Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обработка на данни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обработка на данни

Здравейте колеги ! Не знам дали това е точното място да пусна темата понеже е свързана с електроника, също и с програмиране .
    На кратко, искам да налея данните от алармената система към компютъра. Целта ми е да направя виртуален чертеж на апартамента си вкъщи и когато има аларма от някоя стая, то тя да ми се отбелязва на виртуалния чертеж на апартамента който се намира на компютъра ми).
    Какво точно ми е необходимо като устройство за да взема сигнала "Аларма" от контролния панел на алармената система . Този сигнал съдържащ уникален код да го получа чрез някакъв софтуер на компютъра , след което да мога да го взема от софтуера и да го сложа в някой notoped файл примерно . След което вече аз съм на ясно какво да правя . Макар да имам някакви познания по сот и по програмиране понеже с това съм се занимавал, не знам как става "транспортирането" на тази информация . Моля ви за помощ . Благодаря.

Я...бъдещ колега,какъв е панела,модел.Питам защото има готови приложения.Обаче невярвам жилището ти да е толкова голямо,че да не те устройва един смс на телефона със съдържание аларм зона 3 спалня.Въпреки това,най чистия и "лесен" начин е да четеш контакт Id или SIA през комуникатора.
    В общи линии, ако се търси директен отговор на твоята задача,става въпрос за едни големи пари,нашата фирма купи документацията за протокола на един производител,процедурата няколко месечна,парите шест цифрени може би
    Последно редактирано от Roninn; 13-10-14, 07:28.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

От: Обработка на данни

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Я...бъдещ колега,какъв е панела,модел.Питам защото има готови приложения.Обаче невярвам жилището ти да е толкова голямо,че да не те устройва един смс на телефона със съдържание аларм зона 3 спалня.Въпреки това,най чистия и "лесен" начин е да четеш контакт Id или SIA през комуникатора.
      В общи линии, ако се търси директен отговор на твоята задача,става въпрос за едни големи пари,нашата фирма купи документацията за протокола на един производител,процедурата няколко месечна,парите шест цифрени може би
      Супер, значи има и други хора с такива интереси . Значи колега.. нещата не са за да ми върши работа понеже ако е само за това си напълно прав. Искам да открия начин чрез който поне за в момента да мога да подкарам контролен панел EVO192 (на DIGIPLEX), като мониторинг на моя компютър вкъщи . Знам че има програми с които и аз съм работил като Winload които чрез един USB адаптер правят директна връзка с централата и ми показва по всяко време на компютъра какви сигнали има при спряна и включена охрана , може би си на ясно ако ти се е налагало да работим с тия панели и Winload . Та не искам да ми показва сигналите на мониторинг програмата Winload, искам да ми ги показва на мой чертеж и не знам какво устройство ми трябва което след като го включа към EVO-то да ми чете данните и да ми ги предава към компютъра директно, без да се налага да ползвам софтуер като Winload . След това тия данни да мога да ги взема и да ги обработя така че да излизат на моя чертеж на който искам да се показват кои зони и къде е имало аларми . Целта на всичко е вместо на Winload да ми излизат зоните, те да ми излизат на моя си чертеж . Дано си ме разбрал , ако не питай нп Още веднъж благодаря за help-a .

Коментар

От: Обработка на данни

Не съм видял че си писал,къде ще се намира компютъра,в смисъл до евото или някъде другаде извън обекта
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X