Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ebay и paypal блокирани. Съвети ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ebay и paypal блокирани. Съвети ?

Здравейте на всички.
    Наиграх се доста добре в ebay продавайки лепенки Porsche рязани на плотер на разни голфаджии по света да си ги лепят по спирачните апарати.

Да ама ebay решиха да ми спрат акаунта за месец , щото това е марка и съм нямал право да го продавам. До тук добре.
    Ама и други работи си продавам през ebay и почнаха да ме сърбят ръцете, да хванах на брат-а неговия и юруш.
    От там и 2та акаунта блокирани , щото били сигурни , че се ползват от 1 и същи човек.

Майната им на тия 680 добри feetback-a , направих 3ти. Но след 2-3 дни и той туш. Нямал съм право да имам втори.

От там paypal решиха да се направят на интересни и ми блокираха акаунта заради тия лепенчици (ебати печалбата, 1.5€) ... вътре едни пари които бих искал да си ги взема.
    Сега пише , че до 180дни ще ми ги връщат парите на части.

Хубаво, ще ги прежаля и тия 160€ дето са вътре, но какво да правя , че да направя отново Ebay и Paypal , щото плотера стои в нас и събира прах, вместо да изкарва парички за следващото пътуване

Като цяло мислих следния вариант: Нова банкова сметка, нов paypal , нов ebay на различен от досегашния адрес.
    Някакви предложения?
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: ebay и paypal блокирани. Съвети ?

Аз имам предложение: връзка с ибей и пейпал, информиране без излишна драма че си даваш сметка че млади и безотговорни членове на семейството са постъпили глупаво, и запитване каква е процедурата да възстановиш изцяло правата си и в едното и в другото. Може да се окаже че е относително лесно.

Е, и друг търговски модел за по-нататък като ти ги възстановят де.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

То блокирането ясно , ама да не се появи някой с други претенции . По принцип нали не мислиш че пей-пал , или и бей са го направили щото им е кеф . Явно имат основание , а това е повод да се замислиш за бранда .

Коментар

И пейпал и ибей (те са едно де) прибират пари за всяка продажба. Независимо дали е на "лицензиран" стикер или на "плотерски".

За да се захванат - или има оплакване, или - много по-вероятно - има на общо основание договорка точно това точно от Европа да не се допуска, резултат на предишно по-круто оплакване.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
          ... щото плотера стои в нас и събира прах, вместо да изкарва парички за следващото пътуване
          ...
          Ти внимавай какво ще реже плотерът, че някои компании хич не си поплюват и действат много агресивно, когато става въпрос за неразрешена употреба на логото им или други запазени марки, особено пък с търговска цел ...

Ето ти по-долу примерче какво са направили Харли Дейвидсън по разказ на неособено пострадал, адресиран до негов приятел:

It was neat to browse through your Photo-Album…
          It looks like you’ve already done several Vinyl jobs for folks, or are those test projects for yourself??? Ie Bow-tie on back of truck etc…

I’d watch your step with the (their) logo though… Did I tell you about (them) threatening to sue me???

Yeah they used the largest Intellectual Property Law Firm in EDIT=CITY.., and they left no ambiguity that I would be squashed like the bug that they saw me as… No kidding those guys don’t fuck-around…

In the end, I had to remove all images of any (oftheir) related proprietary imaging (Specifically the Bar & Shield), and had to sign a notorized letter that I would not in the future use their name, logo, imaging or any other IP covered media in any way shape or form… My Lawyer reads the agreement such that I can’t even use the words “___” and “______” together such that it forms “That Name”…

In fact the contents of this letter puts me in abrogation of the settlement agreed upon, in that I essentially have a Lifetime “Gag-Order” of sorts that forbids me from even discussing the law suit…

I’m not kidding, those guys were out for blood, and were cock-suckers to the extreme
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе, Марто, според мен има някаква конспирация спрямо тебе.

Първо - ютюба, после ибея, после - пейпала...
            Някой ти има зъб, да знаеш.

Ходи на врачка - против интернет-черна магия.

Да ти лее я куршум, я двд, да ти гледа на акаунт, де да знам...

Коментар

Тънко си се разминал. По едно време в Германия беше криминализирана търговията с фалшиви стоки, сега не знам. Ако продължиш да упорстваш може да те нападнат неприятни адвокати, а самоличността ти в ebay/paypal е напълно прозрачна.

Коментар

Според мен проблема идва от това , че той ги произвежда.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Айде и аз моите 50 стотинки... хванали са те по брой транзакции - ясно, като бял ден. Всеки, който прави повече от пет на месец е подозрителен, а всеки, който прави по пет на ден е ясен, като ясно слънце.

За директивите на Европа по-горе Гоблин ти каза в непряк текст. Бъди пич и си плати и ще си спестиш драма - само предложение. Те си искат само тяхното - виж добре колко е и пак казвам - спести си драма.

Коментар

Ибей и пейпал не искат пари за възстановяване на права. Поне нямам данни да го правят, а ги ползвам от бая години.

Броят транзакции на ден също няма отношение, ако ги прави много - просто ще стане powerseller автоматично и толкоз.

Естествено, ако бяха няколко лепенки надали щеше да има проблем, тъй че броят транзакции с един и същи нелицензиран продукт започва да става проблем, да.

Късият отговор на дългия въпрос е - не продавай повече такива лепенки. Щом си светнал веднъж - ще светне и всеки друг твой профил, независимо дали е твой или не. По простата причина че спусъка са лепенките + количеството, а не кой ги продава.

То тук в раздел "Търговия" успяваме да изловим в повечето случаи завръщащите се търговци с елементарни наблюдения, какво остава за фирми в които има впрегнати реални инструменти които да дебнат за подобни събития.

Коментар

Преди 3 години купих от Ebay Philips някакви ултра спешъл крушки,продавача ми даде положителен фиидбек и ми прати крушките.Докато пристигнат,получих писмо,официално от Ebay,че този продавач от Америка,нямал право да ми продава този продукт,щото съм в Европа, и му блокират акаунта,махат ми положителния,получен от него фиидбек и въобще такава транзакция и сделка не е имало...
                      Писах на момчето,каза ми,че това е политика на сайта,продукти,които са само за Америка,да не се продават извън Щатите,за да не се подбива цената на същия продукт,ако се закупува от Европа.Имало е някакво оплакване явно от наблюдатели на Филипс.
                      Много Големият Брат гледа....
                      Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        ...
                        Изразих се много опростено - на практика това имах предвид. Трябва да са си лицензиран продукт - т.е. нямах предвид да се плаща на ebay или paypal - за тях ние сме дребните риби. Определено го хващат по броя транзакции. Дали е за лепенки, палачинки или каквото и е друго, ако ги продаваш на големи количества си личи със сигурност.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          ... Бъди пич и си плати и ще си спестиш драма - само предложение. Те си искат само тяхното - виж добре колко е и пак казвам - спести си драма.
                          В неговия случай едва ли ще може и да плати на правоносителя. Текстът, който съм цитирал по-горе, е бил написан от някакъв юнак, който решил да прави някакви сувенири с логото на Харли Дейвидсън и им изпратил мостри с питане каква е процедурата да се лицензира. В отговор му изсипали куп заплахи и му пратили адвокати. С такива дребни играчи никой от големите няма да се занимава. Просто не ти дават да им използваш запазените марки и толкова.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Незнам, ама станаха много некоректни последно време. Съвсем наскоро ми се случи при покупка през ибей и плащане с пейпал да постъпят 16 запитвания до банката ми за дължимата сума.... Бяха изтеглени парите само по едно от запитванията. Но банката ми запорира сумата по останалите 15. Звънях до Ирландия до Евроцентралата на пейпал. Те ми отговориха,че съжаляват и е станала техническа грешка и ще ми пратят имейл да покажа на банката, но нямали механизъм да откажат запитванията...... Стана ми смешно. Всъщност адски много хора из Европа зеха да се отказват от пейпал... Почвам и аз да се чудя дали да не си мина пак на електронните разплащания с преводи пак. Излишно е да казвам, че ми седя сумата от почти хиляда евро запорирана за 45 дни както е по изискване към банките.... И повечето от тях на червено на дебитна карта... Дори не знаех,че е възможно това. От банката не ме тормозиха защото знаеха какъв е случая. Само дето ако исках да купувам с тая карта ( използвам си я само за нета) в този период трябваше да я заредя и да покрия и "червеното".
                            И това всичко в днешно време и във "суперразвитата" им разплащателна система..... Нещо задокеанската система взе много да издиша по шевовете май. Ама той и скайп се сбъга като стана щатски де....
                            Чакаме да видим какво ще пръкнат китайците май....
                            висете отпуснато

Коментар

Явно от Порше (и то не в Европа а Американците, щото нали съм тарикат не само в .at , .de еми и в .com продавах) са подали сигнал. Щото гледам се е изчистило от тия лепенки. Преди всякаква паплач по света (най много имаше от Hong Kong) продаваха такива рязани простотии.

Вени , не само интернет, еми навсякъде нещо ми върви на криво

Решение явно няма да има. Или поне не легално, т.е. нова банкова сметка, нов paypal , нов ebay ... и разни голфаджииски лепенки с прасенца, ръчички, надписчета и камерки в интернет, за които никой няма да иска права
                              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X