи, подгрупи на подгрупите... да са подходящо наименувани, изобщо да се създаде номенклатура (родословно дърво, с нужните зависимости и взаимовръзки) подобно на складовите програми. Защо складови програми? Мииии, предполагам че след като даден имот се продаде, той трябва да отпадне от "презентацията", освен ако не се следва практиката на повечето агенции: очи пълни- ръце празни. Обратното- системата трябва да е отворена за "доставка" на нова стока. Всичко това, групирано по цени, локация... Както и да го мисля, отива към складов софтуер.
    При правилно въведена номенклатура (един вид, базирана на множества, подмножества и сечения) мисля че лесно може да се намери "ситото" което да ни подаде търсените неща.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Компютър свързан с лелевизора по един или друг начин за представяният...ъъъ...презентациите, и Apple TV вързан към лелевизора за рекламните снимки когато не се ползва компютъра. В лай-тюнс се избират снимките и клиповете които ще се показват на лелевизора и джаджата си ги тегли. Но не е най-евтиното.

Другото решение е отново компютър свързан с лелевизора, приемащ въпросния като втори екран, и грамотно разделяне на нещата по екрани - слайдшоу на единия, и мятане на този екран на всичко необходимо според нуждите.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Re: От: Програма за реклама и презентация

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Това е по-добрия вариант.
        Да, лесно се прави сърч по ключови думи и да върне готова презентация

Няма да е за 250 лв сайта обаче
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз ли нещо недоразбрах? Ако става дума за "как да направя талевизорът да ми показва снимки?" решенията са лесни и много, и без пари. Ако става дума за "търсачка" по дадени критерии, тогава е друго. Ако искаме въпросното нещо да го питаме "колко едностайни дадохме под наем миналата година и колко през тази?"; "покажи ми договорите от последния месец"; " дай ми налични в Младост 4, до 58 000 евро"... мисля си, че най- приложим е тип складов софтуер, който сравнително лесно може да се пригоди за тези нужди.

Коментар

Re: От: Програма за реклама и презентация

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Аз ли нещо недоразбрах? Ако става дума за "как да направя талевизорът да ми показва снимки?" решенията са лесни и много, и без пари. Ако става дума за "търсачка" по дадени критерии, тогава е друго. Ако искаме въпросното нещо да го питаме "колко едностайни дадохме под наем миналата година и колко през тази?"; "покажи ми договорите от последния месец"; " дай ми налични в Младост 4, до 58 000 евро"... мисля си, че най- приложим е тип складов софтуер, който сравнително лесно може да се пригоди за тези нужди.
            И двете.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Добре, защо не помислят в посока да се оправи сайта?
              Да, ама сайта го е правил някой, някога... и те нищо не разбират нито от сайтове, нито от компютри.

Доколкото разбирам, трябва програмата да търси снимки на имоти, отговарящи на зададени критерии. Например, търсим само едностайни апартаменти. Ама, от всички едностайни, търсим тези, дето са старо строителство. Ама, от всички едностайни, които са старо строителство, търсим тези, дето имат южно изложение...
              Ако става дума за подобно търсене, най- важното нещо е файловете да са подходящо подредени в групи, подгрупи, подгрупи на подгрупите... да са подходящо наименувани, изобщо да се създаде номенклатура (родословно дърво, с нужните зависимости и взаимовръзки) подобно на складовите програми. Защо складови програми? Мииии, предполагам че след като даден имот се продаде, той трябва да отпадне от "презентацията", освен ако не се следва практиката на повечето агенции: очи пълни- ръце празни. Обратното- системата трябва да е отворена за "доставка" на нова стока. Всичко това, групирано по цени, локация... Както и да го мисля, отива към складов софтуер.
              При правилно въведена номенклатура (един вид, базирана на множества, подмножества и сечения) мисля че лесно може да се намери "ситото" което да ни подаде търсените неща.
              По-просто: Папки

ДОКУМЕНТИ

протоколи
              договори
              други

ЗЕМЕДЕЛСКИ

земи
              гори

ЖИЛИЩНИ

апартаменти
              1
              2
              3
              многостайни

селски
              Алваново
              Бистра
              Въбел
              Градище
              Дъбрава

и т. н. т. ...

Трябва да е лесно прехвърлянето/навигирането.

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Компютър свързан с лелевизора по един или друг начин за представяният...ъъъ...презентациите, и Apple TV вързан към лелевизора за рекламните снимки когато не се ползва компютъра. В лай-тюнс се избират снимките и клиповете които ще се показват на лелевизора и джаджата си ги тегли. Но не е най-евтиното.

Другото решение е отново компютър свързан с лелевизора, приемащ въпросния като втори екран, и грамотно разделяне на нещата по екрани - слайдшоу на единия, и мятане на този екран на всичко необходимо според нуждите.
              Не е проблем да се върже някой стар комп, но не ми е ясно как ще показва различни неща на монитора и ТВ-то.

Не им се дават пари, не искат скъпо къстъм решение, а някаква програма без супер функции, но юзър френдли, която обаче ако не се ползва да влиза в режим на слайд шоу вместо скрин сейвър.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                да влиза в режим на слайд шоу вместо скрин сейвър.
                Това май го може всеки Виндоус......

Ако не им се дават пари дори за сайт - завинаги ще останат квартални брокерчета.....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

По-просто: Папки

ДОКУМЕНТИ

протоколи
                  договори
                  други

ЗЕМЕДЕЛСКИ

земи
                  гори

ЖИЛИЩНИ

апартаменти
                  1
                  2
                  3
                  многостайни

селски
                  Алваново
                  Бистра
                  Въбел
                  Градище
                  Дъбрава

и т. н. т. ...

Трябва да е лесно прехвърлянето/навигирането.

Да де, ама не стига само изреждането. В даден момент ще искаш да видиш земите в землището на Въбел или едностайните апартаменти в Градище. Трябва и лесна навигация... Сиреч, трябва да има и връзка между папките от чекмеджето в кухнята и тези, от чекмеджето в хола. А, ако искаш и да се застраховаш, че вилиците от кухнята няма да се окажат в шкафчето до леглото ти... трябва да си платиш. И пак, най- важно ще се окаже не самото създаване на програмата, а правилната номенклатура, въвеждането на данните и актуализацията им. Ако не искаш да имаш просто едно слайд шоу, без никакъв подбор и критерии.

Коментар

Ако имат интерес, звънни ми утре, ще говорим и за сайт и све професионално.

По ептен без пари няма как да стане
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      Това май го може всеки Виндоус......

Ако не им се дават пари дори за сайт - завинаги ще останат квартални брокерчета.....
                      Да, така е.
                      Но не всички места за настаняване ги рекламират в forbes, luxuryretreats, theriches и други от сорта, нали?

А дори и да дадат пари за свястна програма, ако програмиста не е близо, нещата се получават трудно. Кръстника ми от доста години си трови нервите с robox-bg...

Да де, ама не стига само изреждането. В даден момент ще искаш да видиш земите в землището на Въбел или едностайните апартаменти в Градище. Трябва и лесна навигация... Сиреч, трябва да има и връзка между папките от чекмеджето в кухнята и тези, от чекмеджето в хола. А, ако искаш и да се застраховаш, че вилиците от кухнята няма да се окажат в шкафчето до леглото ти... трябва да си платиш. И пак, най- важно ще се окаже не самото създаване на програмата, а правилната номенклатура, въвеждането на данните и актуализацията им. Ако не искаш да имаш просто едно слайд шоу, без никакъв подбор и критерии.
                      Така е, прав сте, но трябва да се тръгне от някъде, от началото.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Ако имат интерес, звънни ми утре, ще говорим и за сайт и све професионално.

По ептен без пари няма как да стане
                      Основната идея е да стане с разпространена програма, а не с нещо къстъм, за което следващия брокер, който започне работа при тях, да тлябва да го пратят на двуседмичен кур с за работа с програмата у ГолЕмото село...
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Какви са телевизорите? Сега погледнах моя стар Самсунг /поне на 8г./ плейва видео от флашка, като избираш с дистанционото кой файл....... та, ако направите видео файлове за всеки обект, ще може да ги пускате по избор. това на стар телевизор, новите СМАРТ сигурно могат много повече.

Коментар

Основната идея е да стане с разпространена програма, а не с нещо къстъм, за което следващия брокер, който започне работа при тях, да тлябва да го пратят на двуседмичен кур с за работа с програмата у ГолЕмото село...
                          Варианти бол.
                          Дал съм по-горе и безплатен и такъв за около 200 лв
                          Разбира се всичко зависи какви са им клиентите. Ако са цървуланковци е се тая как ще им се представят нещата, ако кълват на Моет, не баш.

Коментар

Такааааа, стигаме до простичките неща, които се оказват доста сложни. Говоря не като програмист, а като прост потребител на програмни продукти.
                            Идва ми клиент за двустаен апартамент в Бухово и искам да му покажа един, дето го гледах завчера... е, оня с оранжевите плочки в банята... абе, помня го, ама къде го сложих? Сега, ти няма да създадеш папка "Апартаменти с оранжеви плочки в банята". Нещо повече, този който го е турил тоя апартамент в /Около София/ Панел/до 40 000 лв./Обзаведен... трябва да знае къде да бръкне, за да го извади. Няма софтуер, който да отгатне какво си мислиш, че искаш от него. По принцип, една екселска таблица с макроси би свършила дадена работа, но ако искаш нещо по- простичко и интуитивно, отиваш в лапите на програмистите.
                            На мен ми искаха 20 000 лв. само да ми направят модел на управление на склада. Оттам- нататък за хардуер, софтуер, поддръжка, качване в "облак", обучение... И-и-и-и, като гледам с какъв зор налагаме един малко по- евтин вариант, като нищо ще ги фърлим тия кинти, когато ни писне да се занимаваме с неща, дето не ги отбираме.
                            П.П. А аз искам просто да знам, колко сини ризи имам налични и колко съм продал миналата година. И, ония папионки с кръстчетата в кой от магазините са. Ми.... не е честно.
                            Последно редактирано от Тропчо; 02-02-17, 23:44.

Коментар

За да станат нещата както ги искат лесни, интуитивни, им трябва просто система с много филтри. Наи добре да е уеб.
                              Така при въвеждането на имота просто ще кликаш по филтър опциите пример: строителство, квадратура, ако искаш и вана можеш да сложиш като опция. Та въвеждането на обява в такава система ще става за около 10 минути. Накрая добаваш снимки и видео и си готов. При търсене отмяташ всички филтри които те интересуват и ти излизат точните обяви.

Организация по папки с снимки при положение, че имаш 100 критерия за търсене ми става струва много сложна работа...

Относно показването на тв. Един лаптоп или компютър вързан към тв през хдми и като пуснеш търсенето и намериш имотите с точните параметри, кликаш на снимките или видеото и ги пускаш на големия екран.
                              Ако искате пък по газарски вариант. Един смарт тв с тъч скриин и тогава компютъра отпада и всичко ще става директно от тв.

Коментар

... Основната идея е да стане с разпространена програма, а не с нещо къстъм, ...
                                Доколкото се иска нещо повече от простото показване на картинки, основната идея няма как да я бъде. Поне аз не се сещам за разпространени програми за управление на база данни недвижими имоти.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X