Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ми трябва да прехвърля Wifi към LAN връзка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ми трябва да прехвърля Wifi към LAN връзка?

Извинявам се ако съм написал тъпотия в заглавието на темата но последните 7-8 години не съм се занимавал с такива неща.
    Едно време имах едно FreeBSD на пентиум 3ка (733mhZ ) и го ползвах за домашен router.
    Да ама годините си минаха, от доставчика ми дадоха Wifi-Router и FreeBSD-то остана да чака по добри времена в гардероба.

Сега набарахме някакъв тунер с който гледаме българска телевизия , той обаче не може да приема сигнала през Wifi а му трябва LAN-кабел.
    На мястото където трябва да се сложи нямам възможност да прекарам кабел (целия апартамент е окабелен , но точно там няма )

Има ли устройство което ще се върже към домашния ми рутер и ще мога да ползвам LAN където си поискам в нас.

Надявам се да сте разбрали ... ако не да чертая
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Какво ми трябва да прехвърля Wifi към LAN връзка?

Има едни джаджи дето пускат сигнала през контакта, нещо ето такова: EDIMAX HP-5001.

[SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Трябва ти примерно такова:
      http://www.dlink.com/us/en/home-solu...n-access-point

Има и по-малки и евтини, разбира се.

...ама, точно за телевизия надали ще можеш да го ползваш навсякъде. 1-2 стени, една от кито бетонна с прилично количество арматура в нея, и си до там.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кое е за препоръчване, това за контактите или Access Point ?

Релно между мястото на TV-то и рутера има една стена от тухли единички без арматура и бетон .... строени сме малко преди 2рата световна
        До самото място Лаптопа на бащата си хваща съвсем стабилен сигнал.
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Пробий една дупка, кабела е 7 мм, сложи си кабелче и 2 букси. Максимум 7 лева да ти излезне Ем сигнал слънце, загуба на пакети 0%. Пълно щастие.

Коментар

Не че съм пробвал това за контактите, но до колкото съм чувал резултата ще разбереш чак като го сложиш. И естествено не е чак толкова розово колкото изглежда на книга. Аз бих заложил на access point-а. Една тухлена стена не е проблем.

Телевизора ми е на WiFi. Рутера ми е на 3 метра зад него през стоманобетонна стена, дебела 20 сантиметра, с МНОГО арматура. Никакви грижи да си гледам и най-мъдестия (откъм качество) филм през DLNA от компютъра. Въобще не се замисля. Благина голяма.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз пък не мога да разбера как аджеба едно сутройство ще забележи, че мрежовия трафик е не по медна жица а по радиото...

Я дай конкретни данни защото много се съмнявам безжично да има пречки и ЛАН не означава кабелна връзка а просто връзка в една мрежа, безжична мрежа пак може да е ЛАН
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Аз пък не мога да разбера как аджеба едно сутройство ще забележи, че мрежовия трафик е не по медна жица а по радиото...
                То не е въпроса дали ще забележи или не, а каква реално скорост ще се случи и колко ще е устойчива. Иначе казано, колко по-ниска ще е скоростта на WIFI интернета, сравнен с външната връзка.

Жичната ми мрежа си вдига 100-те мегабита редовно. Интернета ми е толкова. Безжичната, отида ли в другата стая, не може да го напълни така. Нищо че пише че е 300. Ако и комшиите около теб имат рутери наблизо, съвсем става маджа с праз.

Коментар

Какво ми трябва да прехвърля Wifi към LAN връзка?

Вкъщи имам подобна ситуация и ползвам рутер в bridge mode с къстъм ром (томато)

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                    Извинявам се ако съм написал тъпотия в заглавието на темата но последните 7-8 години не съм се занимавал с такива неща.
                    Едно време имах едно FreeBSD на пентиум 3ка (733mhZ ) и го ползвах за домашен router.
                    Да ама годините си минаха, от доставчика ми дадоха Wifi-Router и FreeBSD-то остана да чака по добри времена в гардероба.

Сега набарахме някакъв тунер с който гледаме българска телевизия , той обаче не може да приема сигнала през Wifi а му трябва LAN-кабел.
                    На мястото където трябва да се сложи нямам възможност да прекарам кабел (целия апартамент е окабелен , но точно там няма )

Има ли устройство което ще се върже към домашния ми рутер и ще мога да ползвам LAN където си поискам в нас.

Надявам се да сте разбрали ... ако не да чертая
                    Какъв точно тунер и кой ти е доставчика на услугата. Така наречения тунер който предполагам е всъщност stb(set top box) в повечето случай му трябва директна връзка по кабел към доставчика ти (обикновенно слагат switch) преди твоя рутер. Незнам дали е такъв случая но мисля че през wireless трудно ще стане (липса на bandwith най малкото). Но ако искаш обясни по добре ситуацията (доставчик марка и модел на "тунера" ) и ще измислим нещо.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X