Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Програма за работа с мануали.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Програма за работа с мануали.

Дали пък не обяснявам лошо това, което ми трябва! Със създаването на нов файл, част от началния, нищо не печеля, защо остава същото положение. Искам да селектирам част от мануала и да го сложа някъде - примерно да го покажа тук.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Божич, имаш ли ги тези инструменти в твоята програма за работа с ПДФ файлове или не? Щото ако ги имаш всичко се получава без проблеми. После можеш да покажеш новоизлюпения файл където си пожелаеш.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Поне не ги намирам. Единственото нещо е да принтирам част от файла. По никакъв начин не мога да маркирам нещо и да го пейстна някъде. Преди малко ми трябваше да преведа част от мануал на холандски. За такъв превод и Гугъл преводач ми върши работа - това беше и повод да пусна темата. Или пък да извадя само някаква схема или механизъм.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Дали пък не обяснявам лошо това, което ми трябва! Със създаването на нов файл, част от началния, нищо не печеля, защо остава същото положение. Искам да селектирам част от мануала и да го сложа някъде - примерно да го покажа тук.
          Да, това е различно нещо.
          Виж дали имаш snipping tool в аксесоарите, ако евентуално си под Windows. От vista нагоре трябва да го има. Така си ограничен да "снимаш" максимум това, което виждаш на екрана, но май точно това ти трябва. Процедурата е: палиш snipping tool, даваш new, избираш това което ти трябва, запазваш си го като файл и го пращаш където е нужно.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Поне не ги намирам. Единственото нещо е да принтирам част от файла. По никакъв начин не мога да маркирам нещо и да го пейстна някъде. Преди малко ми трябваше да преведа част от мануал на холандски. За такъв превод и Гугъл преводач ми върши работа - това беше и повод да пусна темата. Или пък да извадя само някаква схема или механизъм.

Това пък е съвсем различно нещо. PDF може да има забрана за такива работи и ще трябва да се "отключи".

Коментар

Може и с браузър. С този Отваря пдф директно в браузъра и после с ctrl+F1 избираш какво да си снимаш и си го пействаш на картинка примерно в пейнт.

Коментар

Screenshoter
                http://www.inspire-soft.net/software/screenshoter
                Прави ти снимка на екрана или на програмата или на част от екрана която ти си избереш.
                Записва като картинка.
                Не може да го получиш като текст и да го прехвърлиш в гугъл да ти го преведе.
                Безплатен.

Коментар

Аз ползвам PDFCreator за виртуален пронтер в къщи и в офиса. "Принтира" pdf от всичко дето може да се принтира включително и от pdf. Даваш му да принтира определена страница, или група от страници, или една страница от ексел, една от pdf, една картинка.... и накрая ги "комбинираш" в един готов pdf фаил.

За съжалени това не върши работа на bojitch.

bojitch, pdf фаиловете са "два" вида:
                  Едните са като снимка и не стават да копираш текста като текст (трябва да мине през програма за разпознаване на символите...). Може да ги копи/пействаш като картинки.
                  Втория вид са създадени като "текст" и позволяват търсене по дума, копиране на текст...(колегите ги наричат сърчабъл ). Ако съм разбрал правилно ти търсиш нещо да ти превърне файла в такъв.

Има програми които могат да опознаят картинка и да я преведат в текст.Наричат се OCR (Optical Character Recognition). Не знам дали има фри, нито кои са добри. Някой големи принтер/скенер/факс офис машини го имат инсталиран.

П.п. pdf файла може да има защита и да не позволява определени операции. Не съм запознат с тази част, та по-горното се отнася за "нормално" използване на pdf.
                  Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                  Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                    палиш snipping tool
                    С това се получава нещо. Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X