Обява

Свий
Няма добавени обяви.

mini/micro PC. Някой да е в час?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• mini/micro PC. Някой да е в час?

Трябва ми машинка, на която да се търкалят стари windows-и, до XP включително. Евентуално ще е с няколко партишъна.
    Трябва нещо непретенциозно, което просто да си стои в ъгъла в 99% от времето, но като го пусна да работи, а не да ми къса нервите. Желателно с паралелен и сериен порт + няколко USB-та. Желателно и с 4GB RAM.

Разнообразиетп гледам е голямо, а аз опит с такова нямам. Та, кажете кое е читаво, ако сте в час.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: mini/micro PC. Някой да е в час?

Ако ти трябва конкретно едно, мисля че имам какво да ти подаря. Размер колкото нормален тълковен речник.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ако ти трябва конкретно едно, мисля че имам какво да ти подаря. Размер колкото нормален тълковен речник.
      Едно ми трябва, за собствени нужди.
      Дай някакви данни за това, дето имаш, ако можеш.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам дали няма конфликт в изискванията. Компактно, за възрастни ОС, с 4 гиги рам...

Иначе, компактно писи можеш да събереш с някое mini-itx дънце. Повечето имат периферията която ти трябва. Гогльо ще те упъти кое и какво...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Само ще проверя.

Не, няма конфликт в изискванията. XP върви чудесно на 4Г памет, ако и да изтърва около половин заради особености на адресацията.

Коментар

Имах предвид, че доста от по-възрастните дъна си имат своите ограничения, не рядко под тая стойност...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Иначе, компактно писи можеш да събереш с някое mini-itx дънце. Повечето имат периферията която ти трябва. Гогльо ще те упъти кое и какво...
              А, то има и такива, на които и i7 може да бутнеш. Само дето точно такова не ми е нужно. Предполагам се сещаш за какво ми е - подкарване на стари програматори, разни стари програми за тях а и за други неща. Някакво Core 2 например ще ми е екстра. А компактно, защото ще ми седи на бюрото, където и без друго мястото не е бол. Ако и с пасивно охлаждане - още по-добре.

Коментар

По принцип съм фен на IBM- четата (m50/51 USFF), но сега имам такова
                http://www.ebay.co.uk/itm/Windows-8-...-/221308076893
                Има сериен и паралелен порт
                Обаче има само 1 sata.
                В началото дори беше тихо, но напоследък леко почна да бучи.
                LZ1GUS

Коментар

Ще ми се нещо по-малко. DVD не ми трябва, например. Предполагам е и с вентилатор, а аз искам по възможност без. Че е с 1 SATA не е драма.

Примерно нещо като INTEL D2500HN, във възможно най-малката кутийка, само с един 2.5 диск вътре и нищо повече. Бих се метнал веднага на интелското, само ако разбера че може да подкара XP със всичката си периферия.

Коментар

http://www.raspberrypi.org/ - Всичко от което можеш да имаш нужда

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      http://www.raspberrypi.org/ - Всичко от което можеш да имаш нужда
                      Я ми подкарай Windows XP на това.

ARM-ове с андроиди има един куп варианти. Само дето не ми вършат работа.

Коментар

Преди време закупих подобно интелско дъно, със същия чипсет и пак с някакъв двуядрен атом.
                        Имах идея да го произведа в чин "NAS", но не ми остана време да довърша проекта и междувременно го префасонирах на ултра-тих работен компютър - само с една перка. Тая на захранването.
                        Отнесъл е не малко работа и тормоз, но се държи повече от прилично. Общо взето спада към безпроблемните ми машини. Използва се под ХП и няма нещо което да не работи. По едно време му бях закачил програматор на лпт. Не е имало проблеми.

Друга ключова дума - Sumicom.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Преди време закупих подобно интелско дъно, със същия чипсет и пак с някакъв двуядрен атом.
                          Имах идея да го произведа в чин "NAS", но не ми остана време да довърша проекта и междувременно го префасонирах на ултра-тих работен компютър - само с една перка. Тая на захранването.
                          Отнесъл е не малко работа и тормоз, но се държи повече от прилично. Общо взето спада към безпроблемните ми машини. Използва се под ХП и няма нещо което да не работи. По едно време му бях закачил програматор на лпт. Не е имало проблеми.

Друга ключова дума - Sumicom.
                          Благодаря. Това вече е право в десятката като информация. Гледах тук и разни други, даже си пише че търкалят XP, ама с AMD процесори, неивестни за мен (не че Atom-а е известен де ).

Коментар

Мдааа, попрочетох. Все повече ме влече към това:
                            http://www.driversdownloader.com/gig...0n-motherboard

Изглежда търкаля XP. Памет имам, диск също. Само кутия ще трябва да му намеря някаква.

Коментар

Распберито е напълно работеща машина. Нямах представа, че искаш XP - съжалявам, не се зачетох много в темата.

По същество. Подобни компютри, ако паметта не ме лъже се асемблират в България. Ако искаш мисля, че има все още в една фирма в Кърджали... да, добре прочете - в Кърджали. Unimatix - собственика се казва Весо. Трябва да изровя координати. Последният път, когато сверявах цени бяха от 300 до 600 лева според какво ще наблъскаш вътре. Дъната бяха нещо друго... не Gygabite, което в моите очи е добре, честно казано. Не харесвам особено Gygabite.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X