Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Син екран при преинсталация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Син екран при преинсталация

Ами аз какво ли не направих и с колегата ИВАН НЕДОКЛАНОВ, го мъчихме... не става.
    А, вече не ми идва на ум какво да правя. Говорих с управителя на ТП... каза,че няма проблем да се върне и замени,за друг. Възможно е и паричките да се върнат, но знам ли... Лаптопа е на мой приятел и той както си реши вече...
    Лаптопа е до утре в мен и може още малко да го ПоИзмъча, а пък ако стане... стане, ако не... ЗДРАВЕ да има.

П.П Ако имате някакъв съвети - готов съм да чета.

Коментар

Има няколко вероятности заради които да гърми по време на инсталация, някой от тях:

1. Ако е през юсб флашка, порта и името на устройството да се променя по време на инсталацията или просто юсб устройството да губи връзка, не питайте защо, просто Майкрософтски наклонности
      2. Ако се ползва вградено ЦД/ДВД най-вероятно е кофти носител(диск), грешка при четене и т.н.
      3. Ако се ползва външно ЦД/ДВД има шанс да се избегне точка 1.

Понеже не сте специалисти с нужните опит и инструменти, защо не прежалите 20-30 кинта и да идете при някой професионалист да го тества, нов лаптоп се инсталира за под 30 мин, или ще стане или ще си покаже хардуерен проблем.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Има няколко вероятности заради които да гърми по време на инсталация, някой от тях:

1. Ако е през юсб флашка, порта и името на устройството да се променя по време на инсталацията или просто юсб устройството да губи връзка, не питайте защо, просто Майкрософтски наклонности
        2. Ако се ползва вградено ЦД/ДВД най-вероятно е кофти носител(диск), грешка при четене и т.н.
        3. Ако се ползва външно ЦД/ДВД има шанс да се избегне точка 1.

Понеже не сте специалисти с нужните опит и инструменти, защо не прежалите 20-30 кинта и да идете при някой професионалист да го тества, нов лаптоп се инсталира за под 30 мин, или ще стане или ще си покаже хардуерен проблем.
        Утре има записан час на чичо доктор. Според симптомите, чичо доктор каза,че може и биоса да е не е в час или ... нещо хард. Като стане ясно ще пиша.
        Благодаря на всички,за помощта!

Коментар

По кой начин записвай имиджа на вин-а на ЮСБто?

Коментар

Днес ходих в сервиза. Пробвахме с моята флашка и моя windows - не стана. Пробвахме с тяхна флашка и техен wiondows - стана. Не даде грешки. Казаха ми да буутвам флашката с програмата Rufus. Пробвах, не се получи, поне с Windows 10. Сега качвам и 7-цата и ако тя не стане, ще търся друга флашка, с която да пробвам.

Коментар

Днес лаптопа беше на 2 сервиза и казаха,че лаптопа е дефектен ( с непълен биос).
              От ТехноПолис, правят замяна. Благодаря на всички,за помощта.

Коментар

"Непълен биос"... Ти да видиш!!!

п.п. освен да предложа услуга "допълвам биоси - цена 16 лв на грам"
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  "Непълен биос"... Ти да видиш!!!

п.п. освен да предложа услуга "допълвам биоси - цена 16 лв на грам"
                  Предлагай. Вече е пълен ама на новата бръкма.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                    Предлагай. Вече е пълен ама на новата бръкма.
                    Колегата се шегува и иронизира израза "непълен биос" само, че без да задълбаваме в лирика, термина може и да е правилен, е не точно за лаптоп но, все пак правилен.

Някои БИОСи идват с лизензни функции, които се активират след вкарване на софтуерен ключ, технически погледнато биоса може да е непълен когато НЕ е активиран, но най-вероятно според мен е имало хардуерен проблем на машината, имал съм случаи с повредено дъно и памет на лаптопи, дори няколко, за това първото нещо което правя на моя си лаптоп е сменям харда и паметта с чисто нови и читави модели.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Колегата се шегува и иронизира израза "непълен биос" само, че без да задълбаваме в лирика, термина може и да е правилен, е не точно за лаптоп но, все пак правилен.

Някои БИОСи идват с лизензни функции, които се активират след вкарване на софтуерен ключ, технически погледнато биоса може да е непълен когато НЕ е активиран, но най-вероятно според мен е имало хардуерен проблем на машината, имал съм случаи с повредено дъно и памет на лаптопи, дори няколко, за това първото нещо което правя на моя си лаптоп е сменям харда и паметта с чисто нови и читави модели.
                      аха, ясно.
                      Когато отидохме в ТП... обяснихме им какъв е проблема и т.н.. Включва лаптопа там някакъв от персонала и гледа, гледа и вика.. ооо непълен биос..
                      Аз стоя и се чудя, възможно ли е да е така. Нищо не разбирам от компи, значи е възможно, но чак пък така да идва от завода... Стана ми странно.
                      Дадоха същия модел със думата, този вече е с пълен биос..

Коментар

Помощ! Тръгнах да преинсталирам един лаптоп... ENFACE.... и това ми се получи.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:преинсталация.jpg
Прегледи:1
Размер:73.9 КБ
ID:5739323Натиснете снимката за да я уголемите

Име:преинсталация1.jpg
Размер:71.2 КБ
ID:5739324
                        както трябва да направя, съвет?
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:преинсталация2.jpg
Размер:93.6 КБ
ID:5739325

Коментар

През диск или с флашка го преинсталираш?До колкото виждам нямаш драйвър за CD/DVD и затова мрънка.Най-чистия вариант е,правиш си една флашка с windows 7 да е boot,след това биоса да boot-ва от флашка,и действаш като следваш стъпките.
                          За целта ще ти трябва друг лаптоп,обаче.

Коментар

Такаааа значи първо сложи флашката ако е с флашка не в син порт а в черен.Сините са 3.0

Коментар

Флашка е източника, да в черен порт е. Ще го пробвам след малко с диск,че нещо не иска изобщо с двете флашки да захапи нито в един USB вход.

Коментар

В БИОС махни там UEFI и сложи по възможност на Legacy boot ако има такава опция де. И ако кажеш модела още по лесно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X