Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои процеси мога да изключа без проблеми при стартиране на уиндоуса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кои процеси мога да изключа без проблеми при стартиране на уиндоуса

Привет колеги, направих снимка с файловете които се стартират с уиндоуса, бихте ли ми казали от списъка с файловете където е отбелязано в лявата колонка с "ДА" какво стартират всъщност в уиндоуса, за да знам дали да ги изключвам безпроблемно с цел повече бързодействие при стартиране и без да има излишни ненужни процеси?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:55.2 КБ
ID:6066551

От: Кои процеси мога да изключа без проблеми при стартиране на уиндоуса

Коя версия на ОС ползваш?

Какво искаш да постигнеш?

Обясни и за хардуера който ползваш?

За какво се ползва машината и какъв е проблема ако имаш такъв?

На първо четене, аз НЕ бих спрял никой от тези процеси с ДА.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

HotKeyCmds и IgfxTray могат да си ходят веднага.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        HotKeyCmds и IgfxTray могат да си ходят веднага.
        Мерси Ясене, би ли обяснил какво вършат въпросните два процеса?

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Коя версия на ОС ползваш?

Какво искаш да постигнеш?

Обясни и за хардуера който ползваш?

За какво се ползва машината и какъв е проблема ако имаш такъв?

На първо четене, аз НЕ бих спрял никой от тези процеси с ДА.

Какво искаш да постигнеш? Лаптопа ми е старичък вече и исках да постигна една идея да му е по-леко от излишни приложения, направих пълно дефрагментиране, изключих аерото и стана видимо по-лек и пъргав, и търсех още неща да изключвам ако има?

Обясни и за хардуера който ползваш? Виж по-долу, постнах всички подробности.

За какво се ползва машината и какъв е проблема ако имаш такъв? Проблем нямам, машината се ползва изцяло за домашно ползване и е единствен, понеже е старичък от 2008 и искам да изключа всичко което не ми трябва и използвам от многото процеси да му е по-леко на машината

На първо четене, аз НЕ бих спрял никой от тези процеси с ДА, а въпросните два за които Ясен спомена?

P.S. Вистата ми е лицензирана откак купих лаптопа през 2008, затова и не съм искал и не искам да преинсталирам с друга нелицензирана версия, никога не съм имал проблеми и "да чукна на дърво" съм много доволен през годините, та затова гледам като е слабичка към днешно време машината, та поне да я облекча от ненужни процеси.
        Последно редактирано от Еделвайс; 04-09-14, 18:05. Причина: P.S.

Коментар

На първо място трябва да спреш Вистата. Сложи си XP Home - лицензът на Виста важи и за него.

Двата процеса за които ти казах са част от драйвера за видеото и нищо смислено не вършат. Пробвай и ще видиш.

Коментар

Пробвах току що и нищо не забелязвам засега, лаптопа ми работи вярно в продължение на 6 години към днешна дата и тепърва да сменям с друга ОС няма смисъл, решил съм че докато не спре да работи или стане прекалено остаряла и бавна, то ще пусна нова тема какъв висок клас нов лаптоп да купя пак на Lenovo - IBM, за момента работи по-бързо откак изключих аерото, мерси за съветите

p.s. За да не пускам нова тема, бихте ли ми казали на какъв носител - външен хард-диск, флаш памет, дискове ли ..., ще е най-надежно да съхраняваме семейните ни снимки?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
              .. да сменям с друга ОС няма смисъл...
              Махането на Виста винаги има смисъл!!!
              Слушай какво ти разправя Ясен.

Консултирай се с Крисо (ikristiqn) относно преинсталацията на XP.

Ако имаш възможност, увеличи оперативната памет.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Махането на Виста винаги има смисъл!!!
                Слушай какво ти разправя Ясен.

Консултирай се с Крисо (ikristiqn) относно преинсталацията на XP.

Ако имаш възможност, увеличи оперативната памет.
                Ще помисля относно преинсталацията, нали му спряха поддръжката от Майкрософт на ХP-то официално, при Вистата си имам поне редовните ъпдейти на всичко?. Преди няколко месеца му сложих още 2 гб рам и сега е с максимума за лаптопа си 4 гб рам. В крайна сметка нямам проблем с Вистата, да не кажа голяма дума, но никога не ми е забивала или нещо да не ми е тръгвало и тем подобни за 6-те години, изключването на аерото ми даде най-добър ефект при бързодействие и съм доволен засега Реша ли да искам бърза машина, ще купувам нова от висок клас и ще искам да е с 7-цата.

п.с. Би ли ме посъветвал между другото - на какъв носител - външен хард-диск, флаш памет, дискове ли..., ще е най-надежно да съхраняваме семейните ни снимки?

Коментар

с цел повече бързодействие при стартиране и без да има излишни ненужни процеси?
                  Вместо за самите процеси, се замисли дали имаш излишни програми. Лаптоп с 5 програми на него се стартира за 15 секунди. Лаптоп с 15 програми качени стартира за 5мин. Също, колкото повече си натоварил харда, толкова по-бавно става. Дори преди да напълниш половината хард-диск, ще забележиш забавяне.

на какъв носител - външен хард-диск, флаш памет, дискове ли ..., ще е най-надежно да съхраняваме семейните ни снимки?
                  За пълно спокойствие, дублираш на две места, два харда, или хард и флашки. Външния хард има голям капацитет и си трупаш снимките на едно място. Негатив е че външния хард има механика, а всяка механика има теоретична възможност да откаже. Освен харда, разумно е да ги дублираш и на по-малки флаш клечки ако искаш. Не ти ги препоръчвам като основни, защото са с по-малък капацитет и ще насъбереш една шепа. За флашовете също е полезно да се активират от време на време като се включват към компютъра да си ги поровичкаш. Случвало ми се е по-често да попадам на спрели да работят флашки отколкото на спрели да работят външни хардове.За дискове сд, двд се носят легенди как изветряват след години. Имам стари дискове, някои работят, някои не, няма гаранция, не мисля че са надеждно съхранение, освен това капацитетът им е миниатюрен.

Може да си качваш снимките и във flickr, мисля че в момента можеш да качваш по опеделено количество всеки месец, но няма ограничение за общия обем който ще насъбереш като цяло. Може да си направиш албума личен без чужд достъп, само за съхранение.

Коментар

п.с. Би ли ме посъветвал между другото - на какъв носител - външен хард-диск, флаш памет, дискове ли..., ще е най-надежно да съхраняваме семейните ни снимки?
                    На колкото повече и различни места, толкова по-сигурно.
                    В горния списък включи NAS и евентуално cloud, и задължително махни флашките.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                      Вместо за самите процеси, се замисли дали имаш излишни програми. Лаптоп с 5 програми на него се стартира за 15 секунди. Лаптоп с 15 програми качени стартира за 5мин. Също, колкото повече си натоварил харда, толкова по-бавно става. Дори преди да напълниш половината хард-диск, ще забележиш забавяне.

За пълно спокойствие, дублираш на две места, два харда, или хард и флашки. Външния хард има голям капацитет и си трупаш снимките на едно място. Негатив е че външния хард има механика, а всяка механика има теоретична възможност да откаже. Освен харда, разумно е да ги дублираш и на по-малки флаш клечки ако искаш. Не ти ги препоръчвам като основни, защото са с по-малък капацитет и ще насъбереш една шепа. За флашовете също е полезно да се активират от време на време като се включват към компютъра да си ги поровичкаш. Случвало ми се е по-често да попадам на спрели да работят флашки отколкото на спрели да работят външни хардове.За дискове сд, двд се носят легенди как изветряват след години. Имам стари дискове, някои работят, някои не, няма гаранция, не мисля че са надеждно съхранение, освен това капацитетът им е миниатюрен.

Може да си качваш снимките и във flickr, мисля че в момента можеш да качваш по опеделено количество всеки месец, но няма ограничение за общия обем който ще насъбереш като цяло. Може да си направиш албума личен без чужд достъп, само за съхранение.
                      Относно програмите, оставил съм само скайпа от стартиращите, C - дяла само на уиндоуса е 149 ГБ от които си има свободни 73.7 ГБ, според мен достатъчно място за самия уиндоус.
                      Относно съхраняването на снимки, да рабирам че е най-добре да ги имам на няколко носителя, външен hdd, дискове и т.н. Ок

На колкото повече и различни места, толкова по-сигурно.
                      В горния списък включи NAS и евентуално cloud, и задължително махни флашките.
                      Така и ще направя, мерси за съветите Ви колеги

Коментар

ОС на 5 години няма как да не лагва. Моя съвет е да преинсталираш, но преди това си запази файловете.
                        На Виста нищо и няма, не виждам никакъв смисъл и да се минав към XP (ОС спряна от поддръжка, на която вече, някои програми спират да работят) особено при положение, че лаптопа идва с заводски инсталирана Виста в смисъл предвиден е за виста.
                        Та една преинсталация на вистата и лаптопа ще ти ти работи както като си го купил (ако се направи грамотно и по добре)

Аз снимки ахривирам на DVD-ta. Взимам примерно един Verbatim AZO, записвам ги, слагам в кутииката и в шкафа... До сега проблеми съм нямал...

Коментар

Слагай Win-7 х64 и няма да си познаеш компа. Имам едно Леново R500 от 2008г. и първата ми работа беше да затрия Вистата и да мина на споменатата ОС. Сега съм с друг лаптоп на Вин 8.1 и съм мнооо доволен.

Коментар

Според мен можеш да спреш всички. Това не са драйвери, а заемащи ресурси разни трай-икони и други ненужни работи.
                            Дали е на 2 седмици или на две години - бозата си е боза и има редица стъпки, които можеш да предприемеш за да я забързаш. Трябва да го прави някой, който знае какво прави.
                            Ако имаш инсталирани само 5 програми - тогава защо ще ползваш Виндовс изобщо?
                            За съхранение на ценни (снимки, филмчета) файлове най-добрият вариант е НАС или каквото и да е друго, което не ползва бозава файлова система (FAT*, NTFS).
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

В горния списък включи NAS и евентуално cloud
                              И ще струва поне шест пъти повече от външния хард + ще заема място на бюрото + ще вдига шум + ще харчи повече ток + изисква леко повече технически познания

Пропуснал ли съм някое предимство?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X