Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнително охлаждане на професионален монитор - HP LP2475w - 24 инча

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Допълнително охлаждане на професионален монитор - HP LP2475w - 24 инча

Привет колеги, тези от вас които имат или са ползвали прекрасния монитор - HP LP2475w - 24 инчов, отскоро съм щастлив потребител на такъв висок клас монитор, знаете че фабрично си е напълно нормално да грее, сутрин като го включа и като поработи два-три часа, вече е загрял дотолкова, че от самия екран на монитора почва да затопля лицето ми, като че ли съм включил инфрачервена печка , за зимата ще е добре, но сега като дойде лятото не ми се мисли какво ще е, самия монитор има от всички страни много вентилационни отвори, чудя се дали в задната си горна част, да сложа вентилатори за процесори които да спомогнат, като всмукват допълнително топлия въздух и така да подобри топлинния въздушен поток, самите вентилатори ще взимат ток от USB портовете на самия монитор? На снимката съм оградил в червено къде мисля да сложа по един вентилатор, ще има ли ефект?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:83.9 КБ
ID:6108797

От: Допълнително охлаждане на професионален монитор - HP LP2475w - 24 инча

Не се занимавай с глупости. Нищо съществено няма да се случи лятото. Имам 27 инчов DELL професионална серия - греят си. Подсветката е с луминесцентни пури с всичките последствия от тоя, конкретно - греенето. Сегашния аналог на моя кажи-речи не грее изобщо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само излишен прах ще вкараш. Който трябва е мислил за охлаждането.

Коментар

Разбрах че имало друг начин за да не грее толкова, като намаля яркостта от 90% на 40%, но ако оставя на 40%, се появява трептенето на дисплея в следствие на ШИМ, и изчезва в момента в който настроя яркостта на 90%, това е доказано чрез уред. Та сега го намалих на 40% и да видим дали няма да ме заболят очите...

Коментар

Ти този монитор си го купил да го ползваш или да го обслужваш?

Настрой го както ти е удобно за гледане и майната му - колкото грее толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            Разбрах че имало друг начин за да не грее толкова, като намаля яркостта от 90% на 40%, но ако оставя на 40%, се появява трептенето на дисплея в следствие на ШИМ, и изчезва в момента в който настроя яркостта на 90%, това е доказано чрез уред. Та сега го намалих на 40% и да видим дали няма да ме заболят очите...
            И колко херца е трептенето? Ако е под 200 херца е нонсенс за такъв монитор, а от трептене в общия случай ще те заболят очите, ако го виждаш поне с периферното зрение. Ако е над 200 херца не би трябвало.

Моят (DELL U2711) е на 25% яркост, иначе вади очи. И да не трепти (а той не трепти, поне видимо) - все тая.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              И колко херца е трептенето? Ако е под 200 херца е нонсенс за такъв монитор, а от трептене в общия случай ще те заболят очите, ако го виждаш поне с периферното зрение. Ако е над 200 херца не би трябвало.

Моят (DELL U2711) е на 25% яркост, иначе вади очи. И да не трепти (а той не трепти, поне видимо) - все тая.
              Самия монитор е включен към лаптопа, а вградената му интелска видеокарта, поддържа външния монитор на максимума си - 1920 x 1200 на 60 херца. Трябва ли да купувам външна видеокарта за да поддържа поне 100 херца?

Коментар

При тези монитори херците на картата нямат нищо общо с херците на трептенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  При тези монитори херците на картата нямат нищо общо с херците на трептенето.
                  Тук научавам специално за ШИМ при мониторите доста информация, изтрий линка ако сметнеш че не е удачно: http://www.retropcmania.com/2012/11/...on-in-lcd.html

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                    Тук научавам специално за ШИМ при мониторите доста информация, изтрий линка ако сметнеш че не е удачно: http://www.retropcmania.com/2012/11/...on-in-lcd.html
                    Ей тук спрях да чета:
                    Първоначално публикуван от специалистора писал статията
                    мигащата с около 200Hz подсветка, която предизвиква многобройни свивания и разширения на зениците

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Ей тук спрях да чета:
                      То, не ми е ясно, как някой им се вързва на сектантските псалми на тия.
                      Това сигурно не е без причина - http://hardwarebg.com/forum/showthre...ghlight=rmania
                      Надявам се, че не бъркам с линкове към други форуми, ако е така предварително се извинявам.

Коментар

Колега, в грешка си с идеите за настройка на този монитор. Да, имам такъв, да естествено ще грее, особено ако на "напънат" на макс... Само че нямам идея защо трябва да е така? Такъв монитор се купува, само ако човек ще го ползва по предназначение, а именно като референтен за обработка на изoбражения, предпечат и прочие дейности... Които всичките от своя страна изискват монитора да е калибриран. Което на свой ред означава, че много важна част от калибрацията е точната настройка на яркост... контраста просто забрави да го регулираш... Каква въобще калибрация може да има ако ще си донастройваме след това яркостта... Че то всичко останало отива на "кино". Единственият начин за оперативна промяна на яркост, която може да се наложи само ако има сериозна промяна на външното осветление е да се използва постоянно закачен калибратор X-rite който има възможност за донастройка на профила в зависимост от външната осветеност и постоянно я мери... Но ако можеш да минеш без това не го прави, пак не е особено точно...

90% яркост на този монитор е за работа с маска за електрoжен. Стандарта за обработка на изображения е 120cd/m2, за предпечат на хартиени носители обикновено се сваля на 100cd/m2, което този монитор го прави на някъде 30% яркост... И това с "мигането" не е точно така, една от сериозните причини хората да си купуват качествени монитори е, че те могат да работят комфортно на ниски нива на яркост... Да има го ефекта, но точно в този монитор е достатъчно коригиран...
                        VPetrov.photography

Коментар

Направих си експеримент, преди 3 часа настроих яркостта на 30% без да пипам нищо друго, установих че не грее толкова и че не ме болят очите, даже преди като беше на 90%, освен греенето, повече ме дразнеше очите при продължителна работа, сега остава при тази намалена яркост, да се направи истинска калибрация и смятам че работата ще заспи.
                          Венци, би ли споделил с какъв калибратор и с коя версия софт си калибрираш монитора си, след като спомена че имаш същия монитор?

Коментар

Аз имам доста монитори, все пак за референтен ползвам по-висок клас.

За калибратор препоръчвам X-rite, i1Profiler. И да се работи само в режим: advanced....
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Аз имам доста монитори, все пак за референтен ползвам по-висок клас.

За калибратор препоръчвам X-rite, i1Profiler. И да се работи само в режим: advanced....
                              Венци,

Би ли посочил линк към твоя статия относно калибриране на монитори и работа с калибратори?

Предварително благодарим!
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X