Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преточване на данни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преточване на данни

Почвам с уговорката, че нищичко не разбирам от това, дето ще питам.Говорете ми бавно, с повторения, като за детето си.
    Ситуацията е следната:
    Имам стар (7- годишен настолен комп.С някакво XP.Може би последното.Почти съм се решил да си купя нов лаптоп.С незнайна все още ОС.Може и съвсем да се навия.Както и да е.
    На дъртата щайга имам много снимки, музика и филми на които държа.В тоя ред.
    Как бих могъл да ги налея в (евентуалния) нов лаптоп?
    Предпочитам нещо лесно, щото не разбирам...Мушкам кабел, копи-пейст, ей такова...
    Чакам съвети.Не е спешно за сега.
    Благодаря!

Може и да има тема "Препоръчайте ми лаптоп до ХХХ пари"... Живи и здрави!
    Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
    0887/осемпет 66 4осем

От: Преточване на данни

При мен стана лесно ,
    имам един преносим хард 0.5G по USB .
    Това което ти трябва го събираш в една папка , копи цялата и на външната памет .
    От там вече е лесно .
    Ако ти се влиза във филми ....правиш домашна мрежа , шерваш си нещата и ги дърпаш от където си искаш .
    Вариант и със флашка има - колкото по голяма по лесно.

Коментар

Добър вариант е да си купиш външен хард диск, който включваш в USB порта на компютъра. После правиш точно copy/paste, защото се вижда като ново removable устройство. След като изкопираш нещата, там има една процедура за безопасно изключване на USB диска, но за това по-късно, ако се решиш за такова решение.

Когато вземеш лаптопа, вързваш външния диск и по обратния начин копираш данните от диска към лаптопа.

Предимствата са, че ще имаш копие на данните на още едно място, а по-нататък да си копираш нещата и на външния диск, за да имаш архив. Този диск го ползваш само за тази цел и след приключване на копиранията го прибираш в някой шкаф.

Недостатък на диска е цената, разбира се, но пък 1тб вървят на доста добри цени, та хем ще си имаш достатъчно място за архив, хем няма да се притесняваш при прехвърлянето, че трябва да го правиш на "порции" (това ако избереш следващият вариант с усб флашка).

Има и вариант с USB флашка, като там обемите са доста по-малки от хард дисковете, а и скоростите на трансфер са доста по-ниски. Флашките са сравнително евтини, но пък са и с много по-малък обем от хард дисковете (128гб флашка излизат на цената на 1тб външен диск), та пак е въпрос на избор.

Трети вариант е да се вържат стария и новия компютър в мрежа и да се копират нещата през мрежата. Предимството е, че няма разходи за закупуване на въшен хард диск или флашка.

Коментар

Там разни облачни услуги ?

Коментар

Аз бих си купил usb кутийка за външен диск ~20 лева. И бих набутал диска от стария лаптоп вътре.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Това с мрежата няма как да го изпълня.Не разбирам просто.Вече съм преточвал с външен хард, който взех назаем.Стана бързо, и лесно, наистина.
            Човека, дето го даде вече не е около мен, но ще си го чуя-идва си.
            Питам основно има ли вариант да запаля двете машини, и ги връзвам с кабел, така че "да се видят" една-друга?
            0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
              Това с мрежата няма как да го изпълня.Не разбирам просто.Вече съм преточвал с външен хард, който взех назаем.Стана бързо, и лесно, наистина.
              Човека, дето го даде вече не е около мен, но ще си го чуя-идва си.
              Питам основно има ли вариант да запаля двете машини, и ги връзвам с кабел, така че "да се видят" една-друга?
              Има - свързваш ги с едно "мрежово" кабелче избираш My Network -> Set up a small home network и четеш wizard-а и си избираш опциЙ. После маркираш на стария компютър като shared директориЙте, дето искаш да ги копираш, влизаш през My Network Places в другия компютър, copy оттам, отиваш в твоя и Paste.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

При директно свързване без switch/router, мрежовото кабелче е малко по-различно и да не се учудваш, ако не стане

Коментар

Първоначално публикуван от pecix Преглед на мнение
                  При директно свързване без switch/router, мрежовото кабелче е малко по-различно и да не се учудваш, ако не стане
                  Е то си има и такъв опциЙ. Едно време така сам си преточих от стар компютър с Win`98, дето нямаше нито USB, нито нищо (напр.CD-записвачка), разните документи и снимки. Четох "хелповете" и налучках нещо, дето сега не си спомням как точно е станало.
                  Явно съм имал късмет с кабела
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

USB кутийка?!
                    Това какво е, и откъде да си го купя?Ако може в София, без онлайн магазини.Как точно работи?
                    Старото НЕ Е лаптоп.Голям, бръмчащ, стар настолен кош...
                    0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Купи си нов външен usb хард диск и си реши проблемите и за в бъдеще като място за архивиране. Снимките са един спомен, като е много неприятно, ако ги загубиш по някаква причина.

Коментар

ОК.Нов външен USB хард диск колко върви, къде го има, и ползва ли се толкова лесно, колкото се надявам?
                        0887/осемпет 66 4осем

Коментар

1tb върви около 110-140 лева според марка/модел. Избираш някоя по-известна марка и с повече гаранция и това е всичко. И гледай да е на USB 3.0, за да може да се възползваш от по-добра скорост на прехвърляне на бъдещия лаптоп.

Магазини в София има работещи и през уикенда - примерно около площад Славейков (в съседните улици) има такива.

Коментар

Благодарско!
                            Май това ще се случи.
                            Първо лаптопа, де!Лека вечер!
                            0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Боголюб е предложил работещо решение за 3 лв. - само купуваш от някъде "кръстосан кабел", като обясниш какво ще правиш , ще ти го дадат.
                              После връзваш двата компа , влизаш пак във форума и ще помагаме. Някога нямаше вай-вай, синьо зъбче и УСБ, да не говорим за външен хард , а се оправяхме.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X