Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Принтер Brother HL 1110 дразнещ "недостатък"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Принтер Brother HL 1110 дразнещ "недостатък"

Взех си едно такова принтерче за офиса, ама има нещо дразнещо в него. Като го включиш и след 10-15 секунди влиза в "заспало" състояние, за икономия на енергия , това малко го бави, ама не е чак толкова проблемно, при пускане на печат се събужда и печати. Но ако поседи така повече време, не съм сигурен колко, ама да кажем 20-30 минути, се изключва съвсем, и ако искаш да печатиш пак трябва да го включиш . Принтера обслужва 3 компютъра, като по принцип седи в офиса, но обикновено разни фактури се пускат през другите два компютъра и за целта трябва да претичваш, да видиш дали не се е изключил и съответно да го пуснеш, че да разпечатиш. Преди наводнението част от офиса беше и една каса, та постоянно имаше човек покрай него и бях сложил една програмка за чат, та колежката като и трябва драсне два реда. Ама след наводнението претърпяхм малко разместване и в офиса не се седи постоянно.

Оффф задълбах в обяснения Има ли начин да накарам въпросното принтерче да не се изключва, като поседи по-дълго време без работа?!? По настройките никъде не видях да може да се премахне спящия режим или там пестене на енергия.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

От: Принтер Brother HL 1110 дразнещ "недостатък"

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
    ...
    Направо от ръководство за употреба...

General InformationPower Down modeIf the machine is in Deep Sleep mode for 4 hours, it will then go into Power Down mode automatically. Also,the Ready LED will dim and turn on 2 seconds and off for 4 seconds. Power Down mode is the lowest powerconsumption mode, which achieves a power consumption of less than 0.5 W. To start printing, press any keyon the control panel and then send the print data.You can enable or disable the Power Down mode feature by following these steps:

A. Make sure that the front cover is closed and the power cord is plugged in.
    B. Turn on the machine and wait until the machine is in the Ready mode.
    C. Press Go four times to change between On and Off.

All the LEDs blink twice when you turn on the Power Down mode.All the LEDs blink once when you turn off the Power Down mode

//EDIT сега като видях ти имаш проблем с "Deep sleep" настройката, а не с "Power Down". За съжаление точно това няма спиране - не знам защо са решили така от Brother. Най-идиотското, което ми идва на ум е нещо да ping-ва принтера от време на време за да го държи буден.
    Последно редактирано от господин никой; 07-11-14, 08:22. Причина: смислова...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      Най-идиотското, което ми идва на ум е нещо да ping-ва принтера от време на време за да го държи буден.
      Имам лоши новини за теб: НЯМА да го държи буден.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Имам лоши новини за теб: НЯМА да го държи буден.
        Не съм пробвал честно казано... При мен има едни Lexmark-ове, които имат вграден web server и приемат стандартни web (порт 80) заявки. Предполагам, че при тях ще стане, но наистина няма как да гарантирам за Brother-а.

Коментар

Не съм пробвал честно казано... При мен има едни Lexmark-ове, които имат вграден web server и приемат стандартни web (порт 80) заявки. Предполагам, че при тях ще стане, но наистина няма как да гарантирам за Brother-а.
          Те вече почти всички имат вграден веб-сървър. Тъпото е че брадърците не са могли да направят мрежовата част общо под половин ват и затова я гасят и нея, а потребителят - кучета го яли, важното е ча сме взели сертификата за енергийна ефективност. Ако брояча на време за заспиване се ресетваше от всеки пинг, това въобще нямаше да спи. Сума ти неща (с рутерите начело) тривиално пингват всичко наоколо.

Коментар

http://support.automation.siemens.co...ard&viewreg=WW
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
              Благодарско, поразцъках, ама сега няма да имам време да си поиграя, че трябва да се ориентираме към затваряне. На първо четене нещо го няма точно така описано в линка, ама в гугъл като потърсих Remote Printer Console за брадър излезаха разни неща, та може и да се получи .
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

С конзолата (Remote printer console) станаха нещата

А останалите, стига сте се джавкали, остави че оспамихте темата с нищо общо по въпроса, типично по бългаски .
                Кой както сметне за добре, така да постъпва с консумативите за принтера си. И аз макар не професионално съм си пълнил касетите. Стария HP 1010 (май беше) изкара 10-тина години, при все че беше малко неудобен за пълнене. Пък Брадъра е доста лесен, една тапа махаш, изсипваш, издухваш и пълниш .

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                  С конзолата (Remote printer console) станаха нещата
                  Прощавай, но нещо не успях да разбера за каква конзола става дума, а честно казано ме интересува. Можеш ли да дадеш малко повече контекст.

Коментар

Прощавай, но нещо не успях да разбера за каква конзола става дума, а честно казано ме интересува. Можеш ли да дадеш малко повече контекст.
                    http://support.automation.siemens.co...ard&viewreg=WW
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Всички, които си мериха ъъъ, касетите, в темата, да се броят за наказани.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                        Ами persuader е малко скромен от към пояснения , но ако разгледаш линкчето ще видиш за какво става на въпрос.

Общо взето са направили една програма/конзола която работи с джава, та с нея имаш разни опции за действие и работа на принтера. Сваля се въпросното файлче, иска (както казах) джава и след това може да се стартира. По принцип моя модел не пише че го поддържа: Supported Models:
                        HL-2030/2040/2070N/5030/5040/5050/5070N/5130/5140/5150D/5170DN
                        Но по-долу пише че е възможно да става и за други модели, просто някои функции няма да работят, или нещо такова.
                        "
                        If you are using a un-supported Brother product you may still be able to use this software, however, you will not be able to change or save all the settings."
                        От тук
                        http://solutions.brother.com/Library/sol/printer/5000/5000_rpc.html

Има една подробност, понеже моя модел го нямаше, та и въпросната конзола не ми излиза на страницата http://brotheraccessories.com/FAQs/S...=#.VGBiAzSsU-8
                        Та за целта хванах един модел (в случая беше описаният в линка на колегата по-горе) и си свалих конзолата, предполагам ще стане и с някой от другите изброени модели.
                        Общо взето е това, после вече си играеш с конзолата кое как да бъде и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X