Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за видеокарта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за видеокарта

Колеги, възникна следният проблем. Инсталирах на децата новата игра Need for speed и върви едвам-едвам. Видео картата, която ползвам в момента е nVIDIA GF 5200 FX 128 RAM AGP. Потърсих из нета инфо за по-мощни карти на AGP, но не можах да се ориентирам. Отзивите са крайно противоречиви и не разбрах има ли смисъл изобщо да сменям картата или направо да сменям дъното с такова, което има PSI-E и със съответната карта. Някак си не ми се ще, защото компа ми върши идеална работа, а смяната на дъно е свързана с още куп други и на практика закупуване на нов компютър. Та молбата ми е специалистите да дадат съвет какво да предприема.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

До: Съвет за видеокарта

Колега Куздов,щом си харесваш машинката,най тънко ще ти легне един 7300GT 256MB DDR3 AGP DVI ,TV -Out някъде 130 лева са,но непадай за по нисък клас,че пак ще ти насича !
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

За твое съжаление новите игри са едни от най-взискателните апликации за ПЦ-тата, така че ако искаш детето да играе и да се кефи от играта, ще трябва по-сериозна инвестиция която включва със сигурност дъно с ПЦИ-Е слот че и дв-четири ядрен процесор, тогава вече изборът на видео карти е доста по-голям
      Аз лично съм решил проблема с покупката на "марково" ПЦ (доста евтини са напоследък) и съм добавил видео карта (на вкус).

Коментар

А, и до нов комп ще се стигне неминуемо , но за сега изискванията не са толкова високи, че да се стига до такива драстични мерки ....За сега ще сменя само картата, пък когато вече няма на къде, ще инвестирам още някоя хилядарка в нова играчка ....
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Можеш също да се опиташ да олекотиш играта откъм настройки
          Направи я на по-малка резолюция, разни antialiasing и т.н. също ги изключи - графиката ще е по-гадна, обаче аз едно време NFS съм я играл на такава карта (вече зависи ти коя версия на играта качваш). Също така изключи всички ефекти на видеокартата - изглаждания и други, настрой всичко на апликейшън контролед (май така се казваше). Може и малко да отложиш покупката на видеокартата
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Не става.... Даже и звука на играта съм намалил до минимум и пак там, където има повече детайли, накъсва картината и реагира мудно на контрола. Иначе старите версии на NFS и много други игри със хубава графика вървят перфектно и съм много доволен от картата, но ... Козата си сака пръч ....
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Коя все пак е версията на NFS? Карбона да не е? Че нещо им изпуснах версиите
              Hristo Draganov

Коментар

колега за съжаление както по горе са ти казали вариант за видео карта е 7300 ГТ модела на АГП, но този модел и следващия изискват малко по мощно захранване, другото което мога да ти предложа е да погледнеш с колко памет е компютъра и евентуално да добавиш още, в момента цената на долара е ниска и респективно и цените на паметите също.

п.с. ако редовно ползвате комютъра за игри ще ти препоръчам да си вземете конзола XBOX360, Playstation 3 или Nintendo WII. И за трите конзоли има вече чипове, като цената им е близка. И поне 3-4 години няма да мислиш за Ъпгрейд както при компютрите.

п.п.с. темата за конзоли е доста обширна за това може да отвориме нова тема.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  Коя все пак е версията на NFS? Карбона да не е? Че нещо им изпуснах версиите
                  Не, в момента актуалната е Прострийт. Карбона си върви екстра. Колега Ботев, а колко по-мощно захранване изискват тия карти. В момента съм с 430 Вт и смятам, че е достатъчно. РАМ-а е 1 ГБ,което според изискванията на играта е достатъчно:
                  Minimum System Requirements:
                  Processor – 2.8GHz or faster (Windows Vista requires 3.0 GHz)

Memory – 512 MB RAM (Windows Vista requires 1 GB RAM)

Hard Drive – 8.1 GB (16 GB required for Digital Delivery)

DVD Drive - 8 SPEED (not required for Digital Delivery)

Video Card – 128 MB with Pixel Shader 2.0 (AGP and PCIe only)*

Sound Card - DirectX 9.0c compatible

DirectX - Version 9.0c

Supported Video Cards
                  ATI
                  Radeon 9500 series
                  Radeon 9600 series
                  Radeon 9700 series
                  Radeon 9800 series
                  Radeon X550 series
                  Radeon X600 series
                  Radeon X700 series
                  Radeon X800 series
                  Radeon X850 series
                  Radeon X1300 series
                  Radeon X1600 series
                  Radeon X1800 series
                  Radeon X1900 series
                  Radeon HD 2400 series
                  Radeon HD 2600 series
                  Radeon HD 2900 series

NVIDIA
                  GeForce 6200 series
                  GeForce 6600 series
                  GeForce 6800 series
                  GeForce 7300 series
                  GeForce 7600 series
                  GeForce 7800 series
                  GeForce 7900 series
                  GeForce 8500 series
                  GeForce 8600 series
                  GeForce 8800 series
                  GeForce FX 5950 series
                  ***NOTE: Laptop versions of these chipsets may work, but are not officially supported.
                  NVIDIA GeForce MX series not supported.
                  П.П. Процесора ми е АМД 2600+(2,170 реална честота), но при по-мощна видеокарта мисля, че не от толкова голямо значение.
                  Последно редактирано от kuzdov; 23-11-07, 12:12.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Не е проблема в повечето захранване, което иска видеокартата, а евентуално в ДОПЪЛНИТЕЛНОТО захранване, т.е. видеокартата си има и вход за захранване, при което най-много да ти трябва един по-специален преходник (но той май е само за PCI-E картите) - има го по всички компютърджийски фирми и струва 2-3-4 лв , но може и да не ти трябва, защото най-вероятно картата си има вход (такъв като на харддиска или cd-rom-а примерно).
                    Захранването ти е достатъчно мощно, така че взимай една яка карта и дерзай
                    Hristo Draganov

Коментар

нека колегата да провери каква марка е захранването?
                      преди да си е купил видео-то за да не се окаже после, че тези 430 вата са хартиени /само ги пише на лепенката/, лесно може да се ориентира по теглото на захранващия блок, хубавите захранвания тежат поне 3-4 кг и повече, китайските са леки заради много спестени компоненти
                      Иначе с 7300ГТ ще може поне да я пуснеш на най ниски детайли и евентуално няма да насича при игра.

п.с. замислете се за "upgrade" машината която ползвате има още хляб в нея но не си заслужава да наливате повече, цените на съвременните компоненти паднаха много след като долара се срина и може да помислите за генерална подмяна! Може да направите справка с Most, Leader, JAR Computers или някоя друга известна фирма на пазара!

Коментар

Първоначално публикуван от Vasil Botev Преглед на мнение
                        нека колегата да провери каква марка е захранването?
                        преди да си е купил видео-то за да не се окаже после, че тези 430 вата са хартиени /само ги пише на лепенката/, лесно може да се ориентира по теглото на захранващия блок, хубавите захранвания тежат поне 3-4 кг и повече, китайските са леки заради много спестени компоненти
                        Иначе с 7300ГТ ще може поне да я пуснеш на най ниски детайли и евентуално няма да насича при игра.

п.с. замислете се за "upgrade" машината която ползвате има още хляб в нея но не си заслужава да наливате повече, цените на съвременните компоненти паднаха много след като долара се срина и може да помислите за генерална подмяна! Може да направите справка с Most, Leader, JAR Computers или някоя друга известна фирма на пазара!
                        Не съм съгласен докрай с колегата Ботев, относно детайлите. Аз я играя на Пентиум 4 (3 ГхЗ), 1Г Рам, и Нвидиа 6600ГТ със 128 Рам и си върви перфектно на медиум настройки на 1280х1024, като единствените намалени неща са дима (щото ме дразни, а и би трябвало да гълта ресурси) и антиалайзинга (на 0 е), защото много товари... С посочената конфигурация (и особено с тази карта) би трябвало да се играе и на малко по-високи настройки прилично...

А иначе играта е доста добре оптимизирана и вчера за едната проба я пуснах с всичко на мах и изглеждаше зашеметяващо, а кадрите паднаха до около 25 (лична преценка - други игри са ми насичали много по-жестоко), така че има вероятност да върви и да изглежда много добре с тази видеокарта... Успех
                        "That is not dead which can eternal lie,
                        And with strange aeons even death may die."
                        ~H. P. Lovecraft

Коментар

не знам с какво провокирах тази червена точка, не виждам с какво също заблуждавам колегата, има стара машина и вариантите са малко или добавя видео или сменя всичко!!!

колкото до колегата с Пентиум 4:

Asus P5B Delux|intel Core2Duo E6400@3.2Ghz 1.35V 24/7|Thermaltake Big Typhoon|2х512MB & 2x1024 SuperT 800@4 4 4 12 2Т/1.95V|DELL Trinitron 17"|MSI 7900GTO@690/1650 |LG4169 DVD-RW |320GB Hitachi 16MB SATA2|250GB Hitachi PATA|Fortron 400W PNF 120mm|

ето това ми е домашното ПЦ.
                          Но на мене игрите ама хич не ми вървят идеално.

Коментар

Благодаря ви за съветите и идеите! Аз все още не съм сменил картата, тъй като не ми е приоритет в момента, но ще се вслушам в съветите ви. Ще взема най-мощната видеокарта nVidia на AGP (няма PCI-E на дъното ) в ценовия диапазон до 200 лв, защото и аз не виждам смисъл да наливам много пари в остаряла техника. Дори и да не постигна някакъв зашеметяващ ефект, поне старите приложения и игри ще вървят по-добре . Пък следващата стъпка ще е "пълна промяна" ....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

От: Съвет за видеокарта

За да не отварям нова тема, използвам тази за въпрос:

Какво означава показателят 128bit или 256bit при видеокартите? Каква е разликата и как се избира видеокарта, която ще се използва за игри? Примерно, кое е по-добре - 128bit DDR5 или 256bit DDR3? При тези показатели достатъчни ли са 512Mb памет или са нужни повече? Видеокартата ще се използва за сравнително ненатоварващи игри от типа симулатори.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X