Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за задача с Matlab!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за задача с Matlab!

Здравейте! Захванах се със задача с Matlab, като имам повърхностни познания и сега търся помощ. Задачата е следната: Да се състави програма която въвежда квадратна матрица от числа от четвърти ред. Програмата трябва да заменя първият положителен елемент във всеки ред с 1 и да извежда получената матрица. Въвеждането на матрицата стана, но нататък... Ако някой има познания по темата, моля да помогне! Благодаря предварително!
    Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!

От: Помощ за задача с Matlab!

Реално ли искаш помощ за ТАКАВА задача?

Коментар

Не се срамувам да искам помощ, не съм ученик или студент а се самообучавам. Постигнах вече нещо:
      >> A = [-1 2 3;4 -5 6;7 8 -9]

A =

-1 2 3
      4 -5 6
      7 8 -9

>> A ( A (1,:>0)=1

A =

-1 2 3
      1 -5 6
      1 8 -9
      Но не мога да разбера как да я накарам да променя стойностите не само в първата колона!

Коментар

Имаше на Български доста добра книга,преди 15 години работих основно с матлаб ,обаче от 15 години не съм я инсталирал или срещал някъде,скоро исках да симулирам едни преходни процеси и се сетих за матлаб.Както казах много отдавна не ползвам,но мога да питам в катедра автоматика в ТУ или баджанака,мисля че той я ползва,RSK е в форума,ама рядко влиза.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря, Roninn! Оказа се, че има доста информация на български по въпроса. С малко насоки от един американски форум ( ) тази задача е решена. Просто не бях наясно как да организирам командата за търсене на първата положителна стойност, но за сега всичко е наред.
          Тъй като темата се очертава без развитие, предлагам да бъде заключена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X