Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблемен лаптоп асус F5SL 1.7MHZ 2GBRAM 250GB

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблемен лаптоп асус F5SL 1.7MHZ 2GBRAM 250GB

Здравейте,хора за 10 мин имам достъп до комп и реших да потърся малко помощ или съвет във форума,нямам диагноститични средства имах само един мемтест и това е,та към въпроса ми с малко предистория. Имам някакъв проблем с лаптопа асус f5sl model с вин xp,започна да ми прави проблеми като в началото бяха bsod сини екрани тествах изключих даемон тоолс антивирусни драйвъри последни версии на драйвърите за XP.Отново сини екрани,опитах да преинстална от usb flash и при копване от флаша на фаиловете на ОС на хард,сини екрани рестарт после зареди до инстал на ОС ,пак сини екрани 0.00000050 после (non_page_area ) по пътя на тази одисея имах и грешка 0.0000008Е,C000021a Fatal system error,BAD_POOL_HEADER и т.н.чекнах RAM модулите със MEMTEST 86 V 4.3 и ми отбеляза,че единия модул има грешки,другия модул до PASS 2-3 минава теста успешно,махнах едната рам няма сини екрани обаче сега интерфейса на ОС ми е classic style и не мога да го корегирам не мога и за видео картата драйвърите да си инастална,изписва ми съобщение setup failed to launch installation engine/the rpc server is unavailable и до там.Сега съм с един модул РАМ,щото другия не го бива,дали рам-паметта ми прави тия проблеми,моля ви дайте някаква идея как да процедирам?!Благодаря предварително на отзовалите се човеци

От: Проблемен лаптоп асус F5SL 1.7MHZ 2GBRAM 250GB

Ако си в Пловдив, може да го донесеш в сервиза.

Коментар

Паметта прави такива проблеми. Сега както си само с читавата плочка от стартиран win слагай флашката и преинсталирай с опцията ъпгрейд.
      ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
      Е250 1998-продаден
      Субару Пустош

Коментар

Принципно би трябвало да е от паметта, ама може да е и от HDD.
        Най-добрия вариант е да го закараш в някои сервиз за диагностика. Като ти кажат къде е проблема, вече ти ще прецениш дали ще сменяш хард диск, памет...

Коментар

Нещо не разбирам... даваш грешка bad pool header, а номера на грешката ти е за по-скоро драйвер.

Пусни си един driver verifier. От бутона star избираш run и в полето пишеш verifier. След това даваш стандартен тип проверка на всички драйвери. Ще поиска рестарт. След като ти покаже проблемните ще циклим решение.

Коментар

Здравейте,май взех превес над проблема .Демонтирах проблемната плочка и ъпгрейднах ОС.Засега нямам никакви проблеми с компютъра,надявам се и за напред да е така,поне да не се прояви същия такъв.Много,благодаря на отзовалите се и,че ме отразихте,още веднъж,покорно благодаря.Не искам да гримазнича или да се правя на някой служител от банкова институция,нашумяла в последно време с аферите си,просто мисля,че днешно време много малко хора използват думите (Благодаря,Моля и т.н),а според мен е редно да се използват по често,винаги когато ситуацията го изисква,благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X