Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за закупуване Лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за закупуване Лаптоп

Имам нужда от съвет за закупуване на лаптоп. Да е дуракоустойчив и с горе долу добри параметри като бързина ,РАМ и Хард. Дъщерята от Германия ме пита какъв лаптоп да си купи, че последните два не издържаха много - на Асуса му спука украна, на Хюлета му откъсна панта Не е геймърка, ползва го за обща работа, леки програми, нет, връзки със света и учене /студентка е/.
    Не съм специалист, имам един Ейсър на 9г който се оказа железен без никакви проблеми толкова време. Дори не е отварян за почистване, но е слабичък и съм го оставил на жената, аз си ползвам настолния. Та поразгледах из нета тук там и се насочвам към Dell, нещо от сорта Dell Latitude E6410 или пък подобен. Пишат че били здрави и издръжливи. Но все пак повече мнения от знаещи ще са ми от полза. Благодаря.

От: Съвети за закупуване Лаптоп

Примерно HP Elitebook 840/1040? Този латитюд не е ли много вехт модел - сегашните са 6440?!?
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      Примерно HP Elitebook 840/1040? Този латитюд не е ли много вехт модел - сегашните са 6440?!?
      Ами не знам, попаднах на коментари за модела затова го споменах. Не робувам на марка, както писах важно е да е здрав.

Коментар

Това с чупенето на екрана, според мен, не е голям критерии, защото лаптопите са с еднакви екрани като здравина.
        Кажи някаква ориентировъчна цена за лаптоп.

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
          Кажи някаква ориентировъчна цена за лаптоп.
          Като пари до 500 евро, не виждам смисъл от повече и след 2-3 месеца да ми се обади че е успяла да го строши. Едно уточнение, няма да го купувам аз. Тя ще си го купи в Германия, само иска да я улесня с избора на марка и модел .
          Последно редактирано от piron45; 02-11-14, 08:53.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
            Като пари до 500 евро, не виждам смисъл от повече и след 2-3 месеца да ми се обади че е успяла да го строши. Едно уточнение, няма да го купувам аз. Тя ще си го купи в Германия, само иска да я улесня с избора на марка и модел .
            Ако е критерии устойчивостта - едно Lenovo thinkpad, T61 примерно. Магнезиево шаси, при китайците има двойни батерии (с такава държи над 9 часа), за малко над 35-40$.
            Ако е за какъв да е лаптоп - Asus от средния и горния сегмент. Като цяло Асус-ите се оказаха най-корави

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
              Ако е критерии устойчивостта - едно Lenovo thinkpad, T61 примерно. Магнезиево шаси, при китайците има двойни батерии (с такава държи над 9 часа), за малко над 35-40$.
              Ако е за какъв да е лаптоп - Asus от средния и горния сегмент. Като цяло Асус-ите се оказаха най-корави
              Иване , да не си изпуснал некоя нула ...много евтин тоя лаптоп.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Това е цената на двойна батерия при китайците.
                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

При положение, че лаптопа е подложен на такава варварска експлоатация, аз не бих гледал точни параметри на устройството, а малко по-генерално:

- или някой Panasonic Toughbook - то не че са нетрошими, ама малко по-трудно;

- или някой по-фешън, но - с възможността за закупуване на допълнителна гаранция, и разширяването на тая гаранция до ниво, което би покрило спесифичната експлоатация на устройството. Това зависи и от търговеца, и от марката..

Коментар

Само отзив, и то с уточнението, че от компютри като цяло не разбирам, само по критерия "устойчивост" здравата ги измъчвам. Та четвърта година вече почвам с един HP ProBook 4330s. Работя на него по 10-12 часа всеки ден, на практика откак съм го купила, не е изключван (освен докато го пренасям нанякъде ), мъкна го по палатки, плажове през лятото и пр. без никакви защитни мерки като калъфи и пр. Единственият дефект, който е дал досега, да чукам на дърво - сидито. Батерията все още държи 4-5 часа в работен режим, не на стендбай. Цената му, когато го купувах, беше май малко под 800 лв., сега представа си нямам дали се намира някъде и на какви пари.

Коментар

Мнпго добре си се насочил към Latitude. Явно си попрочел [emoji2]
                      За ейсър, не помня кои препоръча, но не мога да се съглася, че това е физически устоичив лаптоп, точно обратното...
                      Между другото много лесен начин да си намериш здрав лаптоп е да обърнеш внимание на материала от които е направен... Ясичко различно от пластмаса гояори, за здравина...
                      Бягаи от алуминиевите еисъри...

Коментар

Първоначално публикуван от Вива (Liebherr4eto) Преглед на мнение
                        Това е цената на двойна батерия при китайците.
                        И аз като не разбирам , кво се бутам ...
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                          И аз като не разбирам , кво се бутам ...
                          - няма нищо. Аз не се изразих правилно...

Коментар

Re: Съвети за закупуване Лаптоп

Всички са един дол дренки, някои малко по здрави от другите, но чупене на екран е по скоро причинено от удар - каквото и да купиш, ако не е някой специално дуракоустойчив няма да изкара.

Коментар

Аз гласувам за IBM Thinkpad.Незнам извън България какво е положението но тук има доста висок клас тинкпади,работни станции с nvidia quadro,втора ръка с гаранция.Ако имах една излишна хилядарка бих се оборудвал с едно такова зверче със 6 месеца гаранция.Още повече,че предлагат доста аксесоари.
                              Поздрави!
                              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X