Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САЩ гласят рестриктивен закон за Linux и Android

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• САЩ гласят рестриктивен закон за Linux и Android

http://technews.bg/article-84382.html#.Ve_uc_PtlBc

В момента обаче се използват огромен брой Wi-Fi устройства и възможността за промяна на фърмуера и съответно на честотата на работа на радиомодулите може да доведе до шумове и проблеми с комуникациите на полицията, спешните служби и др.
    Честотите на радиомодулите не са ли фиксирани?
    И още нещо интересно

http://technews.bg/article-79790.html#.Ve_vfvPtlBc
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

От: САЩ гласят рестриктивен закон за Linux и Android

Да им имам заглавието. Отделно че тази идея е крайно малко вероятно да мине.

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
      http://technews.bg/article-84382.html#.Ve_uc_PtlBc

В момента обаче се използват огромен брой Wi-Fi устройства и възможността за промяна на фърмуера и съответно на честотата на работа на радиомодулите може да доведе до шумове и проблеми с комуникациите на полицията, спешните служби и др.
      Честотите на радиомодулите не са ли фиксирани?
      Частично са фиксирани. Има канали, който са хардуерно въможни, но софтуерно забранени, поради местни регулации.

Eй сега потроших 5 минути да ровя из https://www.federalregister.gov/ и такова нещо не намерих, което означава едно от (по степен на вероятност):

1. Злобна партенка.
      2. Не мога да търся или търсачката на federalregister e нефелна.
      3. Опипване на почвата.
      4. Предложението е оттеглено и следите за заличени.

Коментар

Честотите не само са фиксирани софтуерно, ами за да ги вкараш в регулации в конкретното решение са и силно хардуерно фиксирани.

Конкретното и да не е партенка, надали има нещо общо между оригинала и превода/разсъжденията на журналюгата.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Честотите не само са фиксирани софтуерно, ами за да ги вкараш в регулации в конкретното решение са и силно хардуерно фиксирани.
          Определено не винаги.

Коментар

Ооо, жълта преса. Мания!
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Определено не винаги.
              И по-точно?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Честотите не само са фиксирани софтуерно, ами за да ги вкараш в регулации в конкретното решение са и силно хардуерно фиксирани....
                На някои фирмуери нещата стоят както е писал по-горе bokomo :
                Частично са фиксирани. Има канали, който са хардуерно въможни, но софтуерно забранени, поради местни регулации
                Дали честотите или мощността на излъчване - има такива особености... Спомням си например в настройките на един рутер с отворен фирмуер имаше избор на страната, за да може да се ориентира къде да те ограничи по мощност... Което не ти пречи да избереш друга страна и да се 'отпушиш' например
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Възможно е рутер, който е софтуерно ограничен до 1-11 канал, със съответната само софтуерна интервенция да го докараш до такъв с разрешени 1-13 канали.

(отговора е до sparky)

Коментар

Това са дреболии заради простотии на местно или корпоративно ниво и винаги ще ги има, независимо колко рестрикции сложат. Има ли настройка на нещо, ще има о софтуер, който да я бърника. Всякакви опити в друга посока, като регионални заключваници и прочие са обречени по дефиниция да се сгромолясват най-много след половин година, за което има не малко примери. Въпросните 2 канала са миниатюрна честотна лента, където и без друго не трябва да има нищо отговорно. С 2 думи как и да връткаш копчетата, при читаво направен хардуер (а той се сертифицира и обикновено се влага в устройството директно като модул), да излезеш от лентата на 13-те канала значимо е физически невъзможно, а за да има странични смущения нещо хардуерно трябва да не е в ред, предвид сертификацията и съответните тестове на радиоустройството доста преди да стигне до магазина.

Твърдението че ще се месят в полицейски и други важни честоти е нелепицата в случая. Ако някой е достатъчно малоумен за да слага важни честоти толкова близо до обществени такива си заслужава всичките перипетии, че и някоя и друга дебела гьостерица по кухата чутура.
                    Последно редактирано от sparkybg; 09-09-15, 12:38.

Коментар

https://www.techdirt.com/blog/wirele...firmware.shtml
                      http://arstechnica.com/information-t...a-bit-murkier/

https://assets.documentcloud.org/doc...outer-nprm.pdf

Жълта преса директно копирала от ревливи източници.

Федералната комисия по съобщенията иска да ограничи възможностите безжични рутери и прочее устройства да бъдат променяни да функционират извън зададените им по лиценз честоти и мощност (май именно мощността е основния проблем). Местния честотен спектър и така е натоварен, и всеки модел устройство си идва с FCC лиценз.

Понеже за производителите налагането на подобни ограничения по хардуерен път ще е по-скъпо от софтуерен, опасенията са че все по-малко рутери / устройства ще могат да бъдат флашнати със свободен софт.

За полицейските честоти не знам, но знам че антирадара ми пищи на умряло "Лазер !!!" когато минавам край летища. Подозирам че каквато и навигационна / позиционираща статична джаджа да ползват край самите писти и както и да са защитени ползващите я устройства в самите самолети - употребата на полицейски лазерни радари край същите тези летища е нежелателна.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз затва и спрях да ги чета тез течнюз - то като жълта преса...
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          .....
                          За полицейските честоти не знам, но знам че антирадара ми пищи на умряло "Лазер !!!" когато минавам край летища. Подозирам че каквато и навигационна / позиционираща статична джаджа да ползват край самите писти и както и да са защитени ползващите я устройства в самите самолети - употребата на полицейски лазерни радари край същите тези летища е нежелателна.
                          Предполагам, че това е сигнал от далекомери за видимост и т.н. за метеорологията.. Едва ли би ограничило ползването на полицейски радари... Доколкото съм чел опитите с лазерна навигационно-позиционираща система за кацане са били предимно неуспешни заради затихването на сигнала точно когато ти трябва най-много - при лоша видимост ...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X