Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да премахна троянец Sirefef.GA !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да премахна троянец Sirefef.GA !?

Заразих се преди малко отваряйки линк в нашия форум - този за пистата в градски условия.
    От два часа ЕСЕТ-а го бори. Пробвах и СС клийтнър и други разни .. засега неуспешно.
    Ще се радвам ако помогнете със съвет и линкове за програмки да му идвади джигера на тоз троянец.

Благодаря

От: Как да премахна троянец Sirefef.GA !?

Опитай с malwarebytes . Ако това не помогне, опитай с това - combofix . Действа като широкоспектърен антибиотик.
    линк към combofix - http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

Благодаря за бързия отговор - пробвам веднага Комбото ...

намерих и това http://blog.yoocare.com/instructions...-ga-infection/

Коментар

Само да докладвам - омаза се Вистата.
        След като стърга 4 часа, ЕСЕТ-а елиминира 25 файла от този и подобен троянец. Пуснах за десерт и Комбофикс... и нещо по регистрите се разкикерчи и сега нанайси стартиране и рековъри. Твърди че не може да се възстанови и иска да трие всичко, след като му сложа диска (инсталационния) на лаптопа.
        Има ли някой идея откъде мога да дръпна нещо сваляемо на диск или флаш (или по-скоро какво) което евентуално да ми възстанови ОС-то (Виста хоум премиум)без да има тотално избърсване на диска?

P.S. Само да отбележа, че 99% съм сигурен, че лепнах тази гад при отваряне на линка, който е пуснат в темата за "мини офроуд писта" ...

Коментар

Най-правилното решение е преинсталация . Вистата е много податлива на всякакви вирусни атаки . Предполагам сте закупили лаптопа с нея и е с оригинален лиценз . Предлагам да я надградите до Windows7 , като това ще позволи да запазите файловете на компютъра . Препоръчвам и безплатния антивирусен софтуер Avast! - ползвам го вече осем години и досега не ме е подвел . Успех !
          Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

Коментар

Благодаря за съвета ! Правилно ли разбирам, че ако както е сега, наместо да му слагам оригиналните ЦД-та с Виста, да взема да му кача една 7-ца и така ще успея да запазя файловете ми от изтриване?

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              Благодаря за съвета ! Правилно ли разбирам, че ако както е сега, наместо да му слагам оригиналните ЦД-та с Виста, да взема да му кача една 7-ца и така ще успея да запазя файловете ми от изтриване?
              Правилно!

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                Най-важното е , преди да пристъпите към надграждане , да се уверите , че системата е почистена от вируси . Тук може да разберете повече за надграждането :
                http://windows.microsoft.com/bg-bg/w...ows-7#T1=tab01
                Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

Коментар

http://www.microsoft.com/security/sc...g/default.aspx за мен е най-сигурния начин да се премахне какъвто и да е вирус.Сваляш, пускаш на Full Scan, чакаш 5-6 часа , но премахва всичко. Лошото е, че работи само 10 дни след сваляне на дадения компютър.

Коментар

Само да докладвам ... имах малко разправии та едва днес обърнах ФФнимание на машинката - след известно четене го подкарах. Буутрек там и простотии се наложи да се науча как да ползвам .. малко се върнах във времето на ДОС ..

Все пак ще му надградя 7 , въпреки че Вистата бачка.

Благодарско за съветите на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X