Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за работа с лаптоп по време на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете за работа с лаптоп по време на път

Предсто ми пътуване с кола от България до Германия. Искам по време на пътуването да влизам в интернет чрез лаптопа за да си проверявам пощата на всеки 1-2 часа, и ако е наложително, да отговарям на писмата. С какво трябва да ми е оборудван лаптопа? Какви други решения има този въпрос? Моля за отговори от хора, които са ползвали тези услуги. Благодаря предварително.

До: Помогнете за работа с лаптоп по време на път

Първоначално публикуван от bob2000 Преглед на мнение
    Предсто ми пътуване с кола от България до Германия. Искам по време на пътуването да влизам в интернет чрез лаптопа за да си проверявам пощата на всеки 1-2 часа, и ако е наложително, да отговарям на писмата. С какво трябва да ми е оборудван лаптопа? Какви други решения има този въпрос? Моля за отговори от хора, които са ползвали тези услуги. Благодаря предварително.
    Ако работиш с компютъра при сътресения от автомобила има опасност да повредиш харда.По време на движение трябва да е изключен .Аз направих тази грешка която ми струваше много.Предлагат хардове на принципа на флаш паметите при които няма въртящи елементи.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

През GSM-а. Трябва да ги свържеш някак - блутут, инфраред или кабел. Или модул за поставяне на СИМ картата в лаптопа. Обаче интернета в роуминг е бая скъпо удоволствие. Другият начин е да търсиш места с безплатен или платен уайърлес и да спираш по тях, ако имаш възможност за такъв на лаптопа. Такъв има по доста заведения, бензиностанции, хотели, гари, летища, университети и т.н., по-евтино е и интернета е по-бърз, но ще губиш време да ги търсиш.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
        Ако работиш с компютъра при сътресения от автомобила има опасност да повредиш харда.По време на движение трябва да е изключен .Аз направих тази грешка която ми струваше много.Предлагат хардове на принципа на флаш паметите при които няма въртящи елементи.
        Повечето съвременни си изключват хардовете при вибрации. Така, че няма проблеми.

Коментар

Това за харда го знам, нямам намерение в движение пък и все пак някой трябва да шофира. С GSM-а също го знам. Има ли други алтернативи?

Коментар

1.Дори и в България вече, хотелите от три звезди нагоре имат безжична мрежа (свободна).
            2.Всяко населено място има Инет клуб.
            3.Много съвременни ГСМ телефони имат опция имеил по GPRS.

Ползвай един от горните начини

P.S. колкото и да го друсаш лаптопа, няма да му повредиш диска. Пък и не вярвам с каруца да пътуваш...
            LZ1AIV

Коментар

Благодаря за отговорите.

Коментар

Най-вече ме интересуват точки в Сърбия, Унгария и Чехия и това да са точки по пътя (бензиностанции и др.), така че да не влизам в градовете. Някой знае ли такива?

Коментар

МобилТел имат някакви връзки с Vodafone. Предлагат GPRS карти за лаптоп - PCMCI слот + Data SIM. Колеги от работата ползват такава. Удобно е, но трябва да провериш как стой въпросът с роуминга. Другият вариант е да си купиш по една карта от всяка държава, където ти трябва интернет. Излиза по-евтино, пробвано е Неудобството е, че трябва да се пренастройва лаптопа при всяка смяна на картата.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                    ...P.S. колкото и да го друсаш лаптопа, няма да му повредиш диска. Пък и не вярвам с каруца да пътуваш...
                    И аз не съм успял до сега да го счупя
                    Ще цитирам от данните на съвременен хард диск за лаптоп
                    350G operating shock Best protection against bumps and rough handling 1000G non-operating shock
                    350Г е МНОГО, ама Много-Много - при 10Г човек губи съзнание (не че съм провал) - в колата няма и близки на това натоварвания

И все пак това са брошури - не си хвърляите компютрите за да ги пробвате - Пазете си ги!

А иначе вече сериозно се говори за роуминг на GPRS-a и един приличен телефон с връзка към ПЦ-то ще свърши работа - препоръчвам HP IPAQ514 за първи път ми хареса ХП телефон, но работи без проблеми и връзкаа му с ПЦ-то е БЕЗ проблемна, както и споделянето на интернет връзката! Пък и е евтин (аз често го използвам за разглеждане на мрежата с лаптопа и нямам никакви проблеми, за съжаление, не съм пробвал още в чужбина)

Коментар

Аз роуминг на GPRS ползвам отдавна и редовно. Няма никакви проблеми, с някаква полу-разпадната Нокиа при това. Връзвам се с bluetooth и всичко е точно.
                      Само настройки трябват някакви специални за роуминг на гпрс от българския оператор еднократно и толкова.

Според мен, ако ще пътуваш и ще търсиш интернет по бензиностанциите, това е единствения ти сериозен вариант, всичко друго е възможно, но е губи време.

Коментар

Първоначално публикуван от bob2000 Преглед на мнение
                        Най-вече ме интересуват точки в Сърбия, Унгария и Чехия и това да са точки по пътя (бензиностанции и др.), така че да не влизам в градовете. Някой знае ли такива?
                        Приятел, май ще трябва да те разочаровам, преди 10-ина дни и аз бях изправен пред този проблем. На бензиностанции не разчитай, има едно ОМВ на 100км преди Белград, което няма Wi-fi, натам по пътя е същото единствено ако се отбиеш в Белград, някъде можеш да намериш-но това е страхотно губене на време, след това в Будапеща, но и там е същото, само в града евентуално. Аз с големи надежди пробвах на всяка голяма бензиностанция, но....... без успех. Ако в Германия имаш работа в малки градове, пак удряш на камък, трябва да търсиш по-големи и луксозни заведения или в лоби баровете на по-големите хотели, иначе няма нет. Това със мобилния телефон - мисля че няма да ти харесат цените, но много зависи работата която си вършиш, понякога една навременна комуникация би ти платила сметките на талефона за една година напред. Ако е само за мейл, защо не си направиш пренасочване, след като получиш мейл да ти дойде СМС, така поне ще знаеш кога да търсиш нет и колко е спешно.
                        Успех

П.П. като се върнеш кажи дали си успял някъде по път да намериш интернет.
                        LZ1PER

Коментар

Обезателно като се върна ще ви информирам за връзките, които съм използвал.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                            ........Предлагат хардове на принципа на флаш паметите при които няма въртящи елементи.
                            Боги , ако имаш някаква информация за тези хардове - подскажи.
                            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                            0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                              Боги , ако имаш някаква информация за тези хардове - подскажи.

http://www.tomshardware.com/2007/08/...drives_cometh/

както и HP лаптопите от ново поколение се предлагат с 64ГБ Фласш диск (ако искаш)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X