Конфигурирах си домашна мрежа като настолния е с XP и кабел до рутера,а лаптопа със седмица и безжична връзка. Да,ама открих как да "ровичкам" от лаптопа в настолния,но не и обратното. Гледах клипчета,четох описания,но не ми се получава. Някои може ли да ми обясни като на идиот точно как става номера. Не ползвам никакви странични програми за целта. Шернал съм цялото "Д" на лаптопа,но не знам къде и как да го търся от настолния(XP-то). XP-то е professional сървис пак 3,ако има значение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малък "проблем" за мен
Свий
X
-
От: Малък "проблем" за мен
От ХР-то натисни start / run и напиши \\иметоналаптопа , после натисни ОК.
Името на лаптопа ще намериш с десен клик върху Computer , Properties, и гледаш какво пише след Computer name. Това го правиш на лаптопа разбира се.
Виж дали те праща въобще някъде след тази процедура (дали влизаш в някоя папка въобще), или те изритва, и ще караме нататък според каквото излезе. Седмицата си пада малко шибаняче с подялбата на папките, с оригиналните настройки всичко взима но нищо не дава.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Ясно. Почти
Иди в Control Panel\System and Security , на файъруолл менюто цъкни "Allow a program through windows Firewall" и в списъка избери Change settings за да отключиш. От там избери File and printer sharing и валидирай.
Бях пуснал по-дълго обяснение, но повечето бяха излишни стъпки. Направо пробвай това.
Ако не е това - казвай нататък.
Уф. Забравих. Разбира се file and printer sharing трябва да е активирано. ТУК.Последно редактирано от Goblin; 13-01-14, 18:44.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Това в седмицата,нали?
Change settings не ми е активен бутон. На Allowed programs and ....file and Printer sharing има чек на Home/work(Private)
Махнах го,запаметих-нищо. На public пак нищо.
А примера ти за активиране на file and printer sharing е за виста,същото ли е?
ПП. Намерих и за 7-ица,всичко е разрешено.
Спрях Файъруола и пак същото.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Радостта беше напразна.
Сега ми вади горния надпис когато се опитвам да вляза в папка която съм шернал и която е извън тези по подразбиране.
В тези по подразбиране сърфирам на воля,но не ми стига. Тая седмица ще дойде костелив орех.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Щом си стигнал до някъде остатъка вероятно е въпрос на достъп.
- В уин7 иди в конфигурацията на sharing (десен клик на "Computer" > Manage > Shaed folders > Shares) и виж дали всичко което искаш да е достъпно е шернато там.
- Ако да - десен бутон > properties на тези папки които МОЖЕШ да стигнеш от ХР-то, и виж какви са ти настройките за Share permissions и Security.
- По същата процедура сравни настройките за папките които си шернал на 7цата но които не можеш да достигнеш от ХРцата. Направи ги еднакви с тези на папките които работят.
- Ако и това не помогне (или ако настройките вече са еднакви), излез от management или го смали, и иди направо в диска в който се намират папките които искаш да проработят. Една по една десен клик > properties > security и гледаш какви са настройките. Това са различни нива на защита, едно да не е наред и няма да те пусне.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Хванах единствената разлика-като чукна на своиства,секюрити,тези папки които виждам имат в Group or user names everyone,a другите нямат.
Не открих как де ги уеднаквя там. Маи ще се отказвамКалин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Ти пък
Тези които нямат Еveryone - в списъка в раздел Security където липсва "Everyone", натискаш бутона "Edit" в средата (с нарисувано малко щитче), от там ще ти излезе в прозорчето нов бутон "Аdd". Като го натиснеш - изскача едно прозорче, пишеш "everyone" в полето (без кавичките) > ОК > подчертаваш Еveryone, цъкваш Full Control ако искаш да му дадеш пълен контрол, и от там ОК ОК ОК до откат.
Имай предвид че тия работи не са ограничени случайно, Full Control е пълен достъп, тъй че не го слагай на папки които не искаш да бъзикаш много зер после всеки вирус от ХР-цата ще може да трие и ака на воля във всяка папка в 7цата до която има пълен контрол.
Ако смяташ само да четеш от седмицата, не слагай пълен контрол а остави тия трите които са чекнати по подразбиране - Read & Execute, List folder content и Read. Тогава от ХР-цата ще можеш само да четеш, но не и да записваш върху 7цата.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар