Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирах си мейла поради забравена парола - на къде?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокирах си мейла поради забравена парола - на къде?!

Здравейте!
    Не вярвах, че до там ще се стигне, ама ей на стана и тая дивотия. От над 10 години използвам yahoo мейл. Вчера се опитах да влезна за пореден път в него, както правя всеки ден. Ама не става- греда. Повторих няколко пъти с паролата и все не става. Накрая естествено мейла бе блокиран. Сега има 2 варианта: или аз да съм изкуфял и да съм си забравил паролата и да вкарвам грешна ИЛИ да са ми хакнали мейла. Допускам, че може и да съм я забравил, в смисъл всеки ден ползвам поне 15 различни пароли за какво ли не и в главата ми е станала млевина от пароли и паролки. А може верно да е хакнат и някои умишлено да е променил паролата ми. Обадих се на сервизния телефон на yahoo, ама от там искат отговорите на въпроси за сигурност. Е откъде да ги помня, било е преди 10 години регистрацията и никога не ми се е налагало да ги ползвам и са ми изсвирясали от главата. А те друг начин за идентификация нямат и не приемат. Дори им предлагах да им пратя копие на личната си карта- не става.
    На практика съм отрязан от всички възможни начини да се докопам до мейла си. Някои има ли идея какво и как да направя? Дори стигнах до „мъдрата“ идея да намеря някои разбиращ, които да ми хакне собствения мейл и да си възтановя паролата и достъпа.

Ще съм благодарен на всякаква помощ и идеи.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

От: Блокирах си мейла поради забравена парола - на къде?!

Yahoo i Hotmal се славят с това, че често ги хакват, на жена ми и забраних да ползва повече и двата след поредното хакване, и паролата НЕ е била лесна, просто са много примамлива мишена за хакерите, според мен има голяма вероятност и ти да си гризнал дървото, хакват те и ти сменят паролата да, така правят често.

Имаш няколко варианта, дай им друг имейл за да ресетнат паролата и да я пратят там, ако нямаш друг имейл описан в Яхуу, ти си за еб..не и заслужено ще страдаш.

Опитай да се регистрираш наново в Яху и внимателно помисли на какви въпроси и отговори би дал при регистрацията, опитай така да си спомниш.

Ако не стане, пий едно довечера на екс да ти мине и си сложи http://passwordsafe.sourceforge.net/

И направи бакъп после и го сложи на няколко места, на ЦД, на флашка, на фтп, на други пощи, в дропбокс и т.н.

Няма да е лошо да имаш и на хартия накой важни неща в случай не дай си боже на кофти събитие твоите близки поне да могат да достъпят нещата ти.

Така помниш само една голяма дълга и много сложна парола която пази всички други твои пароли, потребителски имена и линкове.

Регистрирай се в гмаил а ако е за бизнес си купи сайт и хостинг и си имай твой мейл, което си е най-доброто решение.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако си имал POP3 достъп до мейла си и утре ти даде възможност пак да пробваш пароли, имаш малък шанс.

Ако при регистрацията не си дал истински данни - никакъв шанс да ти дадът достъп, дори да цитираш последните си 20 IP-ta с които си влизал.
      Евентуално след година можеш да си го вземеш пак, ако няма промяна в правилата им
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        Ако си имал POP3 достъп до мейла си и утре ти даде възможност пак да пробваш пароли, имаш малък шанс.
        Това е възможно наистина..
        Друго - с какъв браузър си и запаметявал ли си паролата някога при логване? Ако да, виж в настройки каква е точно за да няма грешки при нови евентуални опити..

Коментар

Май ще слагам вода в хладилника да се изстудява и да си я пийна после....
          За в бъдеще ще направя като старите хора и дядо ми: моливче и хартиено тевтерче- метода е доказан със столетия и функционира. Все още....

P.S. Пак пробвах- като пишех паролата не се замислях, а го направих машинално и бързо. Взе че стана.
          Ама това с тевтерчето не отпада. И ще го пазя като очите си.
          Модератора може да заключи темата.
          Последно редактирано от Dagobar; 18-02-14, 22:49. Причина: Дъ Енд

Коментар

Преди време така си бях забравил паролата си в БГ поща, беше ми много важна че получавах отговори от бъдещи работодатели, и накрая отидох до централния им офис обясних им причината и срещу лична карта ми възстановиха пощата с нова парола.

Коментар

В България всички сме познати и пароли може да сменя всеки... Но Яхо някак не става с лична карта, "бивш колега" или познати...
              Направо ги махай тия, след като няма механизъм за възстановяване на парола по нормалния начин...
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                Май ще слагам вода в хладилника да се изстудява и да си я пийна после....
                За в бъдеще ще направя като старите хора и дядо ми: моливче и хартиено тевтерче- метода е доказан със столетия и функционира. Все още....

P.S. Пак пробвах- като пишех паролата не се замислях, а го направих машинално и бързо. Взе че стана.
                Ама това с тевтерчето не отпада. И ще го пазя като очите си.
                Модератора може да заключи темата.
                Сега не пропускай да си смениш паролата- поне превантивно.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  В България всички сме познати и пароли може да сменя всеки... Но Яхо някак не става с лична карта, "бивш колега" или познати...
                  Направо ги махай тия, след като няма механизъм за възстановяване на парола по нормалния начин...
                  Ми те имат механизъм x3- въпросите за сигурност или ако си дал алтернативен мейл или номера на мобилния си телефона, където да ти пратят. Е аз нито едно от 3 не съм направил. Май аз съм за бой. А доколко тези механизми са по "нормалния начин"- не знам, може би има и други методи, ама не съм толкова запознат.

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                  Сега не пропускай да си смениш паролата- поне превантивно.
                  Вече е направено- с 18 символа, записана на хартиен носител, който стои в моето чекмедже, където дори и аз нищо не мога да намеря.

Коментар

Yahoo имат и live support, до колкото помня... не съм ги ползвал от години, ако трябва да съм честен и може би вече го нямат всъщност. Въпреки това не биха си оставили магарето в калта. До колко ти си за бой е друг въпрос - не си единственият, който е в това положение и те са ДЛЪЖНИ да имат механизъм за справяне с проблема (разбирай първа точка направи това, втора точка направи онова и т.н).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X