Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със SONY VAIO

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със SONY VAIO

Здравейте,попадна ми лаптоп Sony vaio model SVF1532L1EB.......На сайто на сони има модел SVF1532L1E -драйвера за Wi-fi не тръгва на лаптопа който е при мен.Опитвам се да намеря поне модела на безжичната карта и намирам това

Bluetooth 4.0
    Wi-Fi a/b/g/N

Изчетох ръковоството и нищо,в нета нищо или поне аз не намерих.
    Блутута го инсталирах с драйвер за леново
    мъча го от има няма 5 часа без успех !Някой ако се сеща нещо да помага,писах на съпорта на сони,ама.....

Оригинално е бил с Windows 8.1 Тегаво върви и това налага слизане на WIN 7 64 bit.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

От: Проблем със SONY VAIO

http://www.driverscape.com/manufactu...532l1eb/151881
    Three witches watch three Swatch watches.
    Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Точно от тук подкарах LAN картата,пояснявам не работи Wi-fi Драйвер нямам за безжичната карта !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Ако копираш Hardwere ID-то в Гугъл, не излиза ли нищо?
        Иначе с Aida64 или Everest трябва да излезе модела на wifi картата.

В краен случай може да опиташ с drivermax, но се изискваше безплатна регистрация за 2 драйвъра на ден.

Коментар

http://drp.su/download.htm

Казах!

Една от причините, поради които мразя Сони лаптопи е недоклатената им софтуерна поддръжка ...
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

И аз съм с Вайо. И аз не съм доволен от драйвера им за WIFI. Пратиха ми USB WIFI адаптор, но ... тъпо е.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Отвори го и виж какво пише на чипа на картата, после търси драйвер за него .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Току що падна в боя,една от програмите разпозна хардуера и бутна някакъв драйвер за асус и тръгна.Drivermax се казва....остана карточетеца и усб някакво не познава !

Коментар

ако не споменеш hardware-id възможностите за помощ са силно ограничени.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Карточетеца няма да потегли ако нямаш карта, която да му навреш... В смисъл той е от CCID устройствата за които Windows си инсталира сам драйвери. Някакво USB не разпознава е малко широко понятие, но ще опитам да поспекулирам - най-вероятно е USB3 слота. Най-простият ти вариант е да опиташ с пакета драйвери от дъното. Дори и да са за W8 пак би трябвало да станат.

За да избегнеш тия лай*а следващият път направи пълен хардуерен отчет с Everest и виж преди смяната на операционната система кои са устройствата.

Коментар

Да се включа и аз в задълбочаването на проблема )

Както по-горе колегата е казал, най-лесно е да видиш Hardware id-то, т.е. Ven и Dev номерата (в примера VEN e 14E4, DEV e 169A):

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:id.jpg
Прегледи:1
Размер:87.6 КБ
ID:5596012
                      После намираш първо VEN, т.е. производителя и после DEV - типа на у-вото, ако не го знаеш. Това може да стане от този сайт или друг подобен:

http://www.pcidatabase.com/

След това от сайта на производителя, не от на Сони, си сваляш актуален драйвер.

Коментар

Идеята не беше никак лоша.
                        Влязох в сайта на Интел, намерих си последния драйвер и сложих него. Като че ли всичко е наред вече и работи отлично.
                        Малко по-късно Сони се изцепиха, че имало ъпдейт на драйвера за WIFI, който не щеш ли е с около година по-стар от този на Интел. Отказах услугите на автоматичния ъпдейт тогава. Егати хората! Интел им направили работещ драйвер, те продължават да му налагат своя стар и неработещ!
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                          Интел им направили работещ драйвер, те продължават да му налагат своя стар и неработещ!
                          Споко. Интел са направили и стария неработещ.

Коментар

Ясене, аз говорих с поддръжката на Сони. Казаха ми, че драйвера те си го пишели и в момента пишат новия и затова имат проблеми с някои модели лаптопи. Най-вече, че драйвера за win 8.0 не работи под 8.1.
                            Пратиха ми външна USB WIFI карта, за да ми решат проблема, докато напишели нов драйвер.

Междувременно преди да ми пратят новите драйвери, мисля, че проблемът се реши с новия драйвер от Интел, който не вкаран в ъпдейта на Сони, естествено.
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Нека да кажем че не са казали цялата истина

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X