Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с TeslaCrypt...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с TeslaCrypt...

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    Това очаквах от антивируса преди 15год.
    С правилно настроена защита, шансовете на такова нещо са 0,1% и въпросния шанс най-често се нарича потребител умник
    Не, съжалявам - според мен лично може да забравиш която и да е антивирусна да има добра защита срещу нещо, което е част от нормалната активност на потребителите. В най-добрият случай ще спре "drive by" инфекцията, което в голяма степен правят и Google в Chrome без каквато и да е антивирусна. Всичко друго са красиви пожелания...

Коментар

Ако ползваш клауд като дроп бокс, нека да криптира гада, дроп бокс пази история(без ограничение на броя промени) на всички промени по файловете, сега ако имаш 123,000 файла и сите ти трябват, сигурно ще е трудничко ръчно да изискваш старата версия но поне данните не са безвъзвратно загубени. Едно на нула за клауда
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Не, съжалявам - според мен лично може да забравиш която и да е антивирусна да има добра защита срещу нещо, което е част от нормалната активност на потребителите. В най-добрият случай ще спре "drive by" инфекцията, което в голяма степен правят и Google в Chrome без каквато и да е антивирусна. Всичко друго са красиви пожелания...
        Предлагам да дам достъп до три компа с наша защита (XPsp2 sp3 и 7) и да се пробвате да им навредите с нормална потребителска активност. Аз слагам 100лв, а от вас не искам нищо. Ок?
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Предлагам да дам достъп до три компа с наша защита (XPsp2 sp3 и 7) и да се пробвате да им навредите с нормална потребителска активност. Аз слагам 100лв, а от вас не искам нищо. Ок?
          Приемам... Само да се договорим какво разбираме под потребителска активност...

Коментар

Хихи, ето човек как си отваря работа

нормална потребителска активност:
            служебна - нямат право на инсталации, конзоли,админ инструменти - цъкат на линкове приемат и изпращат поща през клиенти или web и т.н.
            много сайтове са орязани въобще като достъп.

домашна - тя е ненормална

счетоводната е нещо по-средата

пп
            компютър на който няма ценна информация, защита не му трябва, домашните ги слагам там

Последно редактирано от DBRS; 27-03-15, 12:22.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Ако им изчезнат файловете това ще се брои ли за "навреждане" ?
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Хихи, ето човек как си отваря работа

нормална потребителска активност:
                служебна - нямат право на инсталации, конзоли,админ инструменти - цъкат на линкове приемат и изпращат поща през клиенти или web и т.н.
                много сайтове са орязани въобще като достъп.

домашна - тя е ненормална

счетоводната е нещо по-средата

пп
                компютър на който няма ценна информация, защита не му трябва, домашните ги слагам там

Е колега ти си добре, ако можеш да забраниш толкова неща на твоите потребители... Аз за съжаление нямам административната подкрепа за подобни ограничения и като цяло не мога да им забраня нищо. От добрата страна повечето са доста културни ползватели, което до някъде ми спестява драмите

Ще ти призная честно, че ме мързи да се занимавам с увреждане на чужда собственост. За стоте лева - купи нещо хубаво на децата колега

Коментар

...
                  ...

И светна ден !!! Ти луд ли си

Никоя нормална фирма не разполага с достатъчно пари да си осигури подобни потребители. Наемането на ай-ай-ай-Ти с вече побелели коси е далеч по-изгоден вариант.

ПП: Що се отнася до плащането - в огромен процент от случаите дават ключа. Но в още по-огромен процент - сайта за плащане вече е отдавна блокиран от всякакви видове служби, и няма как да платиш.

В по-новите варианти се развиват системи дето Стокхолмския синдром пасти да яде. Заразеният и заразителят се изкарват другари в неволя, със сложни инструкции как да платиш по криптирани тор и не знам какви си връзки.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Компютри с ограничени без право на инсталиране акаунти съм успявал да пробутам само на брат ми и майка ми. Без антивируси. Най-лошото което ми се е случвало е да ми се оплакват че някое exe от пощата не потегля а сигурно е важно щом го е пратил еди-кой-си.

Във всички други случаи борбата е безмилостно жестока и антивирусът само частично помага. Ако изобщо.

Коментар

Няколко човека от хардуерния форум бяха тествали няколко версии на въпросния вирус. Еднакви вирсучета, менкат си ги за целите на теста. На различните машини имаха корено различно поведение. Антивирусните също. Едни го засичаха, същата, ъпдейтната, на друг компютър си прави пас.
                      Та не знам тестът за който споменаваш, каква практическа полза би имал срещу тая напаст...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да, да и аз тествах всички налични версии на гадинката върху виртуални машини. От първият Cryptolocker, който е пълна боза честно казано до този, който описах по-горе, но с 2048 битово криптиране... Реално почти нищо не ги засича освен dedicated инструментите, които общо взето гледат за конкретно изпълнимо и ако аз лично си го преименувам на ръка... ми честито на всички печаливши от лотарията!

//EDIT - за да не прозвучи погрешно - преименувах си го на bitlocker за да е по-малко подозрително. Естествено трябваше да мина в с един linux за да мога въобще да го преименувам - вероятно и със Safe mode щеше да стане, но ме мързеше да го чакам.
                        Последно редактирано от господин никой; 27-03-15, 22:40. Причина: смислова добавка

Коментар

Е не случайно рекох, че добре настроена стена е достатъчна с/у точно тия гадини.Връзката със сървърите им, е жизнено необходима, а електронни подписи си нямат

За ограниченията не сте прави, просто е нужно повече време за да се обучат инструментите към стила на работа и воала за останалите ограничения, но пък е досадно признавам

Коментар

Е не случайно рекох, че добре настроена стена е достатъчна с/у точно тия гадини.Връзката със сървърите им, е жизнено необходима, а електронни подписи си нямат...
                            За съжаление, се оказва че и това не е съвсем така. Една от тестовите гадинки беше криптирала каквото е могла, без никаква мрежова свързаност. Явно някои от тях си имат и "стендалоун" режим...
                            Не е лошо да се прочете темичката. Лично аз намирам тенденцията за доста обезпокоителна, а не съм от прекалено параноичните, нито съм компютърна блондинка...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тези които криптират сами, ги разбиват най-бързо - съответно почти вече не се прилагат.

Тенденцията е много стара, един от любимите ми вируси е OneHalf от времената когато "вирусите не са опасност, не ви трябва антивирус"

Коментар

Нещо не е съвсем точно защото този, който порази служебната система мина през VPN и два firewall-а... Какво пропускам?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X