Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мигащ монитор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мигащ монитор

Здравейте, може и да е писано, ама понеже какви ли не глупости ми изкара търсачката, реших да пусна ново питане.
    Значи проблема ми е следния. Понякога, в последно време май все по-често, като си работя монитора ми започва да изключва за по 1-2 секунди и пак да се включва. Понякога само по веднъж го прави друг път по няколко пъти в интервал от 1-2 минути. Мониторът ми е LG Е2360, свързан е с HDMI кабел към лаптоп с Intel HD graphics 4000 и второ видео geforce GTX 660m, което съм настроил да работи само с CAD и GIS програми и когато гледам видео. Проблема май се е случвало да го прави и когато работи нвидията, но основно забелязвам, че се получава когато ровичкам из нета. Настройките на монитора са 1920/1080, 32 bit, 60p Hz. Тази конфигурация я ползвам около 2 години без проблеми до преди 1-2 месеца, когато започна това примигване.
    Надявам се съм обяснил достатъчно ясно какви са ми болежките и ще съм много благодарен ако някой сподели имал ли е подобен проблем и как се решава.

От: Мигащ монитор

Пробвай да му намалиш яркоста.Помогна при сходен проблем с друг модел монитор от същата марка.

Коментар

По-вероятно е да има кондензатори за смяна вече ....

Коментар

Хмм не е от яркостта
        Сега оставя да видя и кондензаторите
        Благодаря за отзивчивостта

Коментар

Ако имаш друг източник от където да му подадеш видео сигнал, лесно ще разбереш дали проблема е в монитора или лаптопа...

Коментар

Да, ако имах можеше, ама сандъка сдаде багажа, а на другия лаптоп му се радва някой друг (да ми изсъхнат ръчичките на крадливото...). Аз имах съмнения, че проблема е с HDMI кабела или по точно с портовете ама не знам как да проверя кой от двата е скапания (на монитора или лаптопа) ако разбира се има скапан. На лаптопа обаче освен HDMI порта имам само VGA, но не и DVI, а не ми се дават 40 лева за преходник VGA към HDMI.

Коментар

Първо пробвай с драйверите - смени ако има последни, ако са последни - върни към предишен. HDMI порта едва ли ще се е прецакал. ВГА -> ХДМИ си е тъпо да ползваш - монитора няма ли ВГА вход?
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
                Здравейте, може и да е писано, ама понеже какви ли не глупости ми изкара търсачката, реших да пусна ново питане.
                Значи проблема ми е следния. Понякога, в последно време май все по-често, като си работя монитора ми започва да изключва за по 1-2 секунди и пак да се включва. Понякога само по веднъж го прави друг път по няколко пъти в интервал от 1-2 минути. Мониторът ми е LG Е2360, свързан е с HDMI кабел към лаптоп с Intel HD graphics 4000 и второ видео geforce GTX 660m, което съм настроил да работи само с CAD и GIS програми и когато гледам видео. Проблема май се е случвало да го прави и когато работи нвидията, но основно забелязвам, че се получава когато ровичкам из нета. Настройките на монитора са 1920/1080, 32 bit, 60p Hz. Тази конфигурация я ползвам около 2 години без проблеми до преди 1-2 месеца, когато започна това примигване.
                Надявам се съм обяснил достатъчно ясно какви са ми болежките и ще съм много благодарен ако някой сподели имал ли е подобен проблем и как се решава.
                Случайно да ползваш някакво радио наблизо?
                При мен като ползвам UHF motorola близо до дисплея изгасва и даже после като светне си изписва че видеото има проблеми.
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Преди време съм имал подобен проблем. Провери охлаждането на видео картата. На моята вентилаторчето се беше напълнило с прах и карата прегряваше. От начало работеше добре и след 10-15 мин. като загрее започваше да насича видеото.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Що не вземеш назаем монитор от съседите и докато пиете една бира пробвай дали работи добре?
                    Иначе, безплатната диагностика се свежда до следното:
                    1.минаваш в Safe Mode и наблюдаваш дали проблемът го има. Ако проблемът го няма в сейф моде, отиваш да търсиш нови драйвери.
                    2. освен радио, дали в близост до монитора имаш някакви говорители? Ако да - сложи ги по-надалече.
                    3. в контакта където е включен монитора, имаш ли други неща включени наскоро? Пробвай да включиш монитора в контакт който не е тип "разклонител" и няма други включени неща в него.
                    4. ако може да намериш в менюто на монитора нещо от сорта "reset", което връща настройките към фабричните им стойности, пробвай дали това ще оправи нещата.
                    5.Евентуално някакъв софтуер омешва нещата - Нортън антивирус е винаги основен заподозрян. Инсталирал ли си го наскоро? Дори ако не е така, направи един system restore на компютъра, евентуално проблемът може да е в Уиндоус.

Коментар

Благодаря за коментарите и се извинявам, че не ги видях по-навреме, но ми се отдаде възможност да офейкам от София и ужастните задръствания свързани с ремонтите... и изхвърчах като коркова тапа... за съжалени пак се завърнах Та:

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      Първо пробвай с драйверите - смени ако има последни, ако са последни - върни към предишен. HDMI порта едва ли ще се е прецакал. ВГА -> ХДМИ си е тъпо да ползваш - монитора няма ли ВГА вход?
                      Идеята за ВГА -> ХДМИ е само за да проверя след многократни включвания и изключвания на кабела, дали не се е "разхлопал" порта на лаптопа, иначе е абсурдно да го карам така.

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                      Преди време съм имал подобен проблем. Провери охлаждането на видео картата. На моята вентилаторчето се беше напълнило с прах и карата прегряваше. От начало работеше добре и след 10-15 мин. като загрее започваше да насича видеото.
                      М-м-м надали е от температурата на видеото. Ако рабои само интелската, лаптопа държи ниски температури, а и тогава има проблеми.

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                      Що не вземеш назаем монитор от съседите и докато пиете една бира пробвай дали работи добре?
                      Иначе, безплатната диагностика се свежда до следното:
                      1.минаваш в Safe Mode и наблюдаваш дали проблемът го има. Ако проблемът го няма в сейф моде, отиваш да търсиш нови драйвери.
                      2. освен радио, дали в близост до монитора имаш някакви говорители? Ако да - сложи ги по-надалече.
                      3. в контакта където е включен монитора, имаш ли други неща включени наскоро? Пробвай да включиш монитора в контакт който не е тип "разклонител" и няма други включени неща в него.
                      4. ако може да намериш в менюто на монитора нещо от сорта "reset", което връща настройките към фабричните им стойности, пробвай дали това ще оправи нещата.
                      5.Евентуално някакъв софтуер омешва нещата - Нортън антивирус е винаги основен заподозрян. Инсталирал ли си го наскоро? Дори ако не е така, направи един system restore на компютъра, евентуално проблемът може да е в Уиндоус.
                      1. Виж за СМ не съм пробвал, но ще видя след малко като се наработя
                      2. Радио не ползвам (ни слушам ни говоря), а най-близките говорители са на над 1 m и проблема го има и когато телевизора не работи (колоните са вързани към него).
                      3. Контактите са ми дефицит, та няма как да не е в разклонител . В разклонителя са включени лаптоп, монитор, принтер и аудио система. Като цяло няма големи консуматори, но ще пробвам да разкарам аудиото.
                      4. Ресетнах го пък да видим
                      5. Според "Programs and Features" имам само 135 инсталирани софтуера няма как да разбера кой е. Нортън за радост нямам . Нямам нови (които да не съм ползвал до сега), но ще погледна все пак какво съм обновявал скоро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X