Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Микро ревю на Lenovo Yoga 2 11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Микро ревю на Lenovo Yoga 2 11

В петък купих на жената Lenovo Yoga 2 11" i3 4GB 500GB HDD 11" FHD IPS - Оранжева красота, въртящ се дисплей (laptop/таблет ) ....абе готино и двамата го харесахме и отнесохме.
    След час два започнаха проблемите:
    - FHD 1920x1080 на 11" при 125% (стандартното скалиранe на Win 8.1) жената не вижда много добре буквичките - бърза смяна на 150% и настана мазалото - Microsoft Skype Маже шрифтовете та чак главата да те заболи - Оказа се че самите "Меки" не поддържат High DPI scaling при това най вероятно Напълно умишлено за да набутат хората да ползват "модерният скаип" (Метро варианта) който Обаче не работи със скайп акаунтите - т.е. Трябва да си направиш Майкрософт акаунт за да го ползваш ??????? !!! Проблем!- WiFi приемника е Патетичен! с оригиналните драйвери губеше връзката с рутера през минута-две , след няколко часа борба и различни драйвери спря да прекъсва но с труд хваща сигнал от 3 метра и една стена, а ако затвориш вратата (стъклена врата в хола) край (всички други машини включително и телефоните нямат никакви проблеми на същото място!) . Още по-интересното е, че Леново са вградили "защита" в БИОС-а и ако сложиш друга WiFi карта - ПЦ-то не Бутва със съобщението "Не оторизирана карта"... Проблем!
    - Диска в машината е 500ГБ HDD (SSHD) - работи Бавно като всички твърди дискове, ще се сменя с SSD, Да, да, ама НЕ - диска е Специално изработен за тази машина от WD и със специален куплунг и кабел и никаква следа от SATA конектор - т.е. Mission Impossible - още един Проблем!

Та така прекрасната иначе машина (страхотен дисплей, готини размери, секси вид, издръжлива батерия, готин звук ....) беше Опропастена от Майкрософт и ужасна WiFi карта/антена?, за HDD-то няма да споменавам, Но е добре да се знае!
    Последно редактирано от alex_markov; 26-10-14, 21:52.

От: Микро ревю на Lenovo Yoga 2 11

Конекторът на харда е SFF-8784. В ebay има преходници към SATA, а на пазара има 5мм SSD. Например този. Само не знам дали ще се събере SSD-то заедно с преходника на мястото. В нета има мнения, че на дъното конектора си е нормален SATA. Ако го виждаш и е с кабел, може да си пуснеш нормален SATA кабел. Естествено пак си зависи и от мястото.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ако си с windowsa който идва с лаптопа - трии и инсталирай друг.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
        Конекторът на харда е SFF-8784. В ebay има преходници към SATA, а на пазара има 5мм SSD. Например този. Само не знам дали ще се събере SSD-то заедно с преходника на мястото. В нета има мнения, че на дъното конектора си е нормален SATA. Ако го виждаш и е с кабел, може да си пуснеш нормален SATA кабел. Естествено пак си зависи и от мястото.
        Не, куплунга на дъното не е нито един от познатите ми САТА стандарти (четох, че били различни дори между 11 и 13 инчовият вариант на ПЦ-то! Този Апацер не ми вдъхва много доверие, а и със сигурност няма място за преходник (кабела влиза върху диска не от страни.

Защо да трия Уиндоуса? Не виждам смисъл в това, дай някакви доводи.

Коментар

Да вметна нещо за уиндоуса, от горчив опит с Леново, но тинкпад серията: Докато не смених осмицата с познатата седма версия, което си е доста гадна процедура, доунгрейдването е свързано с плащане, имах всевъзможни проблеми с безжичната връзка, неразпознаване на протоколи, неразпознаване от рутери и много подобни неразбории, които изчезнаха с деинсталацията на уиндоус 8.
          Последно редактирано от gkesov; 26-10-14, 14:41. Причина: правопис

Коментар

http://forum.notebookreview.com/idea...rs-thread.html

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Не, куплунга на дъното не е нито един от познатите ми САТА стандарти (четох, че били различни дори между 11 и 13 инчовият вариант на ПЦ-то! Този Апацер не ми вдъхва много доверие, а и със сигурност няма място за преходник (кабела влиза върху диска не от страни.
              Е той Apacer-a ми излезе първи и го дадох като пример. Има и Seagate, и Crucial... Ама щом няма да влезе все тая.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                човека е имал проблеми с Уин 8, тук вече сме с 8.1 и проблеми за сега не видях от него. Утре ще се пробвам да го сменя с 13" вариант със ССД, стискайте ми палци!
                Ето го диска http://www.storagereview.com/wd_blue...iew_wd5000mpck тези не са наред.

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
                Да вметна нещо за уиндоуса, от горчив опит с Леново, но тинкпад серията: Докато не смених осмицата с познатата седма версия, което си е доста гадна процедура, доунгрейдването е свързано с плащане, имах всевъзможни проблеми с безжичната връзка, неразпознаване на протоколи, неразпознаване от рутери и много подобни неразбории, които изчезнаха с деинсталацията на уиндоус 8.
                Явно е въпрос на конкретна платка, защото пък аз имах точно обратният проблем - много проблеми с WiFi-a с 7-цата (нагаждане на драйвери) и като минах (с нежелание) на 8.1 Всичко тръгна (но беше на АСУС лаптоп).Въобще АСУС ми се качват в очите 4-5 машини сменихме и все ме радват, а това ни е първото леново и такава Греда

П.С.
                Пуснах същата тема в един "Хардуерен" форум, тук срещам Многократно по-смислени хора и мнения
                Последно редактирано от alex_markov; 26-10-14, 15:10.

Коментар

Нали по закона за потребителя можеше да го върнеш като не ти харесва. Иди си им го дай и си вземи друго, изобщо не се ядосвай с това нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                    Нали по закона за потребителя можеше да го върнеш като не ти харесва.
                    Ако е купен онлайн...

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                      Нали по закона за потребителя можеше да го върнеш като не ти харесва. Иди си им го дай и си вземи друго, изобщо не се ядосвай с това нещо.
                      Не очаквам проблем с замяната/връщането, но е неприятна операция свързана с лош вкус в устата И най-ме дразни разочарованието вместо удовлетворението от новата придобивка.
                      Споделям тук за да знаят хората, защото ако знаех нямаше да го взема

Между другото това е и нещото което много ме дразни, на практика е невъзможно днес да си избереш нещо подходящо без да го пробваш, толкова много неща имат значение за крайният резултат.
                      Давам пример с Мишките - Изключително важна периферия която често не ми излиза от ръката по 12-15 часа на ден (е има и по-добри дни).
                      Купих си преди години Лоджитек Ениуер МХ - малка безжична мишка от която съм Супер доволен и до ден днешен ! За жалост, приемника и нещо не можа да се разбере с новият (от лятото) лаптоп (поинтера замръзва в произволен момент за малко и мишката на практика става неизползваема) викам си ОК поработила е 5-6 години, ще взема нещо по-добро! И Греда, НЯМА нищо подобно, да не говорим за по-добро! Смених една камара мишки (ще ми трябва скоро котка да ги изгони от къщи) и Нито една не се дори доближава до "старата" мишка (вярно тогава струваше 170 лв. ), половината Въобще не работят на друга повърхност освен Хубав пад, а аз работя в леглото/дивана/където сваря (МХ-а Работи върху СТЪКЛО, при това Прекрасно!!!), копчето и за включване/изключване е прекрасно, голямо и супер удобно, на всички останали са някакви миниатюри супер неудобни за превключване . Скрол-а на МХ-а е Върхът с едно натискане става клик скрол за точно по едно завъртане (прекрасен в игрите ) с още едно натискане започва да се върти като пумпал и можеш да скролваш Супер Бързо статии по сайтове - няма такова удобство в Нито една друга мишка ........... списъка е безкраен, трябват си тестове, но у нас тестовете Струват пари, защото трябва да си го Купиш за да тестваш

Коментар

За мишките и аз имах такъв проблем и го реших с Gygabite ECO600: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3821#ov
                        Направо се родих, а цената няма нищо общо с новите недомислици на Logitech. Скоро се оказа, че и не мога да си намеря от най-обикновените железни Logitech, дето навремето се продаваха за 20лв.
                        За малка мишка пък си взех A4Tech G7-3700, че така и не намерих в околията да се продава модела на старата ми Logitech. Та вече започвам да се отказвам от "утвърдените" марки и скъпите решения в полза на практичните такива. Мина времето, когато скъпо и марково беше равносилно на качествено.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          За мишките и аз имах такъв проблем и го реших с Gygabite ECO600: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3821#ov
                          Направо се родих, а цената няма нищо общо с новите недомислици на Logitech. Скоро се оказа, че и не мога да си намеря от най-обикновените железни Logitech, дето навремето се продаваха за 20лв.
                          За малка мишка пък си взех A4Tech G7-3700, че така и не намерих в околията да се продава модела на старата ми Logitech. Та вече започвам да се отказвам от "утвърдените" марки и скъпите решения в полза на практичните такива. Мина времето, когато скъпо и марково беше равносилно на качествено.
                          Благодаря за предложението. Забравих да кажа, че търся Bluethoot или WiFi, защото тези приемници ми идват в повече, а и имат едно гадно свойство често будят лаптопа от сън ако съм забравил да изключа мишката, така веднъж си заварих раницата като фурна докато тези който работят с вградените интерфейси не го правят!

Коментар

И на мене ми допадна на външен вид компютъра инсталирах един преди 10 дена. Проблеми не забелязах но и мойта работа приключи само с сетъпа. Това което прочетох днес във форумите просто ме изуми. Такова недоразумение трудно може да се измисли. Направо нямам думи.

Коментар

Това, което описваш е една от основните ми причини да не си купувам Lenovo. Хубава работа, но китайска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X