Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при гледане на full HD клипове и филми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем при гледане на full HD клипове и филми

Проблема, ако трябва да го опиша в детайли е в приложенията, които използват Direct3D overlay. Когато минеш във full screen режим на някой от плейърите ползваш съответният overlay, Solidworks също го ползват. Освен изброените го ползват и неща, като fraps и различните screen capture приложения, ако имаш MSI afterburner - там също го има. Тогава реално сменя режима с който ти показва образа. При десктопа ти използва един вид изобразяване, при този тип overlay-и използва друг, а при игрите ти трети.

Така по-ясно ли ти стана?

Ето (простете за външният линк) малко за четене в тази посока - не конкретно свързано с темата, но да ти даде малко материал за размисъл.

Коментар

След известно обсъждане с едно другарче от София и ровене по форумите ми хрумна да те попитам - ти с класическата тема на W7 ли си или с шаренийката Aero? Когато спреш Aero W7 спира т.нар Windows desktop composition и съответно почват да се появяват тези черти... Ако си на някаква друга them-а на десктопа или имаш нещо, което сменя темите по-добре опитай без него. Ако не ти се занимава да си пипаш собствената тема най-лесният начин да тестваш е да направиш нов потребител - в повечето случаи стартира със стандартната Aero тема и десктоп компото.

Коментар

Тъкмо щях да дам отчет...Мисля,че проблема изчезна бях дал системата на best preformance като всичко ми беше като на win98 сега за тест го дадох на best appearance и мисля,че проблема изчезна.
        Благодаря за помоща!
        Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Окончателно реших проблема като от драиверите пуснах v- sync

Коментар

v-sync-а е нещо добро по принцип, но яде адски много перформънс. Ако някоя игра ти се опъва спри го пак от там от където си го пуснал. По принцип драйверите поддържат профили в които можеш да укажеш специфична апликация (разбирай конкретно програмата с която гледаш видео или браузера с който гледаш youtube клипове) с определени настройки и така можеш да намалиш проблемите по-безболезнено за останалите апликации (разбирай игри).

Коментар

Ами да доста си поиграх,тествах в Metro LastLight и с v-sync играта върви доста по-гладко единствената разлика е,че температурата на картата се покачи с 2-3 градуса и вече липсва този бъг.Цялата работа явно е идвала от там,че монитора е fullHD но е само 60Hz а явно картата вади по-голям фпс без v-sync.
              Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X