Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново проблем с безжичния интернет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отново проблем с безжичния интернет.

Винаги съм си ползвал безжичния интернет, но от снощи имам проблем с него.
    Цял ден си се рових из интернет и т.н., отидох на тренировки, изключих си лаптопа. Прибирам се включвам го, тцък, не ми показва, че изобщо има включено устройство и интернета не работи. Нито този моя допълнителния Wi-Fi на TP-LINK, нито вградения си на лаптопа. Лаптопа е IBM ThinkPad T42.
    Влизам в мрежовите връзки и гледам, че и на двете Wi-fita е забранен достъпа.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cats.jpg
Прегледи:1
Размер:37.2 КБ
ID:6029194
    Натискам разрешаване, изписва ми - Връзката е не успешна.
    Днес при включването на лаптопа ми се чува някакъв звук - тът-тът-тът, най - горе в левия ъгъл ми изписва Fan Error. Екрана е чисто черен, а надписа бял. Така 5-6 пъти и не иска да се включва, след този надпис се изключва. След 7-я път натискане на копчето, за включване лаптопа се включи и си работи, но пак няма никакъв достъп до нета.
    Нищо не съм търкал, нищо не съм инсталирал... Не знам какъв му е проблема и се обръщам къв Вас, за съвет какво да правя. Чудя се дали да го преинсталирам през седмицата. Иначе си работи вече 4 година без никакъв проблем.
    В момента съм с една флашка на Globul и интернета е ужасен! Тъй, че може малко по - бавно да Ви отговарям.

От: Отново проблем с безжичния интернет.

Ами той си ти го е написал - Фен ерор - което не означава грешка на феновете на нет, а преебан вентилатор. Съответно грее- изключва - смяна на фена иска, не на фена бре , на вентилатора.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вентилатора е чист, а и си работи. През 2 седмици го отварям лаптопа и го чистя и няма грам прахоляк. А, лаптопа се преинсталира на 6 месеца. Хмм...

Коментар

Преди малко отворих лаптопа, прегледах вентилатора, чист е, нищо му няма. Работи си доста тихичко, няма някакъв специфичен звук, че нещо не му е наред.

Коментар

ти в каква среда го ползваш, че през 2 седмици го отваряш????? аз имах такъв 3 години и нито веднъж не е отварян, само от време на време прахосмукачка и нито грееше, нито нищо....... фен-а може и да работи, ама от толкова отваряне някъде има лоша връзка и докладва грешка.......... за преинсталирането същото, но в случая едва ли има връзка.....

като си с флашка на Глобул, мисля че трябва да ти е забранено вграденото WiFi........ несъм много сигурен, отдавна ползвах такъв лаптоп с флашка, ако не помогне друго, изтрии тоя кънекшън и създай нов.

и още нещо, що е необходимо да изключваш лаптопа след ползване? стендбай е достатъчен ....... комповете обикновенно се прецакват при включване

и още нещо - какво му инсталираш? някъде май имам оригинален диск ХР за IBM - инсталираш, сваляш драйверите от сайта на леново, правиш имидж и после ако се наложи направо разтоварваш............ ъпдейтва се без да иска номер
          Последно редактирано от IvanIvanovi; 19-10-13, 19:45.

Коментар

Еми по - принцип лаптопа си го използвам, когато съм си в нас или някъде на път. Отварям го, приблизително на 2 седмици. Гледам да е чист, просто някакъв вид поддръжка. Одеве прегледах кабелите на вентилатора, няма проблем,няма прах. Сега не показва такива неща. Fan Error и т.н.
            Флашката я имам, но не я ползвам изобщо, най - много на месеца 2 -3 пъти, като съм си на балкана, ей така,за нет ама никаква файда не върши там. Премахвам флашката и пак няма развитие, не иска и не иска да разреши връзката.
            Лаптопа го изключвам, когато излизам някъде, че последния път си бачкаше 2 седмици, но няма нищо де... Изключвам го - навик.
            По - принцип, аз нищо не му инсталирам, тъй като не ги чаткам тези преинсталации. Един мой приятел се занимава с компютри и той му инсталира всичките му кусури. До сега съм нямал проблем.
            за IBM - инсталираш, сваляш драйверите от сайта на леново, правиш имидж и после ако се наложи направо разтоварваш............ ъпдейтва се без да иска номер
            Така правим.

Коментар

я едно по едно:

сега с флашката ползваш нет а искаш през WiFi - така ли?
              от копчето разрешен ли е WiFi ? Fn + f някой си номер беше - то си е нарисувано.

ако е разрешен от копчето, един от вариантите е да изтриеш тоя connection 2 и после new connection, стига да знаеш как да го конфигурираш - при мен това помогна един път в идентична ситуация

Коментар

В момента съм с флашката. Искам да си ползвам Wi-fito. Тъй като рутера е далеч от мен и сигнала е слаб. Закупих си TP-LINK TL-WN722N. Хващал съм интернет с него близо 4 години. А вчера нещо се получи, не знам какво! Включвам лаптопа и програмката, за TP-LINKA отчита, че няма нищо пъхнато в USB-to. Помислих си, че USB-то е изгоряло, да ама не. Работи си. Пухнах USB-то в другия отвор, пак - нищо. Цъкам в мрежовите връзки, гледам забранено. Реших да се преместя в другата стая и да използвам вграденото от лаптопа wi-fi, но и него не мога да пусна!!! Не ми разрешава.

Коментар

Днес смених моя TP-LINK TL-WN722N(тъй като имам два) с друг, същия модел и пак няма никакво развитие.
                  Нито едното в мрежовите връзки не иска да се разреши. Цъках в свойства, защити включвах-изключвах. Странно защо и вграденото не потръгва.

Коментар

Ако си преинсталираш драйверите на мрежовите карти какво става? С лайв си ди с некф линукс,как е. Да не е да имаме омазана ос?

Коментар

Преинсталирах ги и пак е същото.

Коментар

Ubuntu само за проба де.400 мб.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                          Ubuntu само за проба де.400 мб.
                          Нещо не мога да разбера какво говориш, че много този компютърен език не го знам.

Коментар

Изтегли си това http://www.ubuntu.com/desktop, запиши го на 1 диск и стартирай лаптопа от него. Ако под линукс ти работят WIFI значи проблема е в операционната система.Ако не тогава може да има нещо друго, да са забранени в биос, да има копче за спирането им по лаптопа и така.

Коментар

В момента не мога да запиша диск. А, когато влезна в биоса или по - скоро настройките, за интернета не ми дава да ги променям. След като му дам, Save and exit. Лаптопа се изключва. Включвам го, зарежда Windows-a и изключва. А, сега по - някакъв случен късмет тръгна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X