Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2015-а М2 x2, x4, SATA SSD - нЕкой сЪображения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 2015-а М2 x2, x4, SATA SSD - нЕкой сЪображения

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Много ми е любопитно Защо не харесваш ССД-тата? А иначе на PCIe ССД-та има отдавна, но до скоро бяха само за дескто/сървър платформата, с М2 им се отвори пътя и към мобилният сектор, където първи май пак бяха Епъл с МакБук 2013-а
    А не съм се изяснил добре - харесвам SSD-тата... Просто не смятам, че тези с които в момента е пълно са особно практични. Искам си тия, дето по-горе ги бях описал - дето се бодват направо на PCIe-то Ако може само да са под 2000 USD
    Последно редактирано от господин никой; 13-12-14, 11:12. Причина: тавталогия

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      А не съм се изяснил добре - харесвам SSD-тата... Просто не смятам, че тези с които в момента е пълно са особно практични. Искам си тия, дето по-горе ги бях описал - дето се бодват направо на PCIe-то Ако може само да са под 2000 USD
      Може!
      http://www.amazon.com/Samsung-XP941-.../dp/B00JOSM3TK "само" 500USD за 512ГБ (под долар на Гигабайт!)
      А е Много бърз!
      Samsung SSD XP941 Specifications
      Capacity 128GB 256GB 512GB
      Interface PCIe 2.0 x4 (AHCI)
      Controller Samsung S4LNO53X01
      NAND Samsung 64Gbit 19nm MLC
      Sequential Read 1000MB/s 1080MB/s 1170MB/s
      Sequential Write 450MB/s 800MB/s 950MB/s
      4KB Random Read 110K IOPS 120K IOPS 122K IOPS
      4KB Random Write 40K IOPS 60K IOPS 72K IOPS
      http://www.anandtech.com/show/8430/p...480gb-reviewed
      И ако нямаш М2 слот - има и преходници за десктоп PCIe стандартен слот
      http://www.amazon.com/M2P4A-PCIe-2-0.../dp/B00IPO7YCU

Честито!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
        ...
        Ако трябва да съм честен, ако имах свободни 500 долара най-вероятно щях да го пробвам това чудо... Поне на хартия наистина изглежда доста човешки.

Коментар

Ако трябва да съм честен, ако имах свободни 500 долара най-вероятно щях да го пробвам това чудо... Поне на хартия наистина изглежда доста човешки.
          Не, че имам парите, но са пари - намират се. Ама ми е малък 0.5 ТБ. Трябва ми минимум 1, а още по-добре по-голям (махнах десктопа и сега всичките ми снимки, данни, домашни клипчета... Всичко си е с мен (е и 5-6 баккъп дестинации)), та чакам, макар и мислейки, как да се събера в по-малко

Коментар

Не, лично аз не ползвам толкова много неща, които да искат SSD - повечето масовки бих ги сложил на обикновен WD Black 1/2Tb... Виж прекодирането на видео изисква бърз диск. Също е добре самият Windows да ти е на SSD-то, но swap файла бих си го оставил на HDD-то, ако въобще имам такъв разбира се...

Коментар

...Виж прекодирането на видео изисква бърз диск...
              Към днешна дата рядко може да се попадне на стрийм който да е повече от няколко мегабайта в секунда... Толкова дава всеки диск.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

SSD-то е Най-осезаемия Ъпгреид за всеки нормален компютър - просто всичко почва да се случва в пъти по-бързо!
                Аз лично имам на лаптопа ССД за ОС и данни (Самсунг ЕВО 840 1ТБ САТА3), 1ТБ ХДД за бекъп и снимки, домашни архиви (нямам пари да го сменя с ССД ) и накрая РАМ диск (4ГБ) за всички ТЕМП неща (temp директорията на Уиндоуса) за да не се хаби ССД-то - а и е малко по-бърз (около 3 ГБ/с ), но това не се забелязва в нормалният живот

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Към днешна дата рядко може да се попадне на стрийм който да е повече от няколко мегабайта в секунда... Толкова дава всеки диск.
                  Съгласен, но ако се опиташ да прекодираш от един формат в друг видеото тогава вече усещаш доста разлика. В общия случай, ако capture-ваш наприемер геймплей от игра за да го обработиш нормално и да го upload-неш в Youtube минава през три прекодирания и това е в добрия случай.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:after.png
Прегледи:1
Размер:82.1 КБ
ID:5740156

Системата е и с 32 гиги RAM на 2400, без pagefile.
                    Последно редактирано от sparkybg; 14-01-17, 01:12.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз от тоя тест по горе нищо не раззбрах,какво точно показва ?

За сравнение или информация :

1x Adata 64gb SSD
                      nikolay@nikolay:/tmp$ dd if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync
                      16384+0 records in
                      16384+0 records out
                      1073741824 bytes (1,1 GB) copied, 3,20446 s, 335 MB/s

nikolay@nikolay:/tmp$ sudo hdparm -Tt /dev/sda

/dev/sda:
                      Timing cached reads: 1788 MB in 2.00 seconds = 893.53 MB/sec
                      Timing buffered disk reads: 762 MB in 3.01 seconds = 253.54 MB/sec

Raid 5 4x300 GB SAS
                      root@pve:/tmp# dd if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync
                      16384+0 records in
                      16384+0 records out
                      1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 1.92722 s, 557 MB/s

root@pve:/tmp# hdparm -Tt /dev/sda

/dev/sda:
                      Timing cached reads: 13968 MB in 2.00 seconds = 6990.79 MB/sec
                      Timing buffered disk reads: 1270 MB in 3.00 seconds = 422.70 MB/sec
                      Use since:
                      OpenBSD 3.x
                      FreeBSD 4.x
                      Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

Първоначално публикуван от FreeBSD Преглед на мнение
                        Аз от тоя тест по горе нищо не раззбрах,какво точно показва ?
                        Показва до 1.75 гигабайта в секунда трансфер при четене и до 850 мегабайта при писане на файлове.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам дали точно тук е мястото...

Зяпам си SSD-та, Интелски и какво да видя: модел 540S, консумация в активен режим - 90mW, скорост - нЕкъде около 500 на последователно, нЕкъде около 80к на рандъм, живот (предполагаем) 1.6 милиона часа. Цена около 200 кинта.
                          Същия обем, но модел S3510: консумация в активен режим - 2.1W, скорост - доста по-зле на всички режими, живот предполагаем - 2 милона часа. Цена - малко оттатък 400 кинта.
                          Някой може ли да ме светне на какво отгоре втория вариант е двойно по-скъп при съществено по-смотани параметри? Всички данни са от сайта на Интел.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Говоря наизуст, но при Самсунг има подобно нещо - има по-скъпи модели, но с по-лоши характеристики. Това е, защото се водят по-професионални и по-надеждни, може и тук да има нещо такова?!

Коментар

Разликата например между Samsung Pro и Samsung Evo сериите е двоен ендуранс. Например при 500GB дисковете, на едното гаранцията е записани 200 терабайта и 3 или 5 години, на другото - 400 терабайта и твърдо 5 години.

Не знам какви са тия часове в интелските спецификации. Вероятно MTBF. Ама при SSD-то именно въпросните записани терабайти имат значение.

ПП: S3510 е по-стар модел, а цените падат посотоянно. И при Samsung имаше такъв казус с някои по-стари модели. Освен това е MLC, срещу TLC при 540-ката. Второто по дефиниция е по-евтино, първото по дефиниция е по-трайно.
                              Последно редактирано от sparkybg; 07-02-17, 10:38.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Разликата например между Samsung Pro и Samsung Evo сериите е двоен ендуранс. Например при 500GB дисковете, на едното гаранцията е записани 200 терабайта и 3 или 5 години, на другото - 400 терабайта и твърдо 5 години.

Не знам какви са тия часове в интелските спецификации. Вероятно MTBF. Ама при SSD-то именно въпросните записани терабайти имат значение.

ПП: S3510 е по-стар модел, а цените падат посотоянно. И при Samsung имаше такъв казус с някои по-стари модели. Освен това е MLC, срещу TLC при 540-ката. Второто по дефиниция е по-евтино, първото по дефиниция е по-трайно.

Ясно, благодаря!
                                Значи, отиваме на 540-ка. Консумацията ми е критично важна, останалото .... той самия лаптоп има максимум година живот, така че ми е все тая май
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X