Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с TeslaCrypt...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с TeslaCrypt...

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Като пълен лаик да попитам: От къде се завъжда тази гад? Как мога да се предпазя от нея?
    За съжаление точно този те инфектира и чрез т.нар drive by през определени сайтове. Не посещавай места, които не мислиш, че са подходящи е... малко меко казано. Потребителката, която го прихвана е от типа "нищо-не-разбирам-но-и-нищо-не-пипам" така, че много се изненадах, че го лепна. Поговорихме си и мисля, че това, което е станало е, че го е лепнала от преиндексер, който във фрейм е заредил e-вестника, който тя чете и тя дори не е разбрала, че не е във верният сайт. Бъди внимателен за това!

Коментар

Този тоол на касперски някои да го е пробвал?
      http://support.kaspersky.ru/viruses/...n/10556#block1
      Для расшифровки файлов, зашифрованных программами Trojan-Ransom.Win32.Rakhni, Trojan-Ransom.Win32.Aura и Trojan-Ransom.AndroidOS.Pletor, специалисты Лаборатории Касперского разработали утилиту RakhniDecryptor.

Коментар

Първоначално публикуван от draco Преглед на мнение
        Тестван и, не - не работи. В статията на Касперски си пише, че е за други вируси, но все пак го тествах - за да съм сигурен...

Коментар

Първоначално публикуван от draco Преглед на мнение
          Работи само когато от касперски са изчислили/намерили/имат ключа, за което се иска време...

Имайте предвид, че дори да имате ключа, разшифроването може да отнеме седмици, че и месеци (зависи от обема шифровано инфо и изчислителната мощ на компо)
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ако имате ключа, за колкото ги е шифровал, за толкова ще ги разшифрова. Сега наблюдавам тук един подобен цирк - хубавото е че имат бекъп и още по-хубавото е че не ме засяга.

Коментар

Ако е платения ключ - Да

ако е с външен инструмент - каквото ти се падне, може да е по-бързо, а може и да е по-бавно.

пп
              шифроването понякога продължава със седмици преди потребителя да забележи
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Има ли някакви признаци по които може да се хване,че си лепнал гадината ? Линкове и прикрепени файлове от непознати пощи не отварям. От познати - отварям само след потвърждение от подателя,че действително тои ми праща това.

Коментар

Ако нямаш ИТ навици - не е лесно, докато не видиш някой файл който ти трябва, че е счупен.

Коментар

Зависи от компа, може въобще да не се забелязва,
                    зависи и дали си дал пълен достъп по мрежата.

Заразения шифрова всичко до което се докопа, включително по мрежата. Така твоя комп както е чист може да пострада, защото е заразен комп на който си дал достъп. А пълната боза е, когато повече от един шифроват общи ресурси

пп
                    косвен признак е необичаен мрежов трафик, но при пуснати торенти няма да имаш нищо необичайно.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      За съжаление точно този те инфектира и чрез т.нар drive by през определени сайтове. Не посещавай места, които не мислиш, че са подходящи е... малко меко казано. Потребителката, която го прихвана е от типа "нищо-не-разбирам-но-и-нищо-не-пипам" така, че много се изненадах, че го лепна. Поговорихме си и мисля, че това, което е станало е, че го е лепнала от преиндексер, който във фрейм е заредил e-вестника, който тя чете и тя дори не е разбрала, че не е във верният сайт. Бъди внимателен за това!
                      Имам инсталиран нод. Той спасява ли ме? Отварям всякакви мейлове, но ако нод-а ме предупреди-спирам. Лошото е, че за майтап отварям всякакъв спам за награди, банкови смитки и етс. А работото ми е свързана с отваряне на мейли с прикрепени картинки или пдф-и и в много случаи не могга да проверя подателя, т.к. не го познавам и не е дал тел №.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                        ...
                        косвен признак е необичаен мрежов трафик, но при пуснати торенти няма да имаш нищо необичайно.
                        Корпоративна мрежа с торенти си е идеална рецепта за проблеми.

Имам инсталиран нод. Той спасява ли ме?
                        Понякога. Ама в общия случай - не.

Коментар

Имам инсталиран нод. Той спасява ли ме? Отварям всякакви мейлове, но ако нод-а ме предупреди-спирам. Лошото е, че за майтап отварям всякакъв спам за награди, банкови смитки и етс. А работото ми е свързана с отваряне на мейли с прикрепени картинки или пдф-и и в много случаи не могга да проверя подателя, т.к. не го познавам и не е дал тел №.
                          Не, съжалявам. Реално повечето антивирусни не могат да различат нежеланото криптиране (вируса) на файлове от това, което ти би искал да направиш. Желанието да криптираш файлове е нещо напълно нормално, ако имаш информация, която не желаеш всеки да види...

Коментар

От антивируса се очаква да разпознае вируса. Ама при положение че всеки келеш може да направи своя версия на гадината - иди го разпознавай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              От антивируса се очаква да разпознае вируса. ...
                              Това очаквах от антивируса преди 15год.
                              С правилно настроена защита, шансовете на такова нещо са 0,1% и въпросния шанс най-често се нарича потребител умник

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                                Това очаквах от антивируса преди 15год.
                                Той и сега главно това прави.

С правилно настроена защита потребителят не може да си донася изпълними файлове от къде да е ама се почва рев че това или онова не работи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X