Ако е само за 1-3 евтини уеб камери става лесно, има много програмки за видеонаблюдение, нуждаеш се от функции за записване при движение, известяване с писмо или смс и т.н.
На мен ми трябваше да гледам дали морските свинчета имат вода и храна докато бяхме на почивка за седмица, и с помоща на ВМС Плеър и Тийм Виюър се логвахме през смарт фон или таблет да видим как са нещата, всичко в реално време, без никакви настройки и платени софтуери, дори и двете програмки не се нуждаят от инсталиране.
Ако е за сериозни нужди, бих сложил един Линукс с безплатна програмка или ако ти се плаща сложи Уиндоус и си избери някоя от множеството програмки, според мен лесно осъществима задача с минимални средства.
Каквото и да е, ако записва локално ще замине. Варината, който аз ползвах навремето беше motion detection, като качва снимка на FTP сървър (снимка, за да я качи веднага и да остане) и праща един мейл, който ми идва като смс. Даже не го бях включил да записва локално, че нямаше файда.
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Каквото и да е, ако записва локално ще замине. Варината, който аз ползвах навремето беше motion detection, като качва снимка на FTP сървър (снимка, за да я качи веднага и да остане) и праща един мейл, който ми идва като смс. Даже не го бях включил да записва локално, че нямаше файда.
Абе камера за 20 лв не е апетитна като лаптоп. Друг е въпроса дали няма да е вземат с него барабар...
За лична сигурност най-добре да използваш една IP камера за 100 лв, която да записва на някои СКРИТ стар компютър... Като казвам скрит имам в предвид да е поне зад 1 заключена врата
Предпочитам видеозаписите пред снимките, а пък видео е малко по-трудно да се записва отдалечено (но не е и невъзможно) затова варианта с стария компютър е доста добър според мен....
благадаря ви много , моята идея е да го преглеждам от време на време за да сме спокойни като патуваме с жената, нали се сещате неща от сорта спрях ли водата, има ли забравена печка, а не да се вращам от половината път като миналата седмица че "май съм забравила да спра духалката" е тя бе спряна ама аз се връщах!
Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
:D
благадаря ви много , моята идея е да го преглеждам от време на време за да сме спокойни като патуваме с жената, нали се сещате неща от сорта спрях ли водата, има ли забравена печка, а не да се вращам от половината път като миналата седмица че "май съм забравила да спра духалката" е тя бе спряна ама аз се връщах!
Хм с камерата на лаптопа малко трудно ще стане според мен, от гледна точка на това, че има сравнително малък радиус на виждане за да гледаш цяла стая.
Коментар