Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PC-то спича!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PC-то спича!

Странен проблем с PC, което не е първа младост но не е и за изхвърляне. Невидим (поне за мен) процес черпи ресурси до 60% на моменти. След рестарт всичко е ок но за около час процесора започва постепенно да се натоварва. Цялата свинщина обикновено става на пикове, като варира от 0 до 60%. Най-често подскача между 0 и 25%. Windows-а е 7ultimate 64 бита на около 3 месеца. Като цяло знам как да си поддържам компа в добро здраве и грубо, преинсталирам веднъж в годината ако на дъщерята не и дойде музата. В случая компютъра се ползва единствено от мен, по няколко месеца в годината, докато съм в Норвегия. Чести ядове с Файърфокса, Юторент и най-вече с игрите. След 30-тина минути гейминг на лакоми за ресурси игри, нашия се задъхва до степен да не може да се играе. Лаг, нисък фрейм-рейт и прочее убавини ме карат все по-често да се оглеждам за чукове, камъни и други инструменти за фина настройка. Тая работа изглежда не му е достатъчно, та след като спра текущата игра, нашият продължава да куца и пъшка, докато не го рестартирам. Как да го моря магарето, че не ми се преинсталира?

Video - AMD Radeon HD 7800 Series (2048 MB)
    SSD - KINGSTON SV300S37A120G SATA Disk Device (111 GB)
    HDD - WDC WD50 00AAKS-22V1A0 SATA Disk Device (465 GB)
    CPU - AMD A10-5800K APU with Radeon(tm) HD Graphics (QuadCore AMD Trinity, 2150 MHz)
    Motherboard - ASUS F2A85-V PRO
    RAM - Corsair Vengeance 2x 4GB CMZ8GX3M2A1600C9 CAS 9 Dual Channel 1600MHz
    Power Supply - XFX Pro 750W Black Edition
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: PC-то спича!

Основно правило: след инсталиране на системата веднага се прави Backup на работещата система.
    Ако се омаже нещо вместо преинсталиране - Restore и за минути имаш чисто нова преинсталирана система.

В момента може да провериш дали имаш изходящ трафик и подозрителни Интернет конекции.
    Start / Search / Resource monitor
    Огледай какво ти показва тази програма. Може да ти дойде вдъхновение.
    И друго много важно - добра салата за ракията !!!

Коментар

Хубаво ама като хич ги неразбирам тия интернетски работи Инък благодаря за съвета

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ss.jpg
Прегледи:1
Размер:133.8 КБ
ID:5686748

Име:hhh.jpg
Размер:105.2 КБ
ID:5686749

Име:hhhh.jpg
Размер:99.2 КБ
ID:5686750
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

В тоя ми ти Resource monitor къдя баш да гледам или направо да снимам?

Коментар

Подреди процесите по "cpu" колонката и гледай кой подскача. И цъкни бутона "show processes from alll users".

Първи заподозрян според показаните на картинката - антивирусната. Опитай да я изключиш и виж дали се получава същото. На мен Kaspersky ми е играл такива номера, и то само на един от всичките компютри. Като си реши - пльосва 13% и виси така и яде памет. Това си е едно ядро, запушено на макс при мен (4-ядрен с hyperthreading, тоест изглежда като 8 ядрен за task manager-а). Оправих го като инсталирах по-стара версия на антивирусната, а като излезе по-нова, инсталирах нея.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Баси! Ако не беше споменал, никога нямаше да забележа малката отметка - show processes from alll users
            За момента гадината е NT Kernel and System. Ядове с драйвери ли ще се окаже...

Коментар

Изключи антивирусната и пробвай без нея.

NT Kernel and system може да е от много неща, и не мога да гадая, пък и не съм чак до там в час с процесите - аз съм "Web дизайнер" в момента (ако забележите да кърша китки на следващия събор, да ми отвържете 2 шамара! ).
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Брях майка му и мечка! Бях боднал една wi-fi карта, която така и не сработи като хората заради калпави драйвери. Не щеше и да се деинсталира. Сега се заинатих, сложиш един Revo Unistaller, забърсах драйвера, махнах картата и ... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gc.gif
Прегледи:8
Размер:10.5 КБ
ID:5686752 Благодарим сърдечно за напътствията. Черпането е ясно

Коментар

Има доста програмки, с които да следиш температурата на компа, провери дали не загрява, има една термопаста, която се сговнясва и се сменя...
                  Аз имах същия проблем и се оказа, че е заради охлаждането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X