Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Wi-Fi рутер TP LInk TL-WR740N

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Wi-Fi рутер TP LInk TL-WR740N

Здравейте,

От известно време имам проблем с рутера. Не мога да се вържа към него с телефона (Андроид). С лаптопа няма проблем.
    Ако рестартирам рутера и веднага пробвам да се вържа с телефона става, но ако се забавя с няколко минути и телефона не може да си вземе IP.
    С компютъра такива проблеми няма.
    Това започна да го прави без видима причина, т.е. до един момент всичко беше ок, връзвах освен компютъра и 2 телефона (Симбиан и Андроид) и всичко беше наред.
    Опитвах няколко пъти да ресетвам рутера, пълен factory reset правих и пак не се получава...
    Проблема не е в телефона, понеже навсякъде другаде си хващам Wi-Fi без проблем, а в къщи не мога. Скоро сменихме телефона на жена ми (пак Андроид) и с него също не става.
    Бих искал да се пробвам да го оправя преди да се хвърля да купувам нов рутер.
    Ако е важно, интернета ми идва по LAN и влиза в рутера след един switch, който служи за да прати сигнал и за телевизия.

Re: Проблем с Wi-Fi рутер TP LInk TL-WR740N

Пробвай с ъпдейт на фърмуера на рутера, DHCP то може да не дава адреси - демек мяза на софтуерен проблем на рутера.
    Предполагам ако сложиш твърди адреси на телефоните няма да имаш проблем - и това е вариант.

Коментар

От: Проблем с Wi-Fi рутер TP LInk TL-WR740N

Wireless -> Channel Width от Auto на 20Mhz
      След това провери устройствата дали са настроени на един и същ регион (Regulation Domain).
      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

виж дали има нещо интесно в System tools > System log - може да го paste-неш тук лога.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Syslog.txt
          Това е лог-а.

Сега пробвах със съвета на jumboframe и май има ефект. Свързах се и се разкачих няколко пъти през телефона.

Дано да е станал номера.
          Благодаря!

Коментар

Пак не става... Работи няколко часа и пак спря. Ъпдейтнах фърмуера, сложих Channel Width от Auto на 20Mhz и пак не мога да се вържа през телефоните.
            Сега гледам на Wireless Statistics че лаптопа е вързан (получава и приема), а телефоните се опитват да се вържат (само пращат, но не получават от рутера нищо).
            Опитах да им дам постоянни IP адреси по MAC, но не съм сигурен дали го направих както трябва.
            След рестарт на рутера се връзват, но ако се забавя няколко минути и не става...
            Ето нов лог ако ще помогне:

Прикачени файлове

Коментар

Рутера чува телефоните но те не го чуват.
              Виж това което ти казах за каналите и regulation domain-a. Кажи му че си в България и го фиксирай на 3ти канал например.
              2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Пробвай с firmware на dd-wrt. Работи по-добре от оригналния на тъплинк.
                42

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                  Рутера чува телефоните но те не го чуват.
                  Виж това което ти казах за каналите и regulation domain-a. Кажи му че си в България и го фиксирай на 3ти канал например.
                  Пробвах и това. Пак не става. Телефона се връзва веднага след рестарта, но след като го разкача повече не може да се върже.

Коментар

Аз имах подобен проблем-реших го по тъп начин-махнах защитата на рутера,и пуснах филтриране по мак адрес. Записах мак-а на лаптопа които не се свързваше и готово.
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Аз го реших по още по-тъп начин - купих нов рутер
                      Цял ден се занимавах със стария, слагах какви ли не фърмуери и нищо не стана... Накрая яко го забатачих и се отказах... За 50 лв. просто не ми се занимаваше още един ден, а и утре ми трябва интернета...
                      Та така. Ако искате може да заключите темата.

Коментар

Това с липсата на кодиране при wifi-то изобщо не е препоръчително поради ред причини, които не са по темата.
                        Dobs, виж дали няма да помогне идеята на Славчо. Другото за което се сещам е слаб сигнал към телефона или активиране на икономичен режим на телефона за запазване на батерията.

Коментар

Точно с този firmware забатачих нещата съвсем. Имаше 2 версии, сложих едната, а тя явно беше нещо бъгава защото не ми даваше да запазвам промени по настройките. Самите опции са валидни, избирам това което трябва да настроя и след това като дам да запази промените и ми отваря празна страница и не става... Ресетвах го няколко пъти и все до там стигаше. Тогава реших да върна оригиналния firmware (има такава версия на dd-wrt) и тогава изцяло изгубих връзка с рутера. Сигурно не е "изпечен" на 100% и някой, който разбира може да го възстанови, но просто аз нямам нужните познания и най-вече време да се занимавам.
                          Купих си някакъв друг рутер на D-link и сега всичко работи като песен. Малко е по-слаб сигнала, но за обикновен апартамент е ок.

Коментар

На Тп-Линк, отиваш на вирелес и си избираш произволен канал от 1 до 11. Слагаш го ръчно! Може да провериш най малко зашумените, като пуснеш WDS, след това Survey. Там виждаш, кой канал не се ползва. Не го оставаяй на Auto щото отива на 12 или 13 като най-малко ползвани. А те пък са забранени на някой места по света.

Енкрипцията (паролата) я сложи пак автоматична. ТП-линк-а са кучета, няма по яки рутери от тях в тоя ценови клас та дори и малко от горе. Все пак 841 е препоръчителен минимум.

Д-линк-а е кофти избор, дано не е от промоцията на Карфура
                            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Re: Проблем с Wi-Fi рутер TP LInk TL-WR740N

Колегата ме подсети, че имаше по едно време някаква драма с 13 канал за телефоните с андроид. Просто не се закачаха на него !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X