Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново тъп въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отново тъп въпрос

Наблизо има доста устройства, но сигналът е много слаб и едва ли ще е прихванал нещо. Пък и три дена да не работи?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Колко далече си от рутера?

Може и да са ти хакнали рутера и да се бъзикат
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Добре де, когато има проблем какво е положението с пинга до рутера и навън?
        Какъв е рутера между другото?

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Не си спомням точно как се контролираха нещата тогава но

- Не, напротив - връзката ти до безжичната джаджа си е силна и установена. Просто самата джаджа не те пускаше по-нататък

- Ако не си сменил паролата (на безжичната ти джаджа) и все още седи с оригиналната по подразбиране, или е някаква лесна, или (попълни тук) - възможно е допълнителното устройство въобще да не е било твое а на съседа/минувача и т.н.

Гадая. Не мисля че е особено вероятно да съм прав.
          Май се оказваш прав. Виновникът е пипнат!

Жена ми включва Интернет на идиотския си телефон и компа вече няма сигнал. Накарах я да го изключи и след рестарт всичко работи. Обаче остава въпрос, защо не се отразява на другия компютър и стария въпрос, защо пише, че има връзка?

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Колко далече си от рутера?

Може и да са ти хакнали рутера и да се бъзикат
            Слагал съм го и допиращ се до рутера.

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
            Добре де, когато има проблем какво е положението с пинга до рутера и навън?
            Какъв е рутера между другото?
            TP-LINK - нещо си, а другия въпрос не го разбирам.

Коментар

Какви други дивайси имаш в мрежата ( компютри, таблети, телефони... ) и как са вързани - с кабел или безжично?

виж и точния модел на тп-линка
              Последно редактирано от _kalata_; 02-11-16, 00:53.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                ...защо пише, че има връзка?
                Ми защото имаш връзка

Компютъра ти знае че е вързан към рутера, и че е работа на рутера да осигури интернет. Друго не го интересува. Представи си че даваш яко газ на лед, колелата се въртят бясно и километража показва 70км/ч.
                А колата не се движи. Километража си знае неговото - че колелата се въртят с еди колко си оборота, което значи еди колко си километра в час.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Подобен проблем съм имал и аз с Уин ХР, безжична мрежа и Андроид устройства.Оказва се при мен, че андроида спокойно може да вземе същия адрес като ХР-то и последното да не разбере за конфликта.В един момент вкъщи вече имаше една кошница андроид устройства, при което стана невъзможно да се ползва нет нормално.
                  Бях стигнал до две възможни решения-едното е third-party програмка за управление на мрежите на виндовса, тогава нямаше проблем.Втората е преинсталация със седмица.Минах и през двете, понеже не исках по ред обстоятелства да си качвам седмица, а после обстоятелствата се промениха и качих седмица.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                    ...две възможни решения-едното е third-party програмка за управление на мрежите на виндовса, тогава нямаше проблем.Втората е преинсталация със седмица...
                    А третото - да си отцепиш dhcp-то да дава адреси не от .2 а от .10 и да си сложиш ХР-то ръчно на който и да е адрес между .2 и .9...
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

ааа и още нещо - има ли ябълково у-во в мрежата... било то ай(сиктир)фон, айпад, мак...?

Коментар

А каква е драмата да не се пусне една жица баш на този комп, а се ползва вай-вай !?
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Рутерът е TL-WR841N 300Mbp/s. Епълови устройства няма. Включени са два компа - един с W7 и един с XP и таблет Самсунг. Всичко работи. Когато се включи смартфона Самсунг, няма Интернет на XP-то. Компа с W7 и таблета си работят.

Как да решим проблема? Не че е много важно, но...

Коментар

Влез в настройките на рутера си и отиди на DHCP ( http://static.tp-link.com/resources/...rRpm/Index.htm или http://static.tp-link.com/resources/...1_v5/Index.htm ). Там си увери, че между start и end IP Address има поне толкова свободни позиции колкото дивайса ще връзваш ( най-добре х2 , примерно 192,168,0,10 - 192,168,0,20 ).

След това отиваш в контрол панела на уиндоуса -> network connections, дабъл клик на wi-fi мрежата, properties, internet protocol tcp/ip, в таба за IP настройките избираш ръчни настройки и за IP слагаш адрес извън рейнджа, който си въвел в DHCP настройките на рутера ( от горния пример - 192,168,0,66 )
                            събнета ти е 255,255,255,0 ( примерно, или си го запиши от сегашните настройки ), гейтуей ти е адреса на рутера ( обикновено на тъп линковете е 192,168,0,1 или 192,168,1,1 ),
                            https://portforward.com/networking/static-xp.htm

ето и видео https://www.youtube.com/watch?v=xYbTmyc_qsI ( до 2:40 )

днс-ите ако ти позволява ги остави на автоматични, ако не - запиши си какви са ти в момента и ползвай същите ( е на ХР не го позволява така че слагай сегашните ДНС настройки )

Направи горното и тествай.
                            Последно редактирано от _kalata_; 02-11-16, 22:04.

Коментар

Видеото много хубаво води, ама едва ли ще успея. Ще се пробвам по некое време.

Абе, интересно ми е откъде ги знаете тия работи? Изучава ли се някъде, въведено ли е при написването на определена операционна система?

Коментар

Това което се случва при теб го имаше при мен в два различни случая - първия път, всъщност няколко пъти, проблемът беше в антивирусната програма, която самосиндикално беше сложила интернет връзката в забранения си списък. Случва се и "в движение", докато си цъкаш из инернет и изведнъж - има връзка с рутера но няма интернет . Оправя се чрез бърникане в антивируса. Втория случай е когато онзи чарк дето осигурява връзката с интернет се прецака, дали временно, дали постоянно... При мен става като прегрее. И пак "има локална връзка с рутера, няма интернет". Ако е временно се оправя след рестарт на компа или рутера. След като компа е имал проблем с тази част от железарията, си е напълно възможно отново да е дал фира, чисто и просто

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X