Обява

Свий
Няма добавени обяви.

USB Flash с "Lock" бутон - от къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• USB Flash с "Lock" бутон - от къде?

Загубих си старата 8 GB флашка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pqi-u339-pro-cool-drive.jpg
Прегледи:1
Размер:72.5 КБ
ID:6064054

Тя си имаше бутон "LOCK", който забранява записа върху нея.

За съжаление не мога да си намеря нова такава.

Някой да знае къде се продават такива в момента? Марката не е важна, а само "LOCK" бутона.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

От: USB Flash с "Lock" бутон - от къде?

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    Някой да знае къде се продават такива в момента?
    Никъде... модата на съответният бутон отмина отдавна. Поне лично аз не съм виждал такива от години.

Коментар

SD карта с малък четец.

Коментар

http://www.amazon.com/Kanguru-Flash-...G92TXVMG8ATHFR
        Замислям се и аз да си поръчам

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
          SD карта с малък четец.
          Това ми е резервния вариянт.

Иначе предната PQI е от преди 2 години 8GB.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Не да обиждам някой, но хора вие сте луди... честно! Вземете се в ръце и вместо флаш с lock бутон почнете да се отнасяте по-отговорно с компютрите и IT отговорностите към тях. Глави имате за да не ползвате подобни неща - ползвайте тях (главите)!

Коментар

Понякога тия устройства се озовават в компютри на хора които "не се отнасят отговорно към тях" или поне това понятие не им говори нищо...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Понякога тия устройства се озовават в компютри на хора които "не се отнасят отговорно към тях" или поне това понятие не им говори нищо...
                Ясно де, но от теб зависи как ще се получи - реално никой не те кара да го правиш нали? И колкото и да са сдухани съответните машини, ако имат Интернет винаги можеш да си свалиш повечето неща от мрежата. Модата на tech простотиите мина и факта, че някой е склонен да плати 5 към 1 за да получи нещо подобно наистина ме изумява...

Коментар

Излишно е да спорим. Принципно си прав, но повярвай ми, препоръките ти не могат да обхванат всички възможни ситуации.

Ползвам подобна екстра от доста време, но в различно изпълнение - SD карта и четец за нея. Малко по-обемисто е, но върши чудесна работа. Има обаче едно "НО". Но, тъй като "write protect" е функция на четеца, въпреки че "ключето" е на картата, не всички четци се съобразяват с позицията му. При "дървените" позицията му няма никакво значение - "write protect" не работи...

И коментаторите...

Коментар

На SD картите функцията Write Protect е даже не на четеца, а на драйвера. Със злонамерен драйвер можеш да пишеш и четецът нищо не може да направи.

И да, заключваемите флашки си имат своя смисъл. Особено когато трябва да се преборят голям брой нечитави компютри за кратко време. На мен често биха ми вършили добра работа, за съжаление последната такава която имах нещо пострада и не съм се напънал да си намеря нова.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      ... Има обаче едно "НО". Но, тъй като "write protect" е функция на четеца, въпреки че "ключето" е на картата, не всички четци се съобразяват с позицията му. При "дървените" позицията му няма никакво значение - "write protect" не работи...
                      Сега ме накара да пробвам. Извадих картата от фотоапарата.
                      Първо я сложих във вгръдения в компютърът ми четец. При заключено положение, няма запис и изтриване.
                      После я сложих в един външен USB четец, който мислех да ползвам. Обаче ГРЕДА! При заключено положение си чете и изтрива спокойно.

Та какъв трябва да е четеца, че да работи тази функция? Или направо кажи какъв модел е твоя ...
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        ...Та какъв трябва да е четеца, че да работи тази функция? Или направо кажи какъв модел е твоя ...
                        Трудно е да се каже без проба. Моят го взех точно по тоя начин - видях го на витрината при познат. Тъй се съгласи да го тестваме дали работи тая функция, тя проработи и т.н. Моделът е Dataтraveler reader на Kingston, но надписите му са поизтрити и не съм 100% сигурен дали не е пишело и още нещо.
                        Преди бях пробвал няколко други модела при които тая функция не работеше.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          Ясно де, но от теб зависи как ще се получи - реално никой не те кара да го правиш нали? И колкото и да са сдухани съответните машини, ако имат Интернет винаги можеш да си свалиш повечето неща от мрежата. Модата на tech простотиите мина и факта, че някой е склонен да плати 5 към 1 за да получи нещо подобно наистина ме изумява...
                          Явно не си ходил в плот център.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                            Явно не си ходил в плот център.
                            Работил съм в две рекламни къщи... Но за това наистина нямам думи...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X