Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зарядно за Ni-Cd батерия 18V за бормашина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• зарядно за Ni-Cd батерия 18V за бормашина

Моля дайте акъл откъде мога да си купя такова зарядно, че моето съм го затрил? Леглото на зарядното, в което влиза батерията е правогълник със заоблени, като полуокръжности краища с размери 5х2.5см.Капацитета на батерията не го помня, бормашината е куче-марка "Акита", но съм много доволен.
    Благодаря предварително и се извинявам, ако темата не е точно за тук!
    много автомати-слаби резултати!

От: зарядно за Ni-Cd батерия 18V за бормашина

Май всяка фирма си прави свои.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Май всяка фирма си прави свои.
      Възможно е...зяпах в някакви интернет-сайтове-има с такова гнездо и този волтаж, но пише "количествата са изчерпани"...
      Открих, че имам трансформатор от касетофон с изход 20 волта-като му сложа един грец дЪл няма да стане-как мислиш? Или да сглобя самоделката, пък да видим какъв ток ще протече при зареждане?
      Да се таковам и аз-къде ли съм затрил зарядното-мнооого ме е яд!

Коментар

Определено можеш да си направиш самоделно зарядно и ако не настояваш да зарежда бързо, няма да е трудно.

Коментар

Определено можеш да си направиш самоделно зарядно и ако не настояваш да зарежда бързо, няма да е трудно.
          Май нямам избор...Довечера ще го сътворя набързо, но как ти се струват 20В. изходно напрежение? Греца малко ще го свали, нали? И какъв ток на заряд да гоня?
          И последен въпрос, Ясене-да слагам ли електролитен кондензатор за изглаждане на напрежението?
          Всъщност ето последният въпрос: нали входящата намотка на трафа е тази с по-тънката жица, че нищо не пише...? Позабравил съм...

Коментар

Имам едно излишно, май точно като за твоя случай.
            Тела е в подписа.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Имам едно излишно, май точно като за твоя случай.
              Тела е в подписа.
              Благодаря ти, Пенчо, ще го взема-какво пиеш?
              Междувременно аз си сипах мастика от фризера(динята беше нарязана предварително), сглобих съоръжението и последователно вкл. амперметър. Първоначално токът на зареждане удари 200милиампера, бързо спадна и вече около час държи 75милиампера-добре ли е...Или е 0.75А...мултицетът е на 200 милиампера и дисплея показва 74.8-75.2...?М/у друготоакум. батерии не са ползвани има-няма 6 години...
              Пенчо-измери, моля те размерите на леглото на зарядното и за 18волтова никел-кадмиева батерия ли е? И да не става пак ще почерпя!
              Благодаря ти предварително!
              Последно редактирано от mbenz; 15-08-16, 18:15.

Коментар

Имах една такава машинка, но батериите ѝ се скапаха. Мисля, че още стои някъде в котелното. Ако Пенчовото не стане - свиркай да я потърся
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  ...нали входящата намотка на трафа е тази с по-тънката жица
                  Явно си намерил Истината. Ако бях видял по-рано щях да ти кажа да почетеш малко преди смело да скачаш.

Батерийките са сигурно изначално 2Ач, втасали примерно до 1Ач и 75ма заряд им е добре. За едно денонощие.

Коментар

Явно си намерил Истината. Ако бях видял по-рано щях да ти кажа да почетеш малко преди смело да скачаш.

Батерийките са сигурно изначално 2Ач, втасали примерно до 1Ач и 75ма заряд им е добре. За едно денонощие.
                    Ами намерих друг траф с изходно напрежение 20 Волта, на който си пишеше кое-къде е! Замерих му напрежението преди да го използвам-без товар 28,5 Волта...Видя ми се множко, ама заложих на замерване на тока на заряд. Вече малко над час нищо не напича-нито трафа, нито греца, нито батерията, ама на нея още и е бая рано, май?Мултицета е доказан, че мери прилично вярно.
                    А, сега докога да зареждам, до каква стойност на тока...?Интересно ми е да видя напрежението на заряд, но трябва да си намеря другия мултицет, че не ми се разкача "системата", че всичко е "наливно" на масата-едвам намерих място за лаптопа и мастиката!
                    Наздраве!

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Имах една такава машинка, но батериите ѝ се скапаха. Мисля, че още стои някъде в котелното. Ако Пенчовото не стане - свиркай да я потърся
                      Ок, Димо-потърси я,когато ти е удобно!
                      Благодаря за желанието да помогнеш!

Коментар

Това не е оловна или литиева батерия и не се зарежда до някаква стойност на тока, а по време. Или по -dV/dt, или по dT/dt

Впрочем не е зле температурата да се следи по-честичко.

Коментар

Това не е оловна или литиева батерия и не се зарежда до някаква стойност на тока, а по време. Или по -dV/dt, или по dT/dt

Впрочем не е зле температурата да се следи по-честичко.
                          Брех-знаех си, че тая работа не е лесна! А, фабричното на какво реагира, Ясене, че да светне зеленият светодиод...?
                          Абе това със зареждането на акум.батерии ще излезе,като вътрешните болести-тъмна работа!
                          Дай инфо, моля, когато, и ако желаеш какви са разликите при заряд на различните типове акум. батерии, че много станаха! Е-има си фабрични зарядни за всякаквите видове-стига да не ги губиш!

Коментар

Още нещо, което ми направи впечатление-опитвам се с друг мултицет да измеря напрежението на "системата", докато зарежда(под товар) и показва:-0,1 до -0,2...?
                            Със същият уред доста точно си меря напрежението на заряд на акумулатора...
                            Инак първата батерия след един час на зареждане върти, като бясна машината-не се спира с ръка!

Коментар

Здравей,
                              Изпращам снимки.
                              за 18волтова никел-кадмиева батерия ли е? - Да

Поздрави
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3112.jpg
Прегледи:1
Размер:146.1 КБ
ID:5723232Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3114.jpg
Прегледи:1
Размер:141.3 КБ
ID:5723234
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X