Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е борил "bing.vc"? Споделете правилния подход за премахване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой да е борил "bing.vc"? Споделете правилния подход за премахване.

МИ, всичко е в заглавието. Явно пкрай търсене не правилните драйвъри за един бъгясял лаптоп съм си свалил нещо на десктопа. В момента на всички браузери хоум пейджа ми е bing.vc, и поне в хром не може да се махне по стандартните начини, за които четох. Няма го ни в еьтеншънс, ни в адд-инс.

Някой съвет за доказано добър софтуер за махане на такива нечистотии?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Някой да е борил "bing.vc"? Споделете правилния подход за премахване.

Я виш шоткътите за стартиране на броузърите какво съдържат.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
      Я виш шоткътите за стартиране на броузърите какво съдържат.
      Аслъ. Виж след точка.ехе-то дали няма някаква добавчица.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Слага, после ги махам, то после пак си ги слага. Ако сложа иконата да е read-only не си ги слага, ама home страницата продължава да е bing.vc.

SpyHunter 4 го хвана. Безплатния, дето само сканира.

Набутало си е в appdata/local едно .dll-че - "iconoverlayex.dll", което прави мръсотиите. Отделно беше записало и нещо в юзер профила на Chrome.

Изтрих DLL-а, изчистих реджистрито от всякакви неща, свързани с него, изтрих профила на Хром, и го преборих, или поне така мисля.

Междувременно бях забранил всякакви обръщения към bing.vc и съответното му IP, веднъж от рутера, и втори път от hosts файла. Не че много лежах на тая кълка, ама поне малко да опитам да го посмачкам, докато го боря.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          МИ, всичко е в заглавието. Явно пкрай търсене не правилните драйвъри за един бъгясял лаптоп съм си свалил нещо на десктопа. В момента на всички браузери хоум пейджа ми е bing.vc, и поне в хром не може да се махне по стандартните начини, за които четох. Няма го ни в еьтеншънс, ни в адд-инс.
          Абсолютно същото направих и аз преди няколко дни и голяма борба пада. Благодаря за споделеното по горе, ще пробвам.
          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
          SSang Yong Kyron 2.0xdi
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Опитай с тази програма да го деинсталираш Advanced Uninstaller PRO, ако не стане изтегли
            и опитай с тази антивирусна - 360 total security. Опита ли да деинсталираш браузърите и да ги инсталираш отново?

Коментар

Първоначално публикуван от Fr33maN Преглед на мнение
              Опитай с тази програма да го деинсталираш Advanced Uninstaller PRO, ако не стане изтегли
              и опитай с тази антивирусна - 360 total security. Опита ли да деинсталираш браузърите и да ги инсталираш отново?

В 4-ти пост съм написал с какво го засякох и как го преборих. Advanced uninstaller pro няма никакво отношение към проблема. Знам как се деинсталира, ако има какво да деинсталираш, ама в случая нямаше. Само SpyHunter 4 го засече, от няколкото (4-5) пробвани. То на мен толкова ми и трябваше - после беше лесно. Махнах dll-а, махнах всичко, свързано с него в реджистрито, и драмата приключи.

Броузерите също нямаха пряко отношение към случая. Изтрих само профила в Chrome. В IE нямаше какво да се прави.

Коментар

пробвай Combofix.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                  пробвай Combofix.
                  Свърших с пробите. Вече няма върху какво да го пробвам.

Това ако към мен де...

Коментар

Този Хром ще излезе по-бъгав и от експлодера! Все по-често напоследък влизат през него бабалюги и все по-скрити...
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Не е проблема в хрома.
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Това бинг ми къса нервите от няколко дни,ще го мъча като имам повече време.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Това бинг ми къса нервите от няколко дни,ще го мъча като имам повече време.
                          1. Изтрий C:\users\(име на юзера)\appdata\local\iconoverlayex.dll
                          2. Изтрий в реджистрито всичко, свързано с него ("търсиш iconoverlayex, записваш си записа с многото числа в къдрави скоби, без самите къдрави скоби, отговарящ на него, и след това триеш всички записи, съдържащи "iconopverlayex", после всички, съдържащи и записаното в къдравите скоби).
                          3. Изтриваш си профила в google chrome от settings->people и си го правиш наново.
                          4. Оправяш си иконите на всички броузери - в "target" след exe-то имаш добавено като опция адреса на bing.vc

Общо взето за 10-ина минути работа.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                            Този Хром ще излезе по-бъгав и от експлодера! Все по-често напоследък влизат през него бабалюги и все по-скрити...
                            Да, хром няма отношение към проблема. Инсталирал си нещо, което е сложило въпросния DLL на мястото, което съм посочил горе.

Коментар

Моят въпрос е-защо почти няма програми които да фиксират този проблем като той съществува от известно време? Преди месеци аз го реших най лайшки като си върнах бакъпа на уиндоуса.
                              Последно редактирано от disko04; 28-07-15, 10:37.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X