Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OSx на PC (Laptop) ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OSx на PC (Laptop) ?

Здравейте!
    От няколко месеца ми се върти в главата да кача OSx на лаптопа ми (Sony Vaio VPCf1).
    Някой правил ли е това упражнение , да даде съвети какви са стъпките ?
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Re: OSx на PC (Laptop) ?

По добре сложи убунту. Не е ясно аййййййй ос какво ще подкараш.

Коментар

От: OSx на PC (Laptop) ?

Нищо няма да спечелиш от операцията, по-скоро само негативи.
      Както казаха по-горе, ако търсиш по-добра производителност сложи някоя от популярните линукс дистрибуции.
      Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

Търси Hackintosh и мисля че ще намериш каквото ти трябва

http://www.hackintosh.com/

"Hackintosh.com links to everything you need to build a Hackintosh and get OS X El Capitan as well as many earlier versions of Mac OS X running on an unsupported computer -- instructions, step-by-step "how to" guides, and tutorials -- in addition to installation videos, lists of compatible computers and parts, and communities for support."

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
          Здравейте!
          От няколко месеца ми се върти в главата да кача OSx на лаптопа ми (Sony Vaio VPCf1).
          Вече ти написаха за Хакинтош. Усилието не си заслужава резултата, ще добиеш и куп знания които няма да ти трябват за нищо друго.
          Освен ако не настояваш да се запознаеш с Мак ОС по трудния начин.
          Провери първо има ли драйвери за всичко в това Сони (видеото най-вече).

Коментар

Може, но не става на всяко РС. Лицензът на макинтошовия ОС не позволява качването му на РС-та по принцип. Трябва да проверяваш отделните компоненти, специално при лаптопите не става с по-слабите видеокарти, доста от тракпадовете и wi-fi адаптерите. Дънната платка се тунингова.Освен това ще ти трябва отделен харддрайв, на който не е инсталиран уиндоус (иначе трябва допълнителен софтуер), с препоръчителни 50гб. Макинтошовския инсталатор не работи с РС и му трябва допълнителна програма качена на флашка от поне 8гб. Евентуелно щети трябва и допълнителен софтуер да накара неработещи компоненти да проработят. И много търпение.

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              По добре сложи убунту. Не е ясно аййййййй ос какво ще подкараш.
              Unity е пълно дърво. Чак с последната версия разрешиха панела да се мести и то само долу. Евентуално Kubuntu. Аз съм най-доволен от Mint с Cinnamon.
              Ако ще е OS X
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                Здравейте!
                http://www.insanelymac.com/forum/
                Разгледай съответното разделче пък може и да имаш късмет.

Иначе изглежда яко на лаптоп. Става да сваляш мацки.
                Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Re: От: OSx на PC (Laptop) ?

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Unity е пълно дърво. Чак с последната версия разрешиха панела да се мести и то само долу. Евентуално Kubuntu. Аз съм най-доволен от Mint с Cinnamon.
                  Ако ще е OS X
                  Аз си ползвам дъртия дебиан. Казах убунту само защото е по шареничко.

Коментар

Ако ще е OS X
                    По някаква причина съм пропсунал линка: http://lifehacker.com/the-always-up-...tosh-o-5841604

Казах убунту само защото е по шареничко.
                    Даже и по този показател не става Иначе е стабилен тоя Unity. Много! Ама никакви настройки на нищо. Влизам в раздел драйвери и ми казва, че видеото ми било nVidia и че съм позлвал алтернативен драйвер. Ако съм искал оригинален от nVidia (препоръчително). И толкоз. Пък и дори и с толкоз, защо ми е пляснало непрепоръчителния?

Коментар

Re: От: OSx на PC (Laptop) ?

По някаква причина съм пропсунал линка: http://lifehacker.com/the-always-up-...tosh-o-5841604

Даже и по този показател не става Иначе е стабилен тоя Unity. Много! Ама никакви настройки на нищо. Влизам в раздел драйвери и ми казва, че видеото ми било nVidia и че съм позлвал алтернативен драйвер. Ако съм искал оригинален от nVidia (препоръчително). И толкоз. Пък и дори и с толкоз, защо ми е пляснало непрепоръчителния?
                      Е сега пък ти. Има теми за убунту ум ще ти зайде, еле па 3д теми. Дори и стандартния е по шарен от КДЕ то на дебиана.

Напримет
                      https://youtu.be/vKp9WvZv7J8
                      Последно редактирано от Daniel; 05-05-16, 21:14.

Коментар

От: Re: От: OSx на PC (Laptop) ?

Е сега пък ти. Има теми за убунту ум ще ти зайде, еле па 3д теми. Дори и стандартния е по шарен от КДЕ то на дебиана.

Напримет
                        https://youtu.be/vKp9WvZv7J8
                        Само дето това, което показват е Kubuntu, т.е. Ubuntu с KDE, а не с Unity в комбинация с 3D интерфейса Compiz Fusion, което не е тема, а външна програма (нещо като WindowBlinds за Windows) Пък и аз не говоря за модифициране на шаренията, а изобщо за възможност за каквито и да е настройки през Unity.

Те един скрийншот от Ментата.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9dd2c1aba8fb16c0145542c3f2a2c31e407ee8912419de2589711bcd2a87367b.jpg
Прегледи:1
Размер:76.0 КБ
ID:5714257
                        Последно редактирано от silverfox; 05-05-16, 21:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X