Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Батерия за Лаптоп?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Батерия за Лаптоп?

Здравейте, става въпрос за батерия на лаптоп Lenovo ThinkPad X61, та батерията според Power Manager-a е за смяна и според самият компютър де, но какво стана преди да го даде това:
    Лаптопа, се зарежда нормално, при 100% изключвам и почвам да работя, работи си без проблем, докато не падне на около 40-45 процента, внезапно лаптопа се слийпва, след включването му, вече заряда на батерията е паднал до 0 процента, но на тези 0ла процента, си кара още 11-15 минути гледане на клипове, в "тубата". Дадох му през мениджъра да направи "Preform Reset", уж нещо да се подобри, след това, поработи около 1 час, пак на същите %ти, слийпване и след пускането даде: "Помислете за смяна на батерията" и естествено, вече не държи колкото преди, пак на около 40-50 процента моментално слийпване...
    Слийпването го правеше и преди.. И ме навежда на мисълта, че някоя клетка е дала фира... Но знам ли..
    Батерията е:
    Battery type: Li-ion
    Voltage: 14.4V
    Battery capacity: 2600 mAh (4 клетки) на 22 цикъла, когато взех лаптопа, беше на 10тия цикъл..

Та сега, че ще се сменя батерията е ясно, но кой вариант е по-удачен:
    Рециклиране на клетките, гледам разни сайтове ги рециклират, че даже и гаранция дават..
    Смяна, направо на цяла рециклирана батерия, тип "китаяц брат"/около 68лв/, също с гаранция, даже повече, от тези, които ги рециклират..
    Та кой вариант е по-добър, според вас ?? Ако знаете примерно, къде ги рециклират "кадърно" и с гаранция за това, казвайте
    Мерси, предварително
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Батерия за Лаптоп?

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Здравейте, става въпрос за батерия на лаптоп Lenovo ThinkPad X61, та батерията според Power Manager-a е за смяна и според самият компютър де, но какво стана преди да го даде това:
    Лаптопа, се зарежда нормално, при 100% изключвам и почвам да работя, работи си без проблем, докато не падне на около 40-45 процента, внезапно лаптопа се слийпва, след включването му, вече заряда на батерията е паднал до 0 процента, но на тези 0ла процента, си кара още 11-15 минути гледане на клипове, в "тубата". Дадох му през мениджъра да направи "Preform Reset", уж нещо да се подобри, след това, поработи около 1 час, пак на същите %ти, слийпване и след пускането даде: "Помислете за смяна на батерията" и естествено, вече не държи колкото преди, пак на около 40-50 процента моментално слийпване...
    Слийпването го правеше и преди.. И ме навежда на мисълта, че някоя клетка е дала фира... Но знам ли..
    Батерията е:
    Battery type: Li-ion
    Voltage: 14.4V
    Battery capacity: 2600 mAh (4 клетки) на 22 цикъла, когато взех лаптопа, беше на 10тия цикъл..

Та сега, че ще се сменя батерията е ясно, но кой вариант е по-удачен:
    Рециклиране на клетките, гледам разни сайтове ги рециклират, че даже и гаранция дават..
    Смяна, направо на цяла рециклирана батерия, тип "китаяц брат"/около 68лв/, също с гаранция, даже повече, от тези, които ги рециклират..
    Та кой вариант е по-добър, според вас ?? Ако знаете примерно, къде ги рециклират "кадърно" и с гаранция за това, казвайте
    Мерси, предварително
    Налага ли ти се да ползваш често батерията му, или го ползваш като настолен компютър? Ако е първото бих те посъветвал направо оригинална да си вземеш за да ти върши истинска работа и да ти кара дълго време, а ако го ползваш като персонален компютър то спокойно можеш да си вземеш китаец, сега се намират оригинални батерии в амазон, ибей на много прилична цена, според мен не си струва да я рециклираш с неясен резултат, независимо от гаранциите им

Коментар

Налага ми се доста често да я ползвам, с лаптопът се работи и батерията е важен фактор, та май ще си купя оригинална
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Няма толкова интрига. Купуваш си качествени елементи (мисля че можеш да намериш 3500 Ач в същия обем) и ги заменяш. На Леново батериите нямат особености (примерно да им умира контролерчето като остане без ток).

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
          Налага ми се доста често да я ползвам, с лаптопът се работи и батерията е важен фактор, та май ще си купя оригинална
          В такъв случай, понеже виждам че сегашната ти батерия е 4 клетъчна, споменаваш че ти е важно на батерия да работиш, да знаеш че има оригинални и 6 клетъчна батерия, единствено при нея като минус е че корпуса на батерията ще стърчи малко, но за сметка на това ще имаш часове в повече да ти издържа 

Коментар

Знам, има и по 9клетъчни, но става доста голям обем, в алиекспреса уж нови с гаранция, че са оригинални, са по 30-35 долара, сега ще отида до офис, където ги рециклират, та да видим, каква цена ще дадат и от там и така
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако можеш да я отвориш интелигентно, не ти е проблем да смениш умрелите елементи. Обикновено са 1 или 2 бр. Аз така направих на моето Леново.

Коментар

Ако така и така я е отворил да сменя всичките.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  Ако можеш да я отвориш интелигентно, не ти е проблем да смениш умрелите елементи. Обикновено са 1 или 2 бр. Аз така направих на моето Леново.
                  А с контролера какво прави?
                  То е ясно, че ще се сменят всичките, особено ако има и пунктшвайс под ръка, ще стане културно, обаче?

Коментар

На Леново контролерите не правят простотии.

Коментар

Друго има ли в батерията? То дефектира два пъти при мен, вярно на тошиба, но все пак.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Тошиба са други.

Коментар

Извинения.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А какво се прави с "другите"? Чувал съм, че имат някакви схеми за замяна при които се гледа да не се оставя контролера без закачени клетки към него, но след това иска ли се "ресет" на самият контролер за да ползва батерията на пълен капацитет?

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                              А какво се прави с "другите"? Чувал съм, че имат някакви схеми за замяна при които се гледа да не се оставя контролера без закачени клетки към него, но след това иска ли се "ресет" на самият контролер за да ползва батерията на пълен капацитет?
                              Според контролера.
                              Някои просто трябва да не остават без захранване за което си има схеми и процедури. Други си имат програмирано отслабване на батерията според брояча на цикли независимо дали батерията е деградирала реално. Там не знам как е ама такива стоки не трябва да се купуват на първо място. Трети имат в себе си данни за реалния капацитет от последните цикли. Те пък работят, но показват грешно количество докато не минат един или няколко пълни цикъла за да се самокалибрират.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X