Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лаптоп като камера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лаптоп като камера?

Някой има ли идея как да превърна лаптопа си в охранителна камера , да включи запис при движение и/или да мога да го наблюдавам онлайн
    Благодаря ви!
    Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
    :D

От: Лаптоп като камера?

Със софтуер за видеонаблюдение. Преди време ползвах някаква програма, но вече и забравих името. Поразрови Google за Free Webcam Surveillance Software.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ако е само за 1-3 евтини уеб камери става лесно, има много програмки за видеонаблюдение, нуждаеш се от функции за записване при движение, известяване с писмо или смс и т.н.

На мен ми трябваше да гледам дали морските свинчета имат вода и храна докато бяхме на почивка за седмица, и с помоща на ВМС Плеър и Тийм Виюър се логвахме през смарт фон или таблет да видим как са нещата, всичко в реално време, без никакви настройки и платени софтуери, дори и двете програмки не се нуждаят от инсталиране.

Ако е за сериозни нужди, бих сложил един Линукс с безплатна програмка или ако ти се плаща сложи Уиндоус и си избери някоя от множеството програмки, според мен лесно осъществима задача с минимални средства.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

За сериозни нужди какъвто и софтуер да сложиш, само като речеш web камери...
        А и си мисля, че просто иска да позлва вградената web камера на лаптопа

Коментар

https://support.skype.com/en/faq/FA3...indows-desktop

С две думи: пускаш скайп и като му "звъннеш" - отговаря автоматично с видео.

Коментар

Не е за професионални нужди, по-скоро като ни няма да сме спокойни че всичко е наред
            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав

Коментар

Здравей,
              има един неприятен момент, какво се случва ако временно спре електрозахранването. Помисли за подсигуряване. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                Някой има ли идея как да превърна лаптопа си в охранителна камера , да включи запис при движение и/или да мога да го наблюдавам онлайн
                Благодаря ви!
                WebcamXP

П.С. Имай в предвид, че ако оставиш лаптопа на видно място, това ще е първото което един крадец ще задигне. А от там ще заминат...

Коментар

Каквото и да е, ако записва локално ще замине. Варината, който аз ползвах навремето беше motion detection, като качва снимка на FTP сървър (снимка, за да я качи веднага и да остане) и праща един мейл, който ми идва като смс. Даже не го бях включил да записва локално, че нямаше файда.

Коментар

Пробвай с Phone my PC .
                    [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Каквото и да е, ако записва локално ще замине. Варината, който аз ползвах навремето беше motion detection, като качва снимка на FTP сървър (снимка, за да я качи веднага и да остане) и праща един мейл, който ми идва като смс. Даже не го бях включил да записва локално, че нямаше файда.
                      Абе камера за 20 лв не е апетитна като лаптоп. Друг е въпроса дали няма да е вземат с него барабар...

За лична сигурност най-добре да използваш една IP камера за 100 лв, която да записва на някои СКРИТ стар компютър... Като казвам скрит имам в предвид да е поне зад 1 заключена врата

Предпочитам видеозаписите пред снимките, а пък видео е малко по-трудно да се записва отдалечено (но не е и невъзможно) затова варианта с стария компютър е доста добър според мен....
                      Последно редактирано от Glow; 03-01-14, 12:49.

Коментар

благадаря ви много , моята идея е да го преглеждам от време на време за да сме спокойни като патуваме с жената, нали се сещате неща от сорта спрях ли водата, има ли забравена печка, а не да се вращам от половината път като миналата седмица че "май съм забравила да спра духалката" е тя бе спряна ама аз се връщах!

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                          благадаря ви много , моята идея е да го преглеждам от време на време за да сме спокойни като патуваме с жената, нали се сещате неща от сорта спрях ли водата, има ли забравена печка, а не да се вращам от половината път като миналата седмица че "май съм забравила да спра духалката" е тя бе спряна ама аз се връщах!
                          Хм с камерата на лаптопа малко трудно ще стане според мен, от гледна точка на това, че има сравнително малък радиус на виждане за да гледаш цяла стая.
                          Последно редактирано от Preslav Peychev; 03-01-14, 20:26.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            WebcamXP

П.С. Имай в предвид, че ако оставиш лаптопа на видно място, това ще е първото което един крадец ще задигне. А от там ще заминат...
                            Лаптопа ми стои на масата,като влезеш виждаш първо него...
                            Откраднаха ми фотоапарат на който се виждаше само края на връвчицата за носене...
                            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X