Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Декодиране (encoding) - как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Декодиране (encoding) - как?

Досега не бях се сблъсквал с толкова упорит проблем. При проблеми с енкодинга прехвърлях проблемния текст през word, txt, CorelDraw и все при някое прехвърляне се оправяше. Сега обаче не иска толкова лесно. Ще обясня подробно.

"Разглобявам" рекламни карета от CorelDraw и прехвърлям текстовете им в таблица в Excel с цел последващо подреждане и качване в интернет. Каретата съдържат много шрифтове, доста от които при минаването в Excel излизат на маймуница. Като сменя шрифта на клетката в excel-а нещата изглеждат оправени в документа, но не и в полето, показващо съдържанието на клетката. И при качването в MySQL-а си се качва маймуницата. Пробвах какво ли не. Най-доброто е това -http://2cyr.com/decode/?lang=bg но за съжаление не е достатъчно. Оправя нещата, но за всеки отделен кодиран текст (некодирания изчезва) трябва да се въвежда ръчно, а става въпрос за над 10 000 реда с по 3-4 клетки за декодиране на ред и за да е още по-гадно - в някои клетки има кодиран и декодиран текст едновременно. Текста по-долу е от такава клетка. Тук даже и платформата на форума автоматично сменя кодировката на кодираните символи с някаква съвсем друга и всичко отива хептен на бабината си... В този файл има няколко реда от кодировката, която ме мъчи - Encoding.xls

Комерс МГ, Èëèÿ ÖÅÊÎÂ

Уиндоуса (8.1) ми е на кирилица, офиса (2013) и него минах заради това. Пробвах на различни компютри, различни уиндоуси, офиси и корели, пробвах няколкостотин различни кодови таблици - не, не и не. Сменях шрифтовете в корела, преди да ги прехвърля в ексела - все тая.

Даже съм готов да си платя, ако някой успее да намери решение на проблема.

От: Декодиране (encoding) - как?

Ето заповядай.

Зареждаш макроса след това отваряш файла - отиваш на addins избираш ascii - uni - след това cyrillic - Конвертирай и потвърждаваш.
    Прикачени файлове
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Човек, нямам думи да намеря как да ти благодаря. Не мога да разбера и от къде си и как да те намеря да почерпя. Убеждението ми е, че всяко добро трябва задължително да се поощрява. Както и че, ако правиш добро, без да си търсил изгода от това - винаги ти се връща. В последното се убеждавам постоянно.

Коментар

Добрата дума е достатъчна приятелю.

След няколко години работа в държавната администрация като състемен администратор преди доста години съм се нагледал на доста подобни изпълнения причинени от разни "кадърно" написани кирилизатори и друг качествен софтуер със собствено мнение за стандарти, само като отворих файла и ми стана ясно за какво иде реч.

Успех с начинанието ако се сбъскаш с други подобни проблеми казвай ще помагаме.
        Последно редактирано от persuader; 07-05-15, 12:30.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X